Tak u nás to už vypadá na jaro.Tři páry už zasedly do hnízd,a dva další se pomalu chystají.Na holubníku to konečně žije
Děkuji Juraji za chválu, i když...Má zásluha na tom je zatím tak poloviční.Základem dobrého chovu je kvalitní počáteční materiál a na ten jsem měl štěstí.První holuby jsem si dovezl od Jirky Trechy a ten je má od Pavla Vajse.Tímto je oba zdravím .Pavel by do světa nic špatného nepustil a v chovu ČR je třída.No a Jirka by žádné zmetky také neposlal dál.Měl jsem na čem stavět.Teď už jen tu laťku udržet.Jiří Jackiv
Tak už mi všechny páry zasedly.Čeští rejdiči jsou dobří a plodní rodiče,ale co se týče stavby hnízda jsou někteří pěkní flinkové.
Mi jeste nesedli ani jedni no sice mam jen dva páry. blbí jestřábi mel sem 5 páru na podzim.
Nazdar Jirko a spol.
Jó Čecháčci jsou frajeři. Letos mám 4 výletky ven z hnízda a další 2 stříbrňáky nakroužkované. A líbí se jim velké holky - mám 3 lichovní samce a jeden sbalil moravsku volačku sedlatou, druhý moravskou bělohlávku a ten největší frajer slovenskou volačku. Jirka T.
Zdravím všechny vespolek.Chovatelská sezóna je v plném proudu.Na holoubata je úspěšná co do počtu,a co se týká kvality to se teprve ukáže .Jen barevně se mi to nelíbí a ani délka zobáků se mi zatím nejeví optimálně.Jarní přepárování některých párů bude asi nevyhnutelností.Přikládám pár fotek mladých.J.J.
Dnes bylo krásné ráno.Horka jsou konečně pryč a holubům se chce zase do vzduchu.Když jsem s Českým rejdičem začínal,měl jsem ve vzduchu maximálně devět holubů.Dnes ráno jich bylo přes třicet a je to paráda takové hejno pozorovat.Jen si člověk musí dávat pozor,aby mu neruplo za krkem .Na ukázku pár fotek z dnešní Air show Hluk.
Předletová příprava.
Mám ještě pro všechny milovníky holubů a Českých rejdičů obzvlášť,pozvánku do Klimkovic. 9.-10.9.2011 zde proběhne tak jako každý rok výstava drobného zvířectva.Při té příležitosti proběhne setkání Chovatelů Českých rejdičů,na kterou bych chtěl tímto pozvat všechny chovatele i příznivce tohoto holoubka.Určitě bude co probírat a řešit . Taktéž v pátek 9.9.2011 v 16 hod se při příležitosti výstavy uskuteční beseda chovatelů s předsedou UOK Pavlem Wiederem.
Jiří Jackiv