Kdo ví co to je? (nevhodné pro citlivé povahy)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.8.2010 01:22
mysak

XXX.XXX.46.80

Zdravím všechny, náhodou jsem dnes přijel domů a výletky od jednoho páru chtěl přemístit, protože rodiče už měli nové holoubě. Při chycení jednoho výletka (cca 14 dní po opuštění hnízda) jsem zjistil, že má zvětšenou břišní oblast(místo mezi špicí prsní kosti a kloakou). Prohmatal jsem onu část a považoval jsem to za následek nějakého naražení. Jednou se mi něco podobného stalo u sotva zvletného holouběte které vypadlo z nejvyššího patra budníku na podlahu. Mělo taktéž zbytnělou břiční oblast se zjevnou modřinou. Ovšem tam to bylo měkké. Tady to bylo pevné jako je tuhý svalnatý žaludek. Co s ním? Výletka jsem ihned utratil a v daném místě oškubal. Kůže byla normální světlá. Otevřel jsem jej a vyndal jsem toto, co vidíte na obrázku. Docela jsem se zděsil. Útvar byl pevný jako zmiňovaný žaludek čili ne uplně kamenný ale dosti tuhý. Velikost pro porovnání jsem nafotil vedle holuba. Předmět držel malou částí na tělních blánách. Ostatní orgány byly čisté zdravé. Holuba i tu věc jsem zlikvidoval. Do té hroudy jsem neřezal, ale patrně uvnitř byla bílá. Co vy na to? Je to jen nezhoubný nádor? Výletka bylo škoda, pro některé znaky. Možná stačila jen operace, přemět vyjmout a ránu zašít, ale to už bylo pozdě.
Juraj Kafka

19.8.2010 01:26
mysak

XXX.XXX.46.80

Pohled do dutiny tělní. Orgány jsou čisté, věc byla přichycená v žlutých místech, jak je šipka.

19.8.2010 01:28
mysak

XXX.XXX.46.80

výletek se choval normálně, nějak výrazně pohublý nebyl.

19.8.2010 11:42
tafi

XXX.XXX.173.69

Zdravim vsechny!
U jednoho z mych bublaku jsem tohle take zjistil,je to zhobny nador ktry roste az do velikosty pesty,stava se to hlavne u samicek u plodne casty(kde se vyviji vajicka)neni to nakazlive ale dedy se to!!!!

22.8.2010 20:59
simon222

XXX.XXX.181.214

Zdravim Vas. Ja som tiez nasiel taky isty utvar u samice SH tuto sobotu. bola starsia a stale nemala vajcia tak som ju z tohto dovodu zabil . po osklbani som bol dost zarazeny a este viac po otvoreni holuba malo to dost divny zapach. Tak Vam prajem aby ste to uz viac krat u svojich holubov nevidel. s pozdravom Simon

Přidejte reakci

Přidat smajlík