doufám že mě tady nikdo neukamenuje ...Holuby mám pro užitek, zabíjím holoubata na maso a tak jsem dnes při jejich škubání přemýšlela, jak je udělám. Máte nějaký dobrý tip? Podělte se prosím..
já udělám nádivku z rohlíků, vajíček, mlíka a přidám najemno nasekané holubí játra, žaludky a srdíčka, okořením zelenou petrželkou. Nacpu to do holubů, co zbyte přidám vedle a peču na másle, trochu podlejvám. Když je maso měkké, zaleju to sladkou smetanou a ještě trochu dopeču. Je to mňamka. K tomu brambory nebo chleba.
juraj

XXX.XXX.222.186
mozem sa spytat aj ked o sice nesuvisi z temou ale ake mate tie holuby?
jedná se sice o úplný základ, ale pochutnal jsem si - pečená nebo grilovaná holoubátka na šťávě, k tomu pak nejlépe čerstvý chleba, lepší je to spíš k večeři s pivem jen pozor na pečení i dalších částí, můžou se v holoubátku rozvařit při přelévání a místo chutných kousků máme holoubě s rozteklými kousky uvnitř
Já bych tam dal ještě proužky slaninky a propíchal s tím prsíčka. Jinak s nádivkou klasika. Jediný co je u pečených problém jsou vysušená křídla. Polívka je taky vynikající. Je to chuťovka no, ale když se holoubat sejde víc, tak je to na oběd pro všechny. Jinak holoubata zabíjím jakmile se jim rozvíjí peří pod křídly. Tehdy jsou již narostlá a přitom ještě tučná.
Juraj Kafka