Tak by se dala nazvat rubrika, ve které by se mohli představit chovatelé holubů. Má to své opodstatnění. Spousta z nás nemá možnost se setkat osobně, komunikuje např. prostřednictvím internetu, telefonu a rádi by poznali svůj protějšek. Stejně tak by mohla prezentace chovatelů usnadnit kontakt jak za účelem debaty, rady, pomoci při potřebě doplňování chovného materiálu atd., tak i jen z prostého důvodu navázání přátelství a spolupráce. A tak zde má možnost každý, kdo bude mít zájem, přidat svou fotografii, připojit jméno a především možnosti kontaktu, např. tel.číslo, e-mailovou adresu, adresu webstránek aj. Pro snazší orientaci i v které části republiky, městě či vesnici působí. Doplnit v několika větách jaké plemeno holubů chová, v jaké barvě a kresbě, specializaci a zaměření chovu, vše podle úvahy samotného chovatele.
Není to nápad náš, ale dotlačili nás kamarádi, abychom to udělali a je pravdou, že na mnoha podobných zahraničních fórech toto funguje bez problému a současně plní funkci jakéhosi jednoduchého adresáře a usnadňuje snáze najít kontakt na příslušného chovatele. Stejně tak zde můžete představit své dobré kamarády, o kterých si myslíte, že zde mají být.
Na závěr jen jedno přání – aby bylo vše pochopeno seriozně a rubrika byla využitá tak, aby chovatelé měli tuto formou k sobě blíže a současně umožnila rozvíjení dalších přátelských vztahů a dokázala, že naše holubářství je patřičné úrovni. (LAJ)
Hezké nedělní dopoledne všem, samozřejmě, každý může využít takový způsob prezentace, který mu vyhovuje a je pro něj snadno ovladatelný a přístupný. Co je na tom však smutné z celkového pohledu, že není zájem představit sebe ani své chovy, což je pro celou chovatelskou veřejnost velká škoda. A pokud to takto opravdu půjde dále, za krátký čas nebude o čem diskutovat, protože zde budou mít silná slova pouze ti, kteří kritizují, podpichují a napadají, ale udělat něco proto, aby bylo chovatelství jako bývalo dříve, kdy si na sebe udělali holubáři čas a holubi byli předmětem diskuse nejen při schůzích, výstavách či brigádach, ale i v práci, u pivečka a snad každý den se našla chvilka, aby zaběhl jeden k druhému a poklábosili, třeba i přes plot, nebo se pochlubili co udělali dobře a co špatně. Pravdou je i ten fakt, že chovatelů holubů ubývá a věřmě, že to nedopadne s holubáři jako u Chlumce.... (LAJ)
Tak jelikoš jsem od CHLUMCE kde ti sedláci dopadli velice špatně,začnu tuto galerii a doufám že se ostatí přidáte
jmenuji se Jarda PETROVICKÝ bydlím v malé vesnici kousek od CHLUMCE nad Cidlinou
chovám České bubláky modré, žluté,červeně plavé,černé tygry asi 25 párů
také České staváky bělopruhé ve všech holubích barvách
více se dovíte nawebovkách-jarute.wbs.cz
Tak já budu pokračovat: jmenuju se Václav Škvor, bydlím na vesnici kousek od Benešova, je mi 17 let a věnuji se chovu českých staváků červených rovných a zatím ještě lysých. Přikládám pár fotek...
Zdravím vespolek, takže i já jdu s kůží na trh, tady na fotce konkrétně na trh v Soběslavi. A mračím se, protože mě fotí.
No a tady už se culím, protože jsem dostal nějaké ocenění myslím v roce 2008 u nás v Blatné. Omlouvám se, že jsem tam s drůbeží a ne s holuby, ale řada lidí mne zná spíše jako drůbežáře. Drůbež - to je moje velká životní kapitola. Holubník mám nad kurníkem takže to nemám daleko.
Je mi 31 let, vystudoval jsem zahradní inženýrství v Lednici, pracuji v oboru. Svobodný. To pro případ, že by sem zalítla nějaká holubička
No a tady je výlet z holubníku a na něm nějací holubi...
To, aby v tom př. Kučera nebyl sám.. i když 22 plemen jsem určo nedosáhl... show homer hnědý šiml.
No a takhle to u mne bývá barevné, původně jsem ten bordel sem nechtěl dávat, ale takhle to aspoň dokumentuje skutečnost. Tohle bylo ještě za relativně sucha.
No a v současné době se extenzivně věnuji kulturnímu odkazu předků, národnímu plemeni, opravdovému uměleckému dílu - ostravským bagdetám. V žádném případě neberu, že to je permanentní kříženec a či snad snůška vad normálních holubů!
A jak jsem začínal? V 6ti letech ještě s pomocí tatínka s moučnými mlynáři, kdo pak dneska ví, co to je za holuby? Po té přišli z Čimelic polští rysi modří šupkatí - letci. Po té kingové bílí, po té žlutí pštrosi a červení káníci, hýlové a slezští barevnohláci modří a pak studia a s nimi velká pauza. Přeorienotal jsem se na bezobratlé, které šli chovat v kolejním prostředí. A tak mám ještě dodnes zbytky sklípkanů. Po škole přišel rok nezaměstnanosti a v tom to všechno začalo nanovo. Tak jsem zase do toho zapadl až po uši. Nechal jsem se vhecovat do karierů a bylo vymalováno. V zápěti přišla komunikace s Kamilem Vajdou a on mi zařídil první ostravské bagdety. Pak přišel mladej kluk Jarda Blatský a byli kotrláci eště mi pak nabízel takly - to už jsem odmítl, př. Fencl mi dal milky poštu, kamarád Eda Prexl mi neustále lanaří do pštrosů a tak když nic jiného mi alespoň dal vejce na podložení a už se jich taky nezbavím:-) Př. Toník Braun dal altenburáky, eště mám po něm jednu holubičku. Do toho kamarád Paťas, ten mi pomohl založit skoro celý chov ostravských bagdet, přidal francouze a španiery. Jednatel klubu ostravských bagdet mi daroval několik chovných kusů. No a dneska mám 20 párů. Tak tak, protože normálně by jich bylo 50, ale zuby nechty to tlačím dolů. Záměr byl 10. Špatně odmítám, špatně říkám ne. A když jdeme s př. Hroudou - chovatelem českých bubláků bílých po výstavě, tak říkáme: tohle je hezký a támhleto taky a ježiš tyhle by se vyjímali na trávníku, ty ale hrajou poslyšte, no prostě nám svítí očička a nakonec dojdeme k tomu, že ono je hezký všechno, ale to bychom museli vlastnit silo, a min. se rozšestit a ztrojnásobit životy. Dnes jsem v klubu chovatelů ostravských bagdet, je to sice bláznovina jezdit tam takovou dálku, ale nemám závazky, takže co bych nejel na výlet. No a je tam fajn. A je třeba držet při sobě, protože co si budem povídat, nepřibejváme.
Co jsem nikdy nezkusil chovat byli voláči a strukturoví, případně rousní asi ze strachu, že to přeci jen mají trochu těžší. Posuzovatelem nejsem, není bohužel čas. Upřímě řečeno netroufal bych si také zodpovědně posoudit třeba 80 kingů, kde je téměř jeden jako druhý. Určit šampiona a tři další nejlepší, to prostě je velká zodpovědnost. Mé názory znáte dobře, takže už končím, dosť bolo Kafky a předávám prezentaci dalším.
Děkuji všem, které jsem výše jmenoval, za to, že můžu být mezi nimi a mezi vámi, přátelé.
Děkuji přátelům Justovým, že dělají to co dělají, jste vzácní lidé. Takových jen víc.
Tak já se tedy také představím. Jmenuji se Jan Mácha, je mi 20 let ajsem z Českých Budějovic. S chovem holubů jsem začal cca před deseti letky, kdy jsem si z výstavy přivezl tři páry anglických pávíků. Rok na to jsem od táty dostal první pár šupkatých čejek a ty mě svou kresbou učarovali natolik, že už jsem u nich zůstal. V současnosti chovám české čejky bezrousé modré a stříbřité šupkaté a bělopruhé a začínám i s kropenkami. Časem bych chtěl přidat košické kotrláky a moravské bělohlávky. Dále mám pro radost (někdy i pro zlost ) párek andulek. Dalšími mými koníčky a aktivitami jsou především lední hokej a rybaření. Jinak jsem stále ještě studentem, studuji Vysokou školu technickou a ekonomickou v Českých Budějovicích, obor Konstrukce staveb. Můj e-mail je machy43@seznam.cz, telefon 721 878 867 a pod mým jménem a e-mailem mě najdete i na sociální síti facebook. Toť asi všechno.
justovi
napsal(a):
Tak by se dala nazvat rubrika, ve které by se mohli představit chovatelé holubů. Má to své opodstatnění. Spousta z nás nemá možnost se setkat osobně, komunikuje např. prostřednictvím internetu, telefonu a rádi by poznali svůj protějšek. Stejně tak by mohla prezentace chovatelů usnadnit kontakt jak za účelem debaty, rady, pomoci při potřebě doplňování chovného materiálu atd., tak i jen z prostého důvodu navázání přátelství a spolupráce. A tak zde má možnost každý, kdo bude mít zájem, přidat svou fotografii, připojit jméno a především možnosti kontaktu, např. tel.číslo, e-mailovou adresu, adresu webstránek aj. Pro snazší orientaci i v které části republiky, městě či vesnici působí. Doplnit v několika větách jaké plemeno holubů chová, v jaké barvě a kresbě, specializaci a zaměření chovu, vše podle úvahy samotného chovatele.
Není to nápad náš, ale dotlačili nás kamarádi, abychom to udělali a je pravdou, že na mnoha podobných zahraničních fórech toto funguje bez problému a současně plní funkci jakéhosi jednoduchého adresáře a usnadňuje snáze najít kontakt na příslušného chovatele. Stejně tak zde můžete představit své dobré kamarády, o kterých si myslíte, že zde mají být.
Na závěr jen jedno přání – aby bylo vše pochopeno seriozně a rubrika byla využitá tak, aby chovatelé měli tuto formou k sobě blíže a současně umožnila rozvíjení dalších přátelských vztahů a dokázala, že naše holubářství je patřičné úrovni. (LAJ)
Představoval jsem si zadavatele staršího , tmavého s bradkou a opak je pravdou ? Joska
Abychom neporušili to, co jsme slíbili přátelům a autorům hezkých slov, za která všem moc děkujeme, jsme tady. Já Lumír Just i moje manželka Anna Justová. (LAJ)
Celou cestu životem nás provázejí živí tvorové a to střídavě okrasné ptactvo, králíci, okrasná a užitková drůbež, akvarijní rybičky, terarijní zvířata aj. I přes omezené možnosti různého charakteru má většina z nich dodnes u nás své místo.Holubi však byli s námi ve chvílích dobrých i zlých již od samého začátku naši chovatelské dráhy, i když s několika vynucenými přestávkami. Nejprve to byli poštovní, následovali moravští pštrosi, rakovničtí kotrláci, čeští staváci a potom to byli na dlouhá léta holubi plemene Lahore, kterým jsme věnovali mnoho času a chovali jsme je především v barvě modré a mléčné. Šlechtění se dařilo a dosahovali jsme uspokojivých výsledků v rámci klubových soutěží, ale i na národních a mezinárodních výstavách. Následně přišla přestávka a poté díky Ing. Havlínovi a několika přátel z Ruska, Kazachstánu, Uzbekistánu a Německa se vrátili holubi na naší střechu v podobě plemen u nás v té době velice málo známých a opomíjených - tleskačů. Dnes máme v chovu tleskače několika plemen včetně holubů dovezených přímo z místa jejich původu, jsme členy „Asociace chovatelů tleskačů Ruska,“ současně členy několika redakčních rad ele. časopisů pro chovatele holubů v zahraničí s celosvětovou působností. Největší pocty se nám dostalo, když jsme byli jmenováni do rady Uzbeckého klubů chovatelů uzbeckých holubů „Gulbadam“ a za krátkou dobu i do kolektivu členů „Světového archívu chovatelů holubů“, kde spolupracujeme s mnoha významnými osobnostmi holubářského světa – z východní i západní části světa.
Profesní život počal studiem lesnictví a pedagogiky, dále pokračoval již zmíněnou pedagogickou činnosti na lesnické škole a práci se studenty. Po mnoha létech přišla nabídka vedení tehdejší státní bažantnice a výkonu profesionální myslivosti. Zatím posledním a zcela protichůdným oborem pracovní činnosti bylo hornictví.
Významnou životní změnou byl návrat do rodného kraje, pod křídla Boha Radegasta – do Beskyd, tedy tam, kde jsme lesnickou dráhu začínal a doufám, že i snad ukončím.
No a ti živí tvorečkové šli s námi, manželkou i dětmi, celou tou dosavadní životní cestou a můžeme vám říct, že to někdy byly situace doslova infarktové, které ale pro změnu vystřídaly chvíle radostné a pohodové. To je v krátkosti několik vět o nás.
Kontakt :
pevná linka : + 420 556 802 004
mobilní : + 420 723 720 061, + 420 728 627 785
E-mail : LaAjustovi@seznam.cz
http://tleskaci.blog.cz/
Za vynaloženou péči se Vám začnou holubi brzo odměňovat něčím novým a nepoznaným. Natáhnete ruku a za několik vteřin se z oblohy snesou opeření andílci, usadí se s lehkostí na nataženou paži, unavení se na Vás podívají a nechají se odnést do holubníku. Co více může zahřát dušičku a rozbušit srdíčko milovníka holubů.
Chov holubů má značný význam.Odvádí pozornost člověka od někdy zcela pochybných zábav,vyplňuje jeho volný čas a přispívá k formování charakterových vlastností i jeho
povahové vyrovnanosti
Kdo se jednou zamiloval do holubů, kdo dokáže cítit vůni jejich peří, nikdy již nedokáže bez nich žít.
Kolik dáte holubům lásky a péče, tolik vám ji vráti a ještě něco přidají. A to něco je neidentifikovatelné, co jiný člověk nedokáže pochopit. To cítí jen srdíčko opravdového holubáře.
Jmenuji se Rudolf Pekař a bydlím v Pardubickém kraji a v okrese Chrudim.
Holuby chovám od roku 2002, kdy jsem měl plemena texan a king, ale na podzim roku 2006 jsem s nimi skončil.Od listopadu roku 2006 chovám české čejky hladkonohé modré kapraté a české lysky běloocasé žluté rousné a v tomto roce jsem i vstoupil do klubu českých čejek a lysek běloocasých se sídlem v Praze a stal jsem se členem klubu.
Od roku 2007 vystavuji na celostátních, speciálních, krajských ,okresních a místních výstavách. Na poslední Evropské výstavě jsem rovněž vystavil své holuby.
Chovám české čejky hladkonohé modré kapraté , kterých mám 13 párů. Dále chovám české lysky běloocasé rousné žluté, kterých mám 5 párů a od roku 2010 jsem začal chovat české lysky běloocasé hladkonohé červené, kterých mám 5 párů.To je moje hlavní zaměření v chovu holubů. Okrajově chovám ještě 3 páry českých rejdičů modrých černopruhých a 3 páry hanáckých voláčů červených.
Získal jsem čestné ceny z EV Nitra, mnoha celostátních,okresních, místních i speciálních výstav.
Nejvíce si cením čestné ceny z Evropské Výstavy z Nitry na českou lysku běloocasou rousnou žlutou, tak i z celostátních výstav na české čejky hladkonohé modré kapraté a na konec na Speciálních výstav z těch mám nejlepší kolekce výletků na české čejky hladkonohé modré kapraté , Speciální chovy na české čejky hladkonohé modré kapraté , tak i na české lysky běloocasé rousné žluté a řadu čestných cen . Za všechna ocenění jsem vděčný ,ale nezáleží jestli něco dostanete, hlavní je, jak se říká, zúčastnit se. Protože, když nevystavujete, tak pomalu by milovníci holubů mohli zapomenout, jak mnohá plemena holubů vůbec vypadají. Myslím si, že plemena, která chovám jsou chloubou našeho holubářství, bohužel je málo chovatelů, jež toto plemena taky chovají.
Je to asi vše co jsem vám chtěl napsat o mém chovu holubů.
Rudolf Pekař
petrovicky
napsal(a):
Tak jelikoš jsem od CHLUMCE kde ti sedláci dopadli velice špatně,začnu tuto galerii a doufám že se ostatí přidáte
jmenuji se Jarda PETROVICKÝ bydlím v malé vesnici kousek od CHLUMCE nad Cidlinou
Zdravím. Dneska je krásný den a tak když jsem se vrátil z trhu ze Soběslavi, tak jsem si sedl chvilku na dvůr a zapískal. No a tohle přiletělo a nebo přiběhlo.
Chováme Armavirské, Kavkazské, uzbecké tleskače a jiné holubi.
Vše najdete na našem webu.