.... chovám sibiřské rejdiče a královecké bílé ! Královeckým závidím kulatost a šířku hlavičky a za pokus stálo, dostat tu pěknou hlavičku do sibiřáků! Dal jsem kluka královec. na holku sibiřáka a dostal křížence /chcete-li 1.0 král.+ 0.1 sibiř.=F1/ Letos šel F1 na 0.1 sibiřskou = F2 a povedlo se hlavičky široké a kulaté a ocásek již zvednutý !! Fotky jsou dost brzy, ale nemohu se dočkat a ukázat vám je!
... v našem vzorníku sibiřského rejdiče nenajdeš / ale doufám, že tam brzy bude - návrh jsem již podal/ použil jsem překladů z cizích vzorníků, kde ho mají a z domovského standartu/ požadavek na hlavu je: nevelká okrouhlého tvaru se širokým čelem. Současní sibiřáci mají poněkud, jak říkáme /štičí/ tvar hlavičky s méně širokým čelem. Tam jak je táta s mámou, je ten rozdíl dost patrný!
... alespoň takovéhle, bych je chtěl mít / /pěkně zakulacené a se širokým čelem !
... na EV v Nitře jsem vystavoval a hned vedle mě nějaký Švícar /sešel jsem se tam s ním/ - měl lepší hodnocení, než já /i já jsem mu je chválil/, bodově jsem je měl horší v položce hlavička: méně zaoblená, méně široké čelo! Koupil si však celou moji kolekci, asi byla pro něho cena " zajímavá"! -- přidám hlavičku králováka /aby bylo vidět o čem je řeč.
... a hlavičku sibiřáka /která volá po rozšíření čela/! ---- /... hrome, teď jsem si teprve všiml, že dotaz byl od tebe Ivo - to bych se na to vykašlal, vždyť si píšeme každý den a voláme jednou za týden! To je pořád o holkách a pak tady dotaz na holuby/! B.
mirlub

XXX.XXX.128.127
Ahoj Bédo.
Po dlouhé době jsem zase otevřel iFaunu Přes makání na chalupě na to není teď moc času. Moc mě potěšily tyhle fotky. Jsou to opravdu krásná holoubata . Tak jen ať se daří. Zdraví Mirek Lubas st.