Dnes bolo nanič počasie a trochu som fotil. Po rodičoch žltý holub štiepiteľný na plavú so žltoplavou hoplubicou mám tieto mláďatá
Teraz detail môjho záujmu - predpokladám, že je to khaki plavá (rozriedená hnedoplavá) farba, alebo sa mýlim?
Sú to košické kotrmeliaky. Peter
Ešte dva zábery z jesennej škôlky, posledné angl. hrvoliaky, pokračuje odchov Košoá a KK
Dnes posledný, v strede mladučká AH, pridajte aj vy nejaké zaujímavé snímky - nech sa poučíme a potešíme
Peter
Zdravím, pokud se dívám dobře, myslím, že to plavá khaki-pruhá není. Nemá to khaki pruh na ocase. Spíš to bude žlutě plavá přechod na Spread. To záleží eště jak přepeří. Viz. moje slonová bublačka.
Hnědožlutá khaki se získává nejobtížněji. Ale s pílí to jde dokázat. Pro začátek lepší je mít v ruce hnědou intenzivní a pak to pouštět na žlutě plavou nebo stříbřitou. Samozřejmě že ta hnědá se někdy! umí získat i z plnobarevně recesívně žlutých či lépe červených.
Takže buďte trpěliv a výsledek se dostaví.
Já už mám v ruce holuba, který bude štěpit na khaki plavou pruhovou. Takže pokud vše půjde dobře a Pánbu dá, příští rok mám první holubičky v této barvě. Jamile dosáhnu těchto, tak už se to poveze.
Juraj Kafka
Pozdravujem holubiarov - farbičkárov. Matka tohoto mladučkého plavého holúbka má tiež podobné sfarbenie, ale tá farba sa mi nezdá byť smerom k žltej, pritom otec je ozaj žltý. Popozerám farby ešte po internete a skúsim pozháňat červeného holuba a napáriť ho na holubicu takejto farby. Dúfam, že sa mi to podarí. Hnedé KK som ešte nevidel. Peter