Dobrý den.Prosím o radu,zda nevíte,co je to za příznaky u mých gigantů.Chovám holuby 35 let,ale tohle jsem ještě u nich neměl.Chodí ,popolítnou,ale jsou nahrbený jako kdyby spolkli pravítko,hlavu mají stále skloněnou a chodí vodorovně,jako když chtěji přepadnout dopředu . Maji to jen dva ks.staří 3roky,přikládám foto.Mám pošťáky,anglické indiány a giganty,všichni se chovaji normálně jen tyto dva zatím?jsou asi nemocní .Nevíte co by to mohlo být za nemoc.Děkuji Podhorský
možná něco z tohodle.ale doufam že to nic važnýho nebude.
Postoj
■rozkročený - poruchy rozmnožování, zadržení vejce
■na patních kloubech - nemoci z podvýživy, nedostatek vitamínu B1
■se zvrácenou hlavou - paramyxovirová infekce
■se stočenou hlavou, se záškuby - nemoci z podvýživy, nedostatek vitaminu B1, paramyxovirová infekce, paratyf, ornitóza
--------------------------------------------------------------------------------
sumecek
napsal(a):
Dobrý den.Prosím o radu,zda nevíte,co je to za příznaky u mých gigantů.Chovám holuby 35 let,ale tohle jsem ještě u nich neměl.Chodí ,popolítnou,ale jsou nahrbený jako kdyby spolkli pravítko,hlavu mají stále skloněnou a chodí vodorovně,jako když chtěji přepadnout dopředu . Maji to jen dva ks.staří 3roky,přikládám foto.Mám pošťáky,anglické indiány a giganty,všichni se chovaji normálně jen tyto dva zatím?jsou asi nemocní .Nevíte co by to mohlo být za nemoc.Děkuji Podhorský
Nechce se jim jakoby zvracet? Mohlo by stačit odčervení. Jarda Pokorný
Dobrý den.Holuby jsem letos očkoval takto-
4.3.11---odčervení-Helmigal
6.3.11---Colinac n.h+ holá prsa-Ivomec,smíchané
3-8.3.11--kombisol-AD3 E vitamíny
11-12.3.11----B.S. betere spijssvertering-5g na 2l vody=jeden sáček-podávám 3dny po jedné dávce
Celí rok jim průběžně podávám-Supervid-D
Tak nevím kde je chyba,snažím se očkovat a odčervovat už dlouhá léta,dle návodu u jednotlivích léků s uvedeným časovým odstupem.
sumecek
napsal(a):
porucha trávení,něčeho se přežrali.Chce to proplachnout volátko nejlíp teplým heřmánkem několikrát.Určitě to bude při vymačkavání dost zapáchat.Pak použijí tak 0,5 ml hořkeho fernetu.Za dva dny se to vždy upraví.Chce to ale takového holuba dát bokem,protože temperamentní samci mají snahu takovéhoto maroda sexualně obtěžovat =to=
Pane, máte tam paramyxovirózu, obzvlášť nebezpečnú chorobu, bez možnosti liečenia. Zrejme vakcináciu ktorú ste previedli bola prevedená buď nesprávne alebo už v chove bol vírus a v tom prípade sa imunita nevytvorila.Snažte sa ostatným holubom podávať hodne vitamínu C do vody, kvalitné krmivo, napadnuté holuby...
jestli je to pseudomor tak bych doporučoval ty nemocný holuby zabít. a vyčist holubník...pseudomor se lečit nedá...
Paramyxoviróza - pseudomor - velmi závažné onemocnění. Nejprve jsou holubi snadno unavitelní, pospávají. Později průjem vodnatého charakteru.
Nervové příznaky: zkroucení krku, obrna, ztráta rovnováhy. Holubi po vyplašení naletí na stěnu, nebo se převrátí. Při zobání zrní holub zvrátí hlavu na stranu, a zobne vedle zrna. Při pokročilém stadiu nemoci holub nedokáže sám přijímat potravu.
Prevence: povinné očkování injekční, vakcína NOVIBAC - PARAMYXO, nebo méně účinný Avipest.
sumecek
napsal(a):
Zdravím.Včera jsem ještě kontaktoval pana doktora Poláška a ten mi poradil podat holubům pět dní DOXIGAL do vody dle návodu a pak podávat vitamíny a mělo by to být vpořádku.Podávám SUPERVID D.Letu zdar
Prosím poraďte. Mám mladou holubici gigantku ještě nehnízdila ale už je ve věku kdy by měla ale dávám jí šanci neb je to od začátku takový línější kus. Co mě však trápí je její vodnatý zelený trus( spíš zelená voda) a zvracení vody a s tím souvisí i její nadměrný příjem vody. Jinak holubice nejeví známky žádné nemoci, každý den se páří s holubem a normálně žere. Díky za radu