Čau Béďo, moje barvářka hlídá nad sokolím hnízem, sokol si neškrtne. Když se vydá na lov, pes běží k holubníku a zažene holuby dovnitř.
Přátele, to je zatím psík, kterému je 8 měsíců našeho přítele z Tatarstanu. Je pes milující jeho rodinu a hlavně malou dcerku, která mu může dělat co si umane. (LAJ)
pedrosanchez
napsal(a):
Čau Béďo, moje barvářka hlídá nad sokolím hnízem, sokol si neškrtne. Když se vydá na lov, pes běží k holubníku a zažene holuby dovnitř.
Tak ta barvářka je opravdu moc hezká. Kdysi dávno, když jsme začínal na polesí v Beskydech jsem měl možnost na vlastní oči vidět toto plemeno při práci, když jsem dohledával jelena. Fenku měl kolega a jako 14 měsíční jelena perfektně dohledala a "šla" po stopě cca 2 km. Parádní práce a plemeno, vyrovnané a pohodové. (LAJ)
Hm je to třetí generace z mého chovu, ale to nebylo účelem se tady tím chlubit, já jsem chtěl jen tročku pošponovat Béďu. Pravda několikrát moje feny uchránily holuba co před kotci napadl jestřáb, spustily tartas. Ale kdybych je pustil do holubníka....holt je jim jedno jestli je to jelen,jestřáb či holub. Pedro
- pro Pedra-ty mně nedáš holt nic zadarmo!! Já měl bordetku Dášu a ta dovedla ohlídat kačeny i holuby /třinácti se ale nedožila/-nyní mám Peggynu /nahoře na fotkách/ a není také špatná, když vidí nebezpečí, tak mně skočí do náruče a kachničky a holuby hned vědí, že se něco děje a dají si bacha!! B.
Ještě jednu maličkost jsme vypozorovali, možná jste si všimli i vy. Jakmile se ukáže dravec a jsou poblíž sýkorky nebo jiné zpěvné ptactvo, které ihned reaguje vydáváním varovných zvukových signálu, brzy se naučí na ně reagovat i holubi a už ví, co by mohlo následovat a snaží se dostat co nejrychleji domů. Podobnou zkušenost máme i s kohoutem zakrské hemšírky, který doslova plnil funkci hlídacího psa stejným způsobem - dravec = signál = rychle domů. A docela to plní svůj účel. (LAJ)
justovi
napsal(a):
Ještě jednu maličkost jsme vypozorovali, možná jste si všimli i vy. Jakmile se ukáže dravec a jsou poblíž sýkorky nebo jiné zpěvné ptactvo, které ihned reaguje vydáváním varovných zvukových signálu, brzy se naučí na ně reagovat i holubi a už ví, co by mohlo následovat a snaží se dostat co nejrychleji domů. Podobnou zkušenost máme i s kohoutem zakrské hemšírky, který doslova plnil funkci hlídacího psa stejným způsobem - dravec = signál = rychle domů. A docela to plní svůj účel. (LAJ)
Na dravce prý výborně reagují perličky a jsou pořádně slyšet ! J.