Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2011 22:33
kovato

XXX.XXX.212.213

Dobrý den chi si pořídit do volierky 150*100*100 Páru či 2 nějakých holubů stím že po určité době je budu pouštět ráno z volierky aby se držely na kurníku a poblíž volierky a budou mi dělat radost a večer si zaletí zase dovnitř a zavřu je.Nejvíce se mi líbí kingové ale čel sem si na netu že se chovají pouze ve volierách.Poradíte mi jaký tedy druh vybrat nebo jesli si mohu pořídit kingy?

Děkuju za odpověď Tomáš:-):-):-)

3.2.2011 22:50
kovato

XXX.XXX.212.213

Poradíte nekdo?

4.2.2011 07:08
petrkabele

XXX.XXX.210.219

Dobrý den,
já jsem ještě mladý chovatel ale spíš kingové se chovaj ve volierách ale znám chovatele který je má půštěný to záleží na vás !!!ale kingové stojí dost peněz pozor na to!!!!!!!!!smajlík

4.2.2011 08:04
lupus4

XXX.XXX.94.19

kovato napsal(a):
Poradíte nekdo?

:-) do těchto rozměrů JEN JEDEN pár, pak je vcelku jedno jestli kingy, či texany či giganty či pávíky (vše nelétavé) a pouštět projít :-)

4.2.2011 09:23
kovato

XXX.XXX.212.213

Díky za odpovědi,a jaká je přibližná cena těch kingů abych nebyl zaskočen.

Díky za odpověď

Tomáš:-)

4.2.2011 09:34
lupus4

XXX.XXX.94.19

u kingů dle kvality od pár stovek po tisíce :-| (navíc ty nej potřebujou chůvy :-( )
texany a ostatní by jsi mohl pořídit tak za cca 300- 400 slušný pár

4.2.2011 09:36
petrkabele

XXX.XXX.210.219

Cena tech kingů se pohybuje 500kč/ks a to je ješte málo lepší by bylo si pořídit holuby který jsou menší a můžete jich mít vícsmajlík

4.2.2011 09:38
petrkabele

XXX.XXX.210.219

lupus4 napsal(a):
u kingů dle kvality od pár stovek po tisíce :-| (navíc ty nej potřebujou chůvy :-( )
texany a ostatní by jsi mohl pořídit tak za cca 300- 400 slušný pár

U kingů se nepotřebujou chůvy.:-)

4.2.2011 09:39
kovato

XXX.XXX.212.213

Díky, a tito holuby chodí jenom po zemi?Oni si neviletí třeba na střechu nebo nekam na vyvíšené místo?

Díky za odpověď Tomáš:-)

4.2.2011 09:43
petrkabele

XXX.XXX.210.219

Oni nechodí po zemi ale vylítnou si na tu spříšku tak cca 2-3m. U toho chovatele si vylítnou až ty 3m.:-)

4.2.2011 09:47
lupus4

XXX.XXX.94.19

petrkabele napsal(a):
U kingů se nepotřebujou chůvy.:-)

milý mladý chovateli - učit se, učit se ....a dávat pozor ....etc :-)
:-( jen si zagoogluj u "špičkových" chovatelů...to platí i pro zadavatele

4.2.2011 09:44
kovato

XXX.XXX.212.213

petrkabele napsal(a):
Cena tech kingů se pohybuje 500kč/ks a to je ješte málo lepší by bylo si pořídit holuby který jsou menší a můžete jich mít vícsmajlík

A jaké plemeno?

4.2.2011 09:47
petrkabele

XXX.XXX.210.219

Náký na okrasu žestly nechcete na maso. Je plno krásných plemen na okrasu a odos levnější než kingové.:-)

4.2.2011 09:48
justovi

XXX.XXX.214.14

Zdravíme a k dotazu několik slov od nás. Je mnoho krásných plemen holubů, různých barev, tvarů těla, velikosti atd., chce to něco si prostudovat a přečíst, poradit se s chovateli v okolí, kteří tam určitě nějací jsou, nebo navštívit chovatele osobně, podívat se na výstavu. Zvážit možnosti a podmínky, co je třeba holubům připravit pro ubytování, jak je zabezpěčit např. na zimu, jak jim umožnit koupání atd.,je toho hodně. A když bude vybráno, tak jen začit. Přejeme hodně úspěchů a hlavně radosti z každé chvilky mezi holuby. (LAJ)

4.2.2011 09:49
kovato

XXX.XXX.212.213

petrkabele napsal(a):
Náký na okrasu žestly nechcete na maso. Je plno krásných plemen na okrasu a odos levnější než kingové.:-)

Díky:-):-):-) dejte mi nějaký tip :D

4.2.2011 09:50
lupus4

XXX.XXX.94.19

kovato napsal(a):
A jaké plemeno?

do 150 x100x100 VÍC?
to jsem zvědav co z vás tady vypadne za moudra smajlík

4.2.2011 09:53
petrkabele

XXX.XXX.210.219

kovato napsal(a):
Díky:-):-):-) dejte mi nějaký tip :D

Třeba 2 páry pávíku nebo český rejdiče a nebo kdybyste chtěl mít holuby i na maso tak byste mohl mít ale 1 pár moravských pštrosů ty lítaj docela dost:-)

4.2.2011 09:53
kovato

XXX.XXX.212.213

Chci jen párek holubů do volierky,nechci se zaměřovat na jejich chov chci je jen na spestření našeho velkého dvora kde jsou krůty,slepice,kachny,husy,atd.

4.2.2011 09:55
petrkabele

XXX.XXX.210.219

Tak to jsou nejlepší ty pávíci ty moc ani nelétaj:-)

4.2.2011 09:57
kovato

XXX.XXX.212.213

Tady unás chovají všichni jen poštovní holuby:-) A jaká je cena tech pávíků a pštrosů?

4.2.2011 10:00
petrkabele

XXX.XXX.210.219

No poštovní holuby byste musel mít od holoubat a ty pořít lítaj cena pívíků se pohybuje od 50-150kč/ks a pštrosy 100-300kč/ks ale myslim si že pívíci jsou lepšé hlavně barevný a stříkaný.

4.2.2011 10:03
kovato

XXX.XXX.212.213

A ty taky mozu poustet prolétnou se?

4.2.2011 10:05
petrkabele

XXX.XXX.210.219

Pávíci pouštět můžete holouby můžete v novém prostředí pustit až za měsíc a ty pávíci vylítnou tak na střechu asi víc ne:-)

4.2.2011 10:49
lupus4

XXX.XXX.94.19

petrkabele napsal(a):
Pávíci pouštět můžete holouby můžete v novém prostředí pustit až za měsíc a ty pávíci vylítnou tak na střechu asi víc ne:-)

bože můj , kabele běž se něco naučit, (včetně Čj ) než tady radit hovadiny...smajlík
pávíky můžeš pouštět ihned po navyknutí na holubník , tj za 3 - 5 dnů

4.2.2011 10:51
petrkabele

XXX.XXX.210.219

Já jsem mladý chovatel tak me nechte napokoji:-(

4.2.2011 11:40
justovi

XXX.XXX.214.14

lupus4 napsal(a):
bože můj , kabele běž se něco naučit, (včetně Čj ) než tady radit hovadiny...smajlík

A co tak raději dobrým slovem poradit, aby tento mladý chovatel měl snazší vstup do holubářského světa !!! ... a věděl, jak a co má správně udělat, než mu doporučovat učit se český jazyk... (LAJ)

4.2.2011 12:05
petrkabele

XXX.XXX.210.219

Děkuji že ste se mě zastalsmajlík

4.2.2011 12:09
lupus4

XXX.XXX.94.19

justovi napsal(a):
A co tak raději dobrým slovem poradit, aby tento mladý chovatel měl snazší vstup do holubářského světa !!! ... a věděl, jak a co má správně udělat, než mu doporučovat učit se český jazyk... (LAJ)

to celou dobu dělám a jak jste si i vy jistě všimli po vašem prvním příspěvku, že zřejmě není ochoten si cokoliv nastudovat... pak je každá rada marná
a pokud by i fundovaně "poradil" s češtinou jakou předvádí, tak i dobrou radu tím sám zbytečně znehodnotí ....bez ochoty se učit tu za pár let bude "radit " né mladý , ale jen "nemoudrý " chovatel ...
tož končím a huesky den všem :-)

4.2.2011 13:00
kovato

XXX.XXX.212.213

lupus4 napsal(a):

A co když se mi nebudou chtít večer smajlík vrátit?:-)

4.2.2011 13:00
kovato

XXX.XXX.212.213

lupus4 napsal(a):

4.2.2011 13:55
lupus4

XXX.XXX.94.19

kovato napsal(a):

Po max. týdnu by měli brát svůj holubník jako domov. To ale pouze bude-li se jim tam líbit a bude-li jim vyhovovat a budou-li se tam cítit BEZPEČNĚ.
Pokud budete mít pávíky od slušného chovatele , nebudou nijak divocí a budou navyklí na manipulaci. Navíc za pár dnů je snadno naučíte žrát z ruky a přijít či popolétnout na zapískání...takže se nechají buďto šetrně chytit, či odnést na ruce, či zahnat jako "slepice" do voliérky ...

4.2.2011 14:02
kovato

XXX.XXX.212.213

Děkuju za odpověď:-)

4.2.2011 14:30
kovato

XXX.XXX.212.213

A kdybych si tam dal páru texanů a knim párek pávíků budou se mi křížit?

4.2.2011 14:33
petrkabele

XXX.XXX.210.219

Ne,když si je spárujete.

4.2.2011 14:37
kovato

XXX.XXX.212.213

A chěl sem se zeptat na moravské pštrosi.Jak je to s jejich cenou a za jak dlouho je mozu pustit?
Děkuju za odpověď.:-):-)

4.2.2011 14:42
petrkabele

XXX.XXX.210.219

No cena Moravských pštrosů je 100kč-300kč/ks ale jak,který chovatel někdy je cena věčí a nebo nižší a můžete je pustit až za měsíc jinak by se asi neusadili.

4.2.2011 15:00
kovato

XXX.XXX.212.213

a létají hodně nebo spíše posadávají?

4.2.2011 15:03
petrkabele

XXX.XXX.210.219

Lítaj víc ale né tak jako poštovní holuby.

4.2.2011 15:14
kovato

XXX.XXX.212.213

A myslíte že když je po mněsíci vipustím z volierky tak že se mi do ní zase vrátí?

4.2.2011 15:15
bushido

XXX.XXX.160.127

stačí je mít zavřený 10 dní...ja je taky choval...mě kingy doletnou až k sousedovi...nebo si kupte 2 páry stavaků jsou taky hezký ...

4.2.2011 15:17
petrkabele

XXX.XXX.210.219

Jo ale až díl ale musíte jim dávat zatim žrádlo to voliérky pak.

4.2.2011 15:17
bushido

XXX.XXX.160.127

a nebo bych doporučoval polský rysy..

4.2.2011 15:19
bushido

XXX.XXX.160.127

4.2.2011 16:40
petrkabele

XXX.XXX.210.219

To jsou pěkný Polský rysy mordá šupkatý:-).

4.2.2011 17:35
bushido

XXX.XXX.160.127

ten obrázek rysu je z ifauny...ja nafotim svoje a dam je sem at se mužete podívat jak vypadaj moje holuby.

4.2.2011 17:39
kovato

XXX.XXX.212.213

ty polští rysy sou taky nelétavý?

4.2.2011 17:41
petrkabele

XXX.XXX.210.219

Oni také létaj nák jako Moravský pštros.

4.2.2011 17:59
kovato

XXX.XXX.212.213

Asi si kopím ty moravské pštrosy.Takže je mám držet ve volierce držet minimálně měsíc a pak je mozu skusit pustit?A kolik párů do téj volierky Metrpadesát krát metr krát metr? :-)1 nebo i 2?

4.2.2011 18:02
petrkabele

XXX.XXX.210.219

Můžete je pustit hned po měsíci a mohl byste tam mít asi ty 2 páry jak chcete vy ?

4.2.2011 18:16
pekol

XXX.XXX.207.53

Keď sa ohlási mladý chovateľ, tak by sme mohli byť aj veľkorysejší. Peniaze nech radšej dá na začiatok do krmiva..., škoda, že nie je blízko. Rád by som ho podporil. Určite sa nájde niekto kto to urobí. :-)

4.2.2011 19:22
lupus4

XXX.XXX.12.137

petrkabele napsal(a):
Můžete je pustit hned po měsíci a mohl byste tam mít asi ty 2 páry jak chcete vy ?

už jsem byl rozhodnut nepřispívat do této "odborné" debaty:-| ale
Vážení mladí chovatelé, DVA páry holubů kamko-li a zvláště do voliérky těchto rozměrů je TOTÁLNÍ BLBOSTneb je jistá TRVALÁ ŠIKANA a následný STRES slabšího páru...ZEJMÉNA V PŘÍPADĚ KINGŮ ČI MP
tak už si proboha jděte přečíst alespoň Turečka, nebo si prohledejte zdejší články či diskuze o chovu, nebo za chvíli tu budou dotazy ala "má být krmení vpravo nebo vlevo od vody" apod...:-(
2 Justovi, nevím s kým z vás si píšu, ale přepokládám , že nepíšete 4 ručně :-) takže
nevím, kolik jste vychovali dětí (já dost) ale sedat si na zadek před zjevnou nevědomostí jen proto, že je někomu 15
a dědové v MO ho radostně plácají po ramenou, že jim srazil věkový průměr v organizaci pod 70, není zrovna moc výchovné
a k čemu to vede je vidět z jeho stále "odbornějších rad"
PS. chováte ještě výstavní zebřičky ?:-)

4.2.2011 19:32
petrkabele

XXX.XXX.210.219

No,tak 1 pár Moravských pštrosůdo tý voliérky.

4.2.2011 20:06
rafan

XXX.XXX.61.220

lupus4 napsal(a):
už jsem byl rozhodnut nepřispívat do této "odborné" debaty:-| ale
Vážení mladí chovatelé, DVA páry holubů kamko-li a zvláště do voliérky těchto rozměrů je TOTÁLNÍ BLBOSTneb je jistá TRVALÁ ŠIKANA a následný STRES slabšího páru...ZEJMÉNA V PŘÍPADĚ KINGŮ ČI MP
tak už si proboha jděte přečíst alespoň Turečka, nebo si prohledejte zdejší články či diskuze o chovu, nebo za chvíli tu budou dotazy ala "má být krmení vpravo nebo vlevo od vody" apod...:-(
2 Justovi, nevím s kým z vás si píšu, ale přepokládám , že nepíšete 4 ručně :-) takže
nevím, kolik jste vychovali dětí (já dost) ale sedat si na zadek před zjevnou nevědomostí jen proto, že je někomu 15
a dědové v MO ho radostně plácají po ramenou, že jim srazil věkový průměr v organizaci pod 70, není zrovna moc výchovné
a k čemu to vede je vidět z jeho stále "odbornějších rad"
PS. chováte ještě výstavní zebřičky ?:-)

Nevím kolik jste vychoval dětí Vy, ale asi si "užili". Pro mlaďochy - těžko vybírat plemeno, když ten druhý neví o co jedná, navíc ta voliéra je hodně "malá" - takže 1 pár, což pro holuby není zrovna moc dobré, ideál by byly tři páry (o dvou vůbec nemluvím - viz lupus) ale pro ně je prostor nedostačující.
Takže a) navštívit výstavu a zjistit jaké plemeno se mi líbí
b) navštívit holubáře a zjistit co takový holub potřebuje
pokud ne, pořiď si páru pávíků
Hodně zdaru, ať se daří:-)
Pane lupus to chce klid:-)

4.2.2011 20:30
pedrosanchez

XXX.XXX.1.3

Pro starší chovatele je dost obtížné pochopit mladší generaci. Oni prostě nečtou jako my za mlada. Jsou zvyklí všechny informace získat z internetu a to nejlépe co nejrychleji a ve zjednodušené formě. Pro ně co nenajdou na netu prostě neexistuje! Tak se pánové neurážejte, mě taky nasíraji pro mně stupidní dotazy typu co žere texan a jestli létá king na střechu, jenže oni nebudou schánět knížku o holubech když není na netu. Je to tak, a když jim neporadíte tak nebudou holubařit. A když jim nejde program na kontrolu správné češtiny tak chtějí chovat holubi místo holuby a kingi místo kingy. Já se tomu zasměju a fandím jim ať si pořídí nějaké české plemeno.

4.2.2011 21:02
lupus4

XXX.XXX.12.137

Nevím kolik jste vychoval dětí Vy, ale asi si "užili"....:-)
no já vám to klidně prozradím, 5 ! Všichni mají velmi kladný vztah k živým tvorům a přírodě vůbec, rádi si vezmou do ruky dobrou knížku, , 2 mají za sebou VŚ, 3. je hodně šikovnej profi fotograf, 4. VŠ studuje a nejmladší bude za rok maturovat na franc. gymplu. Jezdili se mnou na vodu, na hory, mushing etc...Živí se poctivou prací, nefetujou ... co víc si může rodič přát. Nikdy jsem je nesrážel, ale ani nekriticky nevynášel...tož asi tak :-|
PS. co ty zebřičky ?

5.2.2011 18:22
rafan

XXX.XXX.61.220

lupus4 napsal(a):
Nevím kolik jste vychoval dětí Vy, ale asi si "užili"....:-)
no já vám to klidně prozradím, 5 ! Všichni mají velmi kladný vztah k živým tvorům a přírodě vůbec, rádi si vezmou do ruky dobrou knížku, , 2 mají za sebou VŚ, 3. je hodně šikovnej profi fotograf, 4. VŠ studuje a nejmladší bude za rok maturovat na franc. gymplu. Jezdili se mnou na vodu, na hory, mushing etc...Živí se poctivou prací, nefetujou ... co víc si může rodič přát. Nikdy jsem je nesrážel, ale ani nekriticky nevynášel...tož asi tak :-|
PS. co ty zebřičky ?

Omlouvám se, beru zpět:-)
Ty zebřičky by byly asi nejlepší:-)

6.2.2011 09:33
agac

XXX.XXX.118.74

Kovato , odkud jseš ? Napiš adresu na e-mail , něco ti nabídnu , Joska .

25.3.2011 20:53
anmi

XXX.XXX.217.151

ja mam par kungov v budke na stlpe 1,5 metra vysoko su pusteni nonstop a vsetko je v pohode aj ked lietaju asi20m ku slipkam ale vzdy sa vratiasmajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.3.2011 19:15

kovato napsal(a):
ty polští rysy sou taky nelétavý?

chlapče, dnes sú nelietavé aj športové plemená...to preto, lebo dnešní chovatelia sú hlupáci. Už vidím trapné námietky na mna...je to jednoducho tak, každý dobre vie že holuby sa chovajú príliš umelo a prešlachťujú do extrémov, ak mi bude chcieť niekto oponovať, nech ani nepíše, na názor primitíva ja zvedavý nie som...mier

26.3.2011 20:55
pekol

XXX.XXX.232.121

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
chlapče, dnes sú nelietavé aj športové plemená...to preto, lebo dnešní chovatelia sú hlupáci. Už vidím trapné námietky na mna...je to jednoducho tak, každý dobre vie že holuby sa chovajú príliš umelo a prešlachťujú do extrémov, ak mi bude chcieť niekto oponovať, nech ani nepíše, na názor primitíva ja zvedavý nie som...mier

Priateľu prisilné slová:-(, svet aj my holubiari s našimi holubmi sme farební, nie čiernobiely. Je pravdou, že plemená môžeme deliť aj podľa lietavosti na tie, ktoré lietajú aj celé hodiny vo výškach, iné lietajú a kotrmelcujú, ďalšie lietajú aspoň po strechách a dvoroch, ale sú aj také ktoré chodia. Určite nie je všetko čierne, ale smutné je, keď napríklad kotrmeliak nekotrmelcuje, ale to už je stará téma. Pozitívnych príkladov je tiež dosť, také preteky vyskoletúňov a kotrmeliakov sú obdivuhodné. :-)Dnes bola sobota a dumal som, ako urobiť ďalší holubniček pre kotrmeliaky, ktoré by mohli byť denne vo vzduchu. Peter

29.3.2011 21:27
zdenek85

XXX.XXX.18.54

"lebo dnešní chovatelia sú hlupáci" to podle Vás vážený pane "dano" jsou všichni chovatelé v dnešní době hlupáci??! No Vy budete asi zvláštní úkaz! Asi by jste si měl najít jinou rubriku na ifauně, kde můžete vysvětlovat i chovatelům koní, psů, koček atd. co jsou zač, tady už Vás bylo dle mého názoru dost!smajlík

30.3.2011 02:22

zdenek85 napsal(a):
"lebo dnešní chovatelia sú hlupáci" to podle Vás vážený pane "dano" jsou všichni chovatelé v dnešní době hlupáci??! No Vy budete asi zvláštní úkaz! Asi by jste si měl najít jinou rubriku na ifauně, kde můžete vysvětlovat i chovatelům koní, psů, koček atd. co jsou zač, tady už Vás bylo dle mého názoru dost!smajlík

Vidím, že ste ma Vy ani pán Pekol nepochopili. Určite si nemyslím že sú všeci chovatelia holubov hlúpy a ani som to tak nemyslel. Myslel som to v takom zmysle, že trebárs na nemoderke dal niekto tému pražský krátkozobý - letec a stavění čes. stavákú a tieto témy ostali bez povšimnutia. Už som tu viackrát písal a vždy som ostal nepochopený. Mňa len mrzí že sa holuby zatvárajú do voliér, že staváky nestavajú, kotrmeliaky nerobia premety, z mor. pštrosov sa stali sliepky a pod. Odjakživa považujem holubárenie za úplne špecifický druh chovaťelstva...máloktoré domáce zviera má takú dlhú a bohatú históriu a hlavne u žiadneho dom. zvieraťa sa nevyskytujú tak rozmanité vlastnosti a odlišnosti v tvare a farbách ako u holubov. To ma naozaj nechápete? Naozaj každého zaujímajú len nejaké body na výstavách ?Smutné...a ten samopal si odložte, tak uboho sa vyjadrujú moji rovesníci na sociálnych sieťach. Zostávam s pozdravom

15.10.2014 12:56
bittis

XXX.XXX.189.221

Vidím, že ste ma Vy ani pán Pekol nepochopili. Určite si nemyslím že sú všeci chovatelia holubov hlúpy a ani som to tak nemyslel. Myslel som to v takom zmysle, že trebárs na nemoderke dal niekto tému pražský krátkozobý - letec a stavění čes. stavákú a tieto témy ostali bez povšimnutia. Už som tu viackrát písal a vždy som ostal nepochopený. Mňa len mrzí že sa holuby zatvárajú do voliér, že staváky nestavajú, kotrmeliaky nerobia premety, z mor. pštrosov sa stali sliepky a pod. Odjakživa považujem holubárenie za úplne špecifický druh chovaťelstva...máloktoré domáce zviera má takú dlhú a bohatú históriu a hlavne u žiadneho dom. zvieraťa sa nevyskytujú tak rozmanité vlastnosti a odlišnosti v tvare a farbách ako u holubov. To ma naozaj nechápete? Naozaj každého zaujímajú len nejaké body na výstavách ?Smutné...a ten samopal si odložte, tak uboho sa vyjadrujú moji rovesníci na sociálnych sieťach. Zostávam s pozdravom

Dobrý den byl bi někdo ochoten sem dát foto holubníku pro Kingy přídadný rozmněry atd

Přidejte reakci

Přidat smajlík