Genetický kvíz potřetí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.12.2010 00:24
mysak

XXX.XXX.46.80

Tak abychom neusnuli. Mám tady připravenu další otázku. Co teoreticky vznikne z tohoto spojení, víme-li, že modrý černopruhý samec vpravo má genotyp B+b DD?

29.12.2010 07:02
st.toman

XXX.XXX.32.219

mysak napsal(a):
Tak abychom neusnuli. Mám tady připravenu další otázku. Co teoreticky vznikne z tohoto spojení, víme-li, že modrý černopruhý samec vpravo má genotyp B+b DD?

Nazdarek, no nevím to teda úplně přesně, ale myslím si po dlouholetých zkušenostech v chovu holubů, že by z toho mohlo vzniknout holoubě. Nebo se pletu? ha ha ha. St. Toman
smajlíksmajlík

29.12.2010 13:21
pekol

XXX.XXX.160.77

Holub s takýmto genotypom by sa mi zišiel, b smajlík, vo viacerých plemenách asi ani nieje
takže 1,0 B+b C+C+ D+D+ a 0,1 BA- CTCT d- , odchov samé CT, tmavé jarabé:-)

29.12.2010 14:18
mysak

XXX.XXX.46.80

pekol napsal(a):
Holub s takýmto genotypom by sa mi zišiel, b smajlík, vo viacerých plemenách asi ani nieje
takže 1,0 B+b C+C+ D+D+ a 0,1 BA- CTCT d- , odchov samé CT, tmavé jarabé:-)

Přemýšlíte dobře, ale na stupně vzorků jsem se neptal. Co když je samice CtC+? Ale to není podstatné. Mě zajímá, jaké genotypy pigmentací vyjdou najevo? Bude tam nějaký poměr?
(Že to neberete ješitně?) :-| smajlík

29.12.2010 18:01
rupa

XXX.XXX.99.251

Samci budou červeně plaví a holubice modré a hnědé.

29.12.2010 18:30
pekol

XXX.XXX.160.77

rupa napsal(a):
Samci budou červeně plaví a holubice modré a hnědé.

Samci budú červené tmavo jarabé a holubice modré tmavo jarabé a hnedé tmavo jarabé
Každý jedinec bude mať zaujímavý genotyp,
skupina-genotyp (aby sme mohli ďalej ľahšie diskutovať) o ich využiteľnosti)
A - 1,0 B+BA C+CT D+d (červený jarabý štiepiteľný na modrú/čiernu B+ a rozriedenosť d)
B - 1,0 BAb C+CT D+d ( červený jarabý štiepiteľný na hnedú b, plavosť C+ a rozriedenosť d)
C - 0,1 B+- C+CT D+- (modrá jarabá štiepiteľná na plavosť )
D - 0,1 b- C+CT D+- (hnedá jarabá štiepiteľná na plavosť )
Mám to vo štvorcoch, takže uvidíme :-) Peter

29.12.2010 21:10
bosest

XXX.XXX.152.12

A - 1.0 BAB+ Dd červený štěpitelný na modrou, stříbřitou a žlutou
B- 1.0 BAb Dd červený štěpitelný na hnědou a na žlutohnědou
C- 0.1 B+- D- modrá
D- 0.1 b- D- hnědá

Všechny čtyři možnosti budou teoreticky zastoupeny stejným dílem.
Všichni mladí budou plaví.
Barva pruhová, kapratá a tmavá nelze určit. B. Šesták

29.12.2010 21:34
bosest

XXX.XXX.152.12

Ještě jsem zapomněl u varianty B uvést štěpitelnost na žlutou. B.Š.

30.12.2010 11:18
mysak

XXX.XXX.46.80

Všichni máte pravdu, jen ty vzorky na křídlech se fakt nedají ze zadání určit.
Mám z toho radost!smajlík
Jistě z toho křížení poznáte můj záměr a sice dostat se ke khaki. Pro ty, kdo by to chtěl u svých holubů taky, je to ukázka, že to jde. Bohužel se někdy musí pro béčko dojít k jinému plemeni. Čímž se celá záležitost protahuje.
JK

31.12.2010 01:29
mysak

XXX.XXX.46.80

Jako další vidíme na tomto nekvalitním snímku pestrou tříčlennou rodinku, holubici - matku už notoricky známe - je žlutá. Ale o to tu teď neběží, mohli by to být klidně nepříbuzní holubi.
Otázka zní: co mají tito tři holubi společného? Kromě krve tedy. Nápověda: jsou to dva geny. Které a za co jsou zodpovědné? Budu spokojen i s jedním. Stačí napsat symbol a nebo názvem, ale to už napovídám moc. Pánové Kolenič, Hrabal a Šesták už to jistě vědí a co ti ostatní? Pánové Kolovratníku, Petrovický, Berane, Trecho, Pokorný, Margetine, Pedro, Autrato a další všechny jmenovat nemůžu? Je tady nějaký posuzovatel? Zapojte se, o nic nejde. smajlík

31.12.2010 09:24
postak

XXX.XXX.18.207

Všichni tři jsou v tmavém vzorku

31.12.2010 14:07
rupa

XXX.XXX.99.251

Jsou plaví ve stupni tmavém
stříbřitý B+B+dd
červený BABADD
žlutý BABAdd
tak nějak by to mohlo být ale nevím co je holub a co holubice. Ahoj Ruda Pavelka a š'tastný nový rok

31.12.2010 19:53
hrabal1

XXX.XXX.219.139

Orientujte sa podla sfarbenia letiek-strieborný!!! je to ale čierná pigmentácia! dalšie tri sú v červenej/aj bez písania vieme, že dominantnej-recesívna vzorky nerobí/, teda myslím vrátanie červenopásavého vzadu a tých v CT,Ct!

31.12.2010 23:10
tono

XXX.XXX.164.132

No po pravdě mám dojem,že holub v černé pigmentaci je modrý v tmavém vzorku.´ =to=

1.1.2011 12:46
hrabal1

XXX.XXX.248.164

Však práve. Zadavateľ hovoril o dvoch genoch B-pre pigmentáciu/vlohy Vám ho menia smerom hore či dole/, C pre vzorky-fenotyp vidíme CT nevieme aký nižší nám prekrývajú takže C? , vidíme tam aj gen dd /d-/ ale tie by boli fenotypovo spoločné v prípade "strieborného". Kedže zadavateľ hovorí o dvoch genoch!?a vzorec tmavých neuvádza-sotva.

1.1.2011 14:32
mysak

XXX.XXX.46.80

postak napsal(a):
Všichni tři jsou v tmavém vzorku

Je to správně.

1.1.2011 14:35
mysak

XXX.XXX.46.80

rupa napsal(a):
Jsou plaví ve stupni tmavém
stříbřitý B+B+dd
červený BABADD
žlutý BABAdd
tak nějak by to mohlo být ale nevím co je holub a co holubice. Ahoj Ruda Pavelka a š'tastný nový rok

Rodinku tvoří červený samec, žlutá samice a jejih dcerou je modrá v popředí.
Až na tu stříbřitou je Vaše odpověd správná. Pohlaví znáte až nyní. Takže v pohodě.

1.1.2011 14:39
mysak

XXX.XXX.46.80

hrabal1 napsal(a):
Však práve. Zadavateľ hovoril o dvoch genoch B-pre pigmentáciu/vlohy Vám ho menia smerom hore či dole/, C pre vzorky-fenotyp vidíme CT nevieme aký nižší nám prekrývajú takže C? , vidíme tam aj gen dd /d-/ ale tie by boli fenotypovo spoločné v prípade "strieborného". Kedže zadavateľ hovorí o dvoch genoch!?a vzorec tmavých neuvádza-sotva.

To sice nevíme, ale nám stačí jeden symbol CT.
Tak a teď bych rád věděl, co jsem tím myslel? Co tím po vás chci?

1.1.2011 15:50
hrabal1

XXX.XXX.248.164

Ma napadá jedine súvislosť s tým prvým párom.BAB+

1.1.2011 16:05
mysak

XXX.XXX.46.80

:-)Souvislost má všechno se vším. To je fakt. Ale asi je to ještě příliš brzká otázka. Ještě bude třeba dalších fotografií.

4.1.2011 03:42
mysak

XXX.XXX.46.80

bosest napsal(a):
A - 1.0 BAB+ Dd červený štěpitelný na modrou, stříbřitou a žlutou
B- 1.0 BAb Dd červený štěpitelný na hnědou a na žlutohnědou
C- 0.1 B+- D- modrá
D- 0.1 b- D- hnědá

Všechny čtyři možnosti budou teoreticky zastoupeny stejným dílem.
Všichni mladí budou plaví.
Barva pruhová, kapratá a tmavá nelze určit. B. Šesták

Tady jsem si dovolil rozepsat daný pár a jak bude přibližně vypadat jejich potomstvo.
Jak jste správně napsali. 50% holoubat popelavě červených a všechno samci.
Holubice budou hnědé 25% a modré 25%.
Vzorek patrně tmavý štěpitelný na pruhové "CTC+"
Juraj Kafka

Přidejte reakci

Přidat smajlík