Tak jelikož tu byly téměř jen samé kritiky a zklamání, a žádné fotky kromě texanů, tak pro ty kdo nebyli v Lysé pár obrázků.
Další zajímavost - slezský barevnohlávek popelavý. Chovatel Gerhard Stein (...Mi vzal vítr z plachet:-)
Další novinka, i když mezi rysaři už dávno běžná a snadno šlechtitelná záležitost, ale myslím si že je třeba ji ještě uvádět jako novinku je "stříbrný". Nevíme zda milky.
Další nádherná raritka - český bublák - už to je rarita, že ano? Ovšem ve stříbřité šupkaté to je teprv něco. Chovateli, klobouk dolů!
Tady trochu na pohled jednodušší bělopruhý stříbřitý č. bublák, ale zasvěcení jistě ví, že to tak jednoduché není.
Tady jsem si sedl na inkriminovanou lavičku co byly po obvodu haly a chvíli jsem zíral. No a tohle je důvod zírání. Saský voláč. Co mu chybí?
a jeho protějšek v černé pigmentaci - šedohnědě plavý pruhový - stříbřitý pruhový.
Slezský voláč modrý bělouš bohužel se mi nevešel celý a otvírat klec mi nepřísluší.
potom že tam nebylo nic zajímavého,chce to otevřít oči a ne hledat to špatné,dík za fotky
Malá nedokonalst u popisu fotek. Český voláč sivý neměl v Lysé n.L. speciálku. Ta bude až 23.1.2011 v Holicích. Speciálka výletků pak byla 6.11.2010 v Libčicích n.V. Podrobnosti najdete na www.cvs-jednatel.estranky.cz. JB
jo012810
napsal(a):
Malá nedokonalst u popisu fotek. Český voláč sivý neměl v Lysé n.L. speciálku. Ta bude až 23.1.2011 v Holicích. Speciálka výletků pak byla 6.11.2010 v Libčicích n.V. Podrobnosti najdete na www.cvs-jednatel.estranky.cz. JB
Já tušil, že to neprojde. - No co ale bylo jich tam docela pěkná řádka. Což je dobře. Př. Petorvickému díky, staváky jsem nějaké fotil taky, ale od toho tam byl ing. Sousedík s pozadím, tak jistě budou v tisku zveřejněny. Já ještě pár fotek (bez pozadí) mám doma, ale už se mi chtělo spát.
Juraj Kafka
Zdravím. Nebýt toho barvičkářskýho fanatika z Čekanic, tak ani ten, kdo nebyl na výstavě ,nevěděl co bylo vystaveno za holuby. Díky Juro, je vidět, že jsi fakt machr na barvy a máš pro ně nadpřirozený cit a dokážeš to co radíš i pro ty méně chápavé zdokumentovat. Každej z nás, máme jiný oči a tak se soustřeďujeme na něco jinýho. Někdo hledá to svoje plemeno, někdo kouká na postavení klecí, někdo zase na fronty u pokladen a prodej zvířat ,někdo na trh a tak .Hlavně klídek a z chyb se poučit. Slepičky si náhodou nefotil? Zdravím Tě i ostatní. St. Toman
mysak
napsal(a):
Já tušil, že to neprojde. - No co ale bylo jich tam docela pěkná řádka. Což je dobře. Př. Petorvickému díky, staváky jsem nějaké fotil taky, ale od toho tam byl ing. Sousedík s pozadím, tak jistě budou v tisku zveřejněny. Já ještě pár fotek (bez pozadí) mám doma, ale už se mi chtělo spát.
Juraj Kafka
Vážený příteli,za pěkným pozadím se rád otočím
ale pěkného holuba si rád prohlédnu i bez toho pozadí
Já jsem byl v Lysé v neděli,ale zapoměl jsem foták
kamarád Dobra to napraví-jak bude mít čas
Ještě jednou dík a at´ se daří
tak tady jsou nějací barevňáci
Česká lyska modrá šupkatá. Nemohl by takto výrazně šupkatý být taky p. káník?
Č. lyska černá bělopruhá. (Kdy budou mít černí káníci takovéto pruhy?)
A nebo červení takovéto? Česká čejka červená bělopruhá rousná v ukázkové volieře u vchodu.
Moravský pštros modrý bělopruhý, tady je otázka zda je to dom. opál a nebo orient stencil případně kombinace opálu a toy stencil v jednom. Odstín základní barvy je zachován, rámování pruhů není narezlé ale pěkně ostré, ovšem letky a ocasní pruh jsou vybělené jako u káníka nahoře.
Moravský pštros rec. žlutý bělopruhý. Myslím, že Rndr. Tyller zde udělal kus práce a ta cena mu byla dána zaslouženě. Zbývá dosytit ty letky.
Mě se však více líbil tento holub, takový by i přežil ve volném chovu. Tím nechci nijak dvojsmyslně znevažovat úsilí př. Tyllera před trendem ostatních chovatelů pštrosů, ale tento holub mi silně připomíná typ pštrosů za mého dětsví - aktivní, užitkový letec - krasavec na střeše s dokonalou hlavou (to čelo!) a vybarvenými obočnicemi a zobem. A ty pruhy tady - to je jenom plus.
a pro srovnání pruhů ještě jednou čejka rec. červená bělopruhá ovšem podmíněná faktorem Toy Stencil.
bohužel v plnobarvně popelavé bagdety nebyly tak znovu texanka, tedy plnobarevně červeně popelavá ale vybledlá - Ss BABA Cc E? D- Faded
Pro srovnání to samé ale bez faktoru vybledlosti(rodobarvost). Kresbu ponechme stranou.
Rakovnický kotrlák plnobarevně červeně popelavý, SS BABA C? E? D?.
Samozřejmě, že u té texanky mělo být místo BABA jen BA- a taky D- Faded-. Víme, že to je samice. Ale pro srovnání genotypů to stačí. A záměrně vynechávám slova týkající se stříbra, aby to nemátlo. Páč jediná pravá stříbrná (argent) je u špačků a stehlíků.
Ještě na moment k č. bagdetám - zde modrá černopruhá s faktorem smooky (kouřová). Normální modré se nevyskytují, měly by totiž smolový zobák. Jak rozeznat kouřovou mutaci od klasické modré? Vždy tažená záda, vždy světlý zobák nebo alespoň u kořene a s jehlou, ocasní pruh je znatelně šířeji lemován modrou. Krajáky jsou zpravidla s modrým vnějším praporem, kdežto u klasické modré jsou s bílým vnějším praporem. Odstín základní modré je u faktoru smooky vždy jakoby trochu začouzený a lesk na voleti běží do fialovorůžova. Blízká kouřové je atlasová.
Taktéž český stavák modrý případně s kresbou bělokos nebo lysý bývá s faktorem smooky, jinak by nedocílili světlého zobu. Odstín barvy je zřejmý. Modří sedlatí mají normální blankytnou modř. Světlý zobák je docílen bílou kresbou.
mysak
napsal(a):
Ještě na moment k č. bagdetám - zde modrá černopruhá s faktorem smooky (kouřová). Normální modré se nevyskytují, měly by totiž smolový zobák. Jak rozeznat kouřovou mutaci od klasické modré? Vždy tažená záda, vždy světlý zobák nebo alespoň u kořene a s jehlou, ocasní pruh je znatelně šířeji lemován modrou. Krajáky jsou zpravidla s modrým vnějším praporem, kdežto u klasické modré jsou s bílým vnějším praporem. Odstín základní modré je u faktoru smooky vždy jakoby trochu začouzený a lesk na voleti běží do fialovorůžova. Blízká kouřové je atlasová.
Pardon, tady jsem zapoměl vložit tu modrou kouřovou bagdetu.
Indián v recesívně červené ee. Ovšem ve velmi nedokonalé formě, dá se říci, že prvotní. Srovnejte s lahore. Je to totéž ee(m. pštrosi totéž ee). Na první pohled dominantě červená. Ale od dominantně červené ji rozlišíme velmi snadno - letky jsou plnobarevně červené nikoli světlé. Záda a ocas jsou pravda červeně pigmentovány nejméně, ale na ocase prosvítá tmavý pruh místo popelavé lenty. Takže vidíme jakou barvu nám překrývá - plavou. V tomto případě modrou. Tato červená není tažená z černých(jako u pštrosů) ale rovnou z modrých. Dalším šlechtěním se červená dá dotáhnout až na ta záda a ocas. Barva samozřejmě není prioritou u indiána, tam je prioritou něco jiného.
Tady je důkaz, že to jde zlepšovat ta rec. červená. Tady už je o něco sytější a i ocas směřuje víc do červenohněda než do modra. Vrcholem snažení u recesívně červené je samozřejmě taková jakou mají červenní pštrosi. Tam ovšem hrají roli ještě další faktory a nebál bych se říct, že tam je taky kouřová. Na snímku dragoun červený, krásný oči.
mysak
napsal(a):
tak tady jsou nějací barevňáci
Česká lyska modrá šupkatá. Nemohl by takto výrazně šupkatý být taky p. káník?
To aťklidně je proti gustu žádnej dyšputát,ale aby pak nevymizeli ti opáloví moc se mi líbí.Nemusí být všechno ostré.Bagdetám taky ty pigří pruhy sluší přestože dokonanalé být nikdy nemužou.U těch pštrosu si myslím že tam ten Od je taky jestli ne sám,přece jen tak modré jako jsou cernopruzí nebo bezpruzí nikdo nedokážeJinak díky za ty fotky a za vše co tady publikujete.
Indián plnobarevně černý heterozygot (Ss) prosvítají tam v celkově méně syté černi než u předchozího o něco tmavší pruhy, takže známe podklad a tím je C+C+ tedy pruhy. + znamená divoká, původní.
Holub plemene, u kterého bychom barvu sledovali výš jak na třetím místě hodnot, by s tímto neměl jít na výstavu, do chovu černých by však jít klidně mohl, pokud se mu dá partner sytě černý homozygot SS, dají teoreticky 1/2 sytě černých homozygotů a 1/2 těchto heterozygotů. U indiána je barva na posledním místě hodnocení a tak to na výstavě(i celostátní) nevadí. U staváka by to bylo horší. Mimochodem tento indián má velmi pěkné znaky na hlavě, tak proč ho vyřazovat?
Standa chtěl nějaký slepičky, tak tady jen tak aby se neřeklo:
maltéz modrý černopruhý asi holubička, ne?
Hýl zlatý modrokřídlý bělokos. Nádherné zvíře tuším paní Valáškové. Paráda!
Český rejdič červenopruhý.
Tak a už toho víc nemám. To si oddychnete... taky už mě bolej oči...
Díky všem, dělám to rád pro všechny, které to zajímá.
mysak
napsal(a):
Tak jelikož tu byly téměř jen samé kritiky a zklamání, a žádné fotky kromě texanů, tak pro ty kdo nebyli v Lysé pár obrázků.
Lysá a černí lysáci
mysak
napsal(a):
Český rejdič červenopruhý.
Tak a už toho víc nemám. To si oddychnete... taky už mě bolej oči...
Díky všem, dělám to rád pro všechny, které to zajímá.
krásný fotky a dík..já mám bobky otvírat a fotit,tak to vždycky cpu mezi špricle a fotím..někdy je na fotce pruh mříže
Od příjemných věcí není třeba odpočívat.Tolik jich zas člověk v životě neprožívá příteli.