Když jsem se pokochal obrázky krásných holubů převážně z východu, tak musím taky nějaké přiložit. Já vím, že budete vyčítat barvu a strukturu opeření, ale koukejte na figury. To je zase ta naše nádhera... Na prvním obrázku je přední maďarský chovatel Dr. Janowszky, který organizoval konferenci zástupců předních evropských Klubů chovatelů maltézů v červenci 2010
za účelem sjednocení posuzování maltézů v Evropě. Jarda Pokorný
beda
napsal(a):
Jardo-moc pěkné! ALE -až to uvidí Pedro a podobní bojovníci proti krátkým zabákům, holokrčkám, kingům, pávíkům, kudrnáčům, parukářům ... tak to s nima musí klepnout ! // - i moje žena Blanka mně přes rameno prohodila-ty již píšeš i na drůbež a vystydla ti večeře !!
B.
Pedro přece není bojovník proti žádným holubům, jen uznává přírodní chov. A ten u těchto našich prošlechtěnin není možný. Někdo má rád holky, někdo zase vdolky. A nejlíp jsou na tom ti, co mají rádi obojí . Jarda Pokorný
bushido
napsal(a):
to asi neumí lítat?
Tito moc nelítají, zato krásně chodí. Když jsem přebytky nechával na krmení dravců do ZOO Děčín, tak jim bylo líto je dát dravcům a nechali je chodit po nádvoří. Rázovali tam jak mušketýři. Ale taky trošku lítají, ti menší dříve i k sousedům na střechu. Teď už toho opravdu moc nenalítají, tak do 1 metru. A když se vykoupou venku, tak je musím do holubníku zvedat :o) Jarda Pokorný
st.toman
napsal(a):
Zdravím. Vůbec těmto holubům nerozumím a nikdy jsem je nechoval, krom páru portýlů, ale je to nádhera. Mě se tyhle abnormality líbí. Mám tu na jihu několik kamarádů, co chovají maltézáky a portýly, ale tohle je úplně něco jinýho. Zdraví St. Toman
Kdybys je chtěl zkusit, nechám Ti v Lysé výtečný pár červených zadarmo (když slíbíš, že u nich zůstaneš). Jarda
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Pedro přece není bojovník proti žádným holubům, jen uznává přírodní chov. A ten u těchto našich prošlechtěnin není možný. Někdo má rád holky, někdo zase vdolky. A nejlíp jsou na tom ti, co mají rádi obojí . Jarda Pokorný
- pokud jde o Pedra, tak vím velice dobře, jak na tom je -pouze se zde "šponujeme" a to v dobrém! On mně také nic nezůstane dlužen! Jen počkej až sem vlítne, zatím je v brlohu pod sněhem. Jinak vdolky probíráme často, fakt je, že holky ještě né! B //Tomana zkus ještě jednou - určitě je vezme ......
Jardo, měl jsem jen strach, aby ten hezký strak nespadl na zobák. I.K.
Ještě přikládám holuby Damira Takače z chorvatského Osijeku, mají krásné vyrovnané postavy. Byli foceni v létě, takže kvalita peří už nic moc. Jarda Pokorný
beda
napsal(a):
- pokud jde o Pedra, tak vím velice dobře, jak na tom je -pouze se zde "šponujeme" a to v dobrém! On mně také nic nezůstane dlužen! Jen počkej až sem vlítne, zatím je v brlohu pod sněhem. Jinak vdolky probíráme často, fakt je, že holky ještě né! B //Tomana zkus ještě jednou - určitě je vezme ......
Béďo ty dračí tlamo, tak zase reješ jo. Che che si myslíš že jsem ještě neviděl slepičáka? Pravda kdysi to býval užitkový holub, ale již před 30léty bych ho na volno nepustil, ani kudrnáče apod.. Dyť mě znáš,jen brojím proti tomu, aby se tak nestalo s doposud létajícími holuby, resp. aby jim byly jejich letové schopnosti vráceny, vždyť kdo má problém se sousedy a tak, může chovat slepičáky a jiné., a nemusí se vymlouvat na dravce atd... P.S. měl jsem tady nějaké holky čapulky (to jsou takové maličké přicaplé, že když jdou přes jetelinu tak je to tam lechtá tož se furt smějou),ale holubů nerozumějí tak měly smůlu. Hele a čilik ještě umí létat? Pedro
Zase přituhuje, tak malá vzpomínka na léto, když vnučka prohání líné maltézáky