Rozhodl jsem se Vás seznámit s výsledkem mého dvouletého chovatelského snažení o založení chovného hejna tohoto krásného akrobata. Jedná se o staré ruské plemeno, které podrobně popisují manželé Justovi na http://tleskaci.blog.cz/rubrika/plemena-holubu-ruska. Udělal jsem pár fotek, ale předem se omlouvám jestli to špatně dopadne, poněvadž jsem tady poprvé a nemám žádné zkušenosti.
Zdravím vás !!! Jsou to krásní holubi. Hlavně v letu musí zbarvení úžasně vyniknout. Jak je kvalitní je jejich akrobacie ??? Zatím jsem se o nich nikde mnoho nedozvěděl. Jen to, že staví jako český stavák a sedají na ocas. A ještě něco, jak dlouho vydrží létat ??? Napište nám o tom více. Dík moc. Mirek Lubas st.
PS : Nafoťte ještě rozprostřený ocas, ať je vidět ta krásná lenta !!!!
Ahoj Pavle !!!
Nenapadlo mě podle zkratky v názvu že jde o tebe. Vůbec jsem nad tím nepřemýšlel. Myslel jsem, že se u nás objevil další chovatel těchto krásných holubů. A ono ne !!!! Škoda !!! Ale po tvé prezentaci se určitě někdo další najde. Pro chovatelskou obec by to jistě bylo obohacení o další krásné plemeno chované v ČR !!!! S pozdravem Mirek Lubas.
Hezký pozdrav ze severu Moravy všem přátelům i nepřátelům. Přidáváme snímek tulského ohnivého - jsou to holubi z jednoho z nejlepších ruských chovu a jak sami můžete porovnat, holubi Pavla Motyky nezůstavají vůbec pozadu, ba dokonce bychom řekli, že se v jeho chovu najdou již typičti představitelé tohoto plemene a velice kvalitní jedinci.
P.S. Mirku, pokud by jsi se podíval na naše stránky, tak jak to doporuřuje pan Motyka v prvním příspěvku, našel by jsi tam holuby z chovu autora tohoto příspěvku s krásně rozevřeným ocasem, kde vyniká bílá lenta.
Lumír a Anna Justovi
A ještě jeden obrázek tulského ohnivé s ruského chovu, kde je částečně vidět ocasní lenta.
Pro doplnění, takto vypadá lenta na rozevřeném ocase tulského ohnivého z chovu Pavla Motyky. Je potřeba zdůraznit, že kontrast není zatím tak markantní, jelikož se jedná o mladého holuba. Po přepeření dostane nádherou sytou, opravdu ohnivou barvu a potom teprve vyniká bílá lenta v plné kráse. Za dobu, co Pavel toto plemeno chová, kdy se musel potýkat s mnoha problémy, dosáhl obrovských úspěchů. LAJ.
justovi
napsal(a):
Hezký pozdrav ze severu Moravy všem přátelům i nepřátelům. Přidáváme snímek tulského ohnivého - jsou to holubi z jednoho z nejlepších ruských chovu a jak sami můžete porovnat, holubi Pavla Motyky nezůstavají vůbec pozadu, ba dokonce bychom řekli, že se v jeho chovu najdou již typičti představitelé tohoto plemene a velice kvalitní jedinci.
P.S. Mirku, pokud by jsi se podíval na naše stránky, tak jak to doporuřuje pan Motyka v prvním příspěvku, našel by jsi tam holuby z chovu autora tohoto příspěvku s krásně rozevřeným ocasem, kde vyniká bílá lenta.
Lumír a Anna Justovi
Ahoj Lumíre.
Samozřejmě , to o čem píšeš jsem viděl už dříve. Především jsem si myslel, že se jedná o dalšího, nového chovatele těchto skvostů. Lidi to ale zaujme tady a teď. Než shlédnou iFaunu, tak již zapomenou, že se chtěli někam kouknout a celkový dojem je pryč. A to by bylo škoda. Já osobně je viděl vícekrát., takže pro mě ta lenta zas až tak důležitou není. Již jsem ji viděl a proto vím, že to je na nich právě to nejhezčí. S Pavlem jsem už mluvil po telefonu v sobotu. Je dobře, že jste takovou fotku na moderku dali vy, ušetřili jste mu práci s focením a umocnilo to celkový dojem !!!!! Mirek Lubas st.
Ještě pro doplnění foto z výstavy z Kaunasu v Litvě, kde byli tulští v obou barevných rázech.
Foto : Valius Vanagas
ferencjo

XXX.XXX.5.221
zdravím.tulské sú fakt nádherné.
ja mám doma pár holubov.síce lentu nemajú.ale typovo sa dosť podobajú horeuvedeným holubom.
zatiaľ nekotrmelcujú.len sadajú na chvost
Joe
ferencjo
napsal(a):
zdravím.tulské sú fakt nádherné.
ja mám doma pár holubov.síce lentu nemajú.ale typovo sa dosť podobajú horeuvedeným holubom.
zatiaľ nekotrmelcujú.len sadajú na chvost
Joe
Zdravíme
a jen krátce. Holubi na Vašem snímku jsou jen podobní. S tulskými nemají nic společného, jelikož je to plemeno se specifickými znaky a vyskytují se jen v červené ( ohnivé) a žluté barvě s lentou. Hodně úspěchů v chovu přejeme s jakýmkoliv plemenem holubů.
Zdraví
Lumír a Anna Justovi
justovi
napsal(a):
Zdravíme
a jen krátce. Holubi na Vašem snímku jsou jen podobní. S tulskými nemají nic společného, jelikož je to plemeno se specifickými znaky a vyskytují se jen v červené ( ohnivé) a žluté barvě s lentou. Hodně úspěchů v chovu přejeme s jakýmkoliv plemenem holubů.
Zdraví
Lumír a Anna Justovi
1.
ferencjo

XXX.XXX.5.221
justovi
napsal(a):
Zdravíme
Zdraví
Lumír a Anna Justovi
každopádne dakujem za odpoveď
a teda.ako tulské lietajú?