Další černé šupkaté , letos mám málo holoubat , první snůška byla většinou neoplozena a druhou pri ochlazení
jak na povel opustili. Snad to ještě doženou
Otec holoubat je červený dominantní ( jeho matka je žlutá pomořanka a otec černý šupkatý hanák ).
Pořídil jsem si před rokem pomořanku , ale nesehnal jsem k ní samce, tak byla prozatím s hanákem .
Je to mohutný holub myslím, že to hanákům jenom prospěje . Měl být v páru s černou hanačkou , ale
z holubice byl nakonec holub, takže skončil se žlutou holubicí.Příští rok to napravím , jak využiji tato
holoubata do chovu ještě nevím , uvidíme až se ukáží na podzim.
mysak
napsal(a):
a tohle mě taky zajímá, doufám, že to necháte vylétnout a přepeřit
Můžete mi, prosím, toto holoubě ještě vyfotit z profilu?
Dobrý den , tak jsem přidal nějaké foto,barva holoubat mě celkem překvapila . Fridrich
frimil
napsal(a):
Dobrý den , tak jsem přidal nějaké foto,barva holoubat mě celkem překvapila . Fridrich
Otec hanák je sice dominantně červený ve stupni tmavém, ale štěpí na černou/modrou. Pravděpodobně to tmavé holoubě bude holubička(ale mohu se samozřejmě mýlit). Je to modré holoubě ve stupni tmavém(CT), ale kde vzalo faktor pro bronzovou, to je záhada. Jsem zvědav jak přepeří. Podle mého se jedná o bronzovoštítou(modena kite). Nebo, že by to byl heterozygot na opál? Takhle silně narezlý? Netuším. Jestli můžete, prosím, holoubě nechte přepeřit do adultního opeření. Pomořanka je dominantě žlutá. Partnerka hanáka je recesívně žlutá hanačka. A to je problém, jelikož nevíme, co je pod jejím pláštěm. Možná právě ona je nositelkou bronzů. Chtělo by to hnědopruhého samce. Ten by otestoval dost věcí.
Díky za fota, máte pěkné holuby.
Juraj Kafka