Tulský ohnivý lentový rejdič

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2010 12:14
palmot

XXX.XXX.91.144

Rozhodl jsem se Vás seznámit s výsledkem mého dvouletého chovatelského snažení o založení chovného hejna tohoto krásného akrobata. Jedná se o staré ruské plemeno, které podrobně popisují manželé Justovi na http://tleskaci.blog.cz/rubrika/plemena-holubu-ruska. Udělal jsem pár fotek, ale předem se omlouvám jestli to špatně dopadne, poněvadž jsem tady poprvé a nemám žádné zkušenosti.

3.11.2010 12:21
palmot

XXX.XXX.91.144

3.11.2010 12:28
palmot

XXX.XXX.91.144

4.11.2010 22:23
mirlub

XXX.XXX.128.127

Zdravím vás !!! Jsou to krásní holubi. Hlavně v letu musí zbarvení úžasně vyniknout. Jak je kvalitní je jejich akrobacie ??? Zatím jsem se o nich nikde mnoho nedozvěděl. Jen to, že staví jako český stavák a sedají na ocas. A ještě něco, jak dlouho vydrží létat ??? Napište nám o tom více. Dík moc. Mirek Lubas st.
PS : Nafoťte ještě rozprostřený ocas, ať je vidět ta krásná lenta !!!!

5.11.2010 09:21
mirlub

XXX.XXX.128.127

Ahoj Pavle !!!
Nenapadlo mě podle zkratky v názvu že jde o tebe. Vůbec jsem nad tím nepřemýšlel. Myslel jsem, že se u nás objevil další chovatel těchto krásných holubů. A ono ne !!!! Škoda !!! Ale po tvé prezentaci se určitě někdo další najde. Pro chovatelskou obec by to jistě bylo obohacení o další krásné plemeno chované v ČR !!!! S pozdravem Mirek Lubas.

5.11.2010 12:14
justovi

XXX.XXX.214.14

Hezký pozdrav ze severu Moravy všem přátelům i nepřátelům. Přidáváme snímek tulského ohnivého - jsou to holubi z jednoho z nejlepších ruských chovu a jak sami můžete porovnat, holubi Pavla Motyky nezůstavají vůbec pozadu, ba dokonce bychom řekli, že se v jeho chovu najdou již typičti představitelé tohoto plemene a velice kvalitní jedinci.

P.S. Mirku, pokud by jsi se podíval na naše stránky, tak jak to doporuřuje pan Motyka v prvním příspěvku, našel by jsi tam holuby z chovu autora tohoto příspěvku s krásně rozevřeným ocasem, kde vyniká bílá lenta.
Lumír a Anna Justovi

5.11.2010 12:17
justovi

XXX.XXX.214.14

A ještě jeden obrázek tulského ohnivé s ruského chovu, kde je částečně vidět ocasní lenta.

5.11.2010 12:29
justovi

XXX.XXX.214.14

Pro doplnění, takto vypadá lenta na rozevřeném ocase tulského ohnivého z chovu Pavla Motyky. Je potřeba zdůraznit, že kontrast není zatím tak markantní, jelikož se jedná o mladého holuba. Po přepeření dostane nádherou sytou, opravdu ohnivou barvu a potom teprve vyniká bílá lenta v plné kráse. Za dobu, co Pavel toto plemeno chová, kdy se musel potýkat s mnoha problémy, dosáhl obrovských úspěchů. LAJ.

10.11.2010 20:37
vori

XXX.XXX.7.158

Ahoj Pavle. Vůbec jsem netušil, že jsi to ty. Holuby znám, ale nedal jsem si tě nějak do spojitosti. Jak létají, už točí? Já jsem je vyřadil, létat ano ale bez náznaku akrobacie. Kdy se uvidíme? Pepík Voráček

10.11.2010 23:53
mirlub

XXX.XXX.128.127

justovi napsal(a):
Hezký pozdrav ze severu Moravy všem přátelům i nepřátelům. Přidáváme snímek tulského ohnivého - jsou to holubi z jednoho z nejlepších ruských chovu a jak sami můžete porovnat, holubi Pavla Motyky nezůstavají vůbec pozadu, ba dokonce bychom řekli, že se v jeho chovu najdou již typičti představitelé tohoto plemene a velice kvalitní jedinci.

P.S. Mirku, pokud by jsi se podíval na naše stránky, tak jak to doporuřuje pan Motyka v prvním příspěvku, našel by jsi tam holuby z chovu autora tohoto příspěvku s krásně rozevřeným ocasem, kde vyniká bílá lenta.
Lumír a Anna Justovi

Ahoj Lumíre.
Samozřejmě , to o čem píšeš jsem viděl už dříve. Především jsem si myslel, že se jedná o dalšího, nového chovatele těchto skvostů. Lidi to ale zaujme tady a teď. Než shlédnou iFaunu, tak již zapomenou, že se chtěli někam kouknout a celkový dojem je pryč. A to by bylo škoda. Já osobně je viděl vícekrát., takže pro mě ta lenta zas až tak důležitou není. Již jsem ji viděl a proto vím, že to je na nich právě to nejhezčí. S Pavlem jsem už mluvil po telefonu v sobotu. Je dobře, že jste takovou fotku na moderku dali vy, ušetřili jste mu práci s focením a umocnilo to celkový dojem !!!!! Mirek Lubas st.

11.11.2010 09:32
justovi

XXX.XXX.214.14

Ještě pro doplnění foto z výstavy z Kaunasu v Litvě, kde byli tulští v obou barevných rázech.
Foto : Valius Vanagas

ferencjo

13.9.2011 13:35
ferencjo

XXX.XXX.5.221

zdravím.tulské sú fakt nádherné.
ja mám doma pár holubov.síce lentu nemajú.ale typovo sa dosť podobajú horeuvedeným holubom.
zatiaľ nekotrmelcujú.len sadajú na chvost
Joe smajlík

13.9.2011 21:29
justovi

XXX.XXX.249.239

ferencjo napsal(a):
zdravím.tulské sú fakt nádherné.
ja mám doma pár holubov.síce lentu nemajú.ale typovo sa dosť podobajú horeuvedeným holubom.
zatiaľ nekotrmelcujú.len sadajú na chvost
Joe smajlík

Zdravíme
a jen krátce. Holubi na Vašem snímku jsou jen podobní. S tulskými nemají nic společného, jelikož je to plemeno se specifickými znaky a vyskytují se jen v červené ( ohnivé) a žluté barvě s lentou. Hodně úspěchů v chovu přejeme s jakýmkoliv plemenem holubů.
Zdraví
Lumír a Anna Justovi

13.9.2011 21:30
justovi

XXX.XXX.249.239

justovi napsal(a):
Zdravíme
a jen krátce. Holubi na Vašem snímku jsou jen podobní. S tulskými nemají nic společného, jelikož je to plemeno se specifickými znaky a vyskytují se jen v červené ( ohnivé) a žluté barvě s lentou. Hodně úspěchů v chovu přejeme s jakýmkoliv plemenem holubů.
Zdraví
Lumír a Anna Justovi

1.

ferencjo

14.9.2011 00:14
ferencjo

XXX.XXX.5.221

justovi napsal(a):
Zdravíme
Zdraví
Lumír a Anna Justovi

každopádne dakujem za odpoveď
a teda.ako tulské lietajú?

Přidejte reakci

Přidat smajlík