- tak zde máš i na "nemoderce" nějak mrtvo?? Naše příspěvky se ti nezdály a dokonce jsi je chtěl nechat zpoplatnit a koukám kde nic tu nic ?
5555
napsal(a):
Každoroční jarní mrtvo, všichni se asi kochají novými odchovy.... co tak se s nimi pochlubit!
Zdravím, pánové. Zatím fakt není čím se chlubit, a jestli to půjde takhle dál, tak ani nebude, ha ha! To je něco neskutečného, to letošní párování. Pároval jsem "na Josefa", a až teď se to trochu uklidňuje. Dvacetistupňové výkyvy teploty ze dne na den taky není nic moc. Nevím jak kdo, ale v mém okolí "brečí" dost holubářů, a to včetně pošťáčkářů. JS.
Co se divíte, všichni jsou vylezlí na zahrádkách a rýpou se v zemi nebo lašují po stromech:-) Teplotní výkyv zatnul zadky i slepicím, a holoubata, která stihla opeřit v těch teplých dnech jsou ok, ale ostatní přechodové mají problémy. Vyjma čerstvých holoubátek nebo vajíček. Z meruňek nic nebude, neboť né že by zmrzly květy, ale nic nikde nebzučí, nelítá ani čmeláček. Vítr, snehové krupky, déšť nedovolí ničemu nic. Dnes je to drobet lepší tak uvidíme. Dilute -holoubata se třesou jako ratlíci.
A jinak duben ještě tam budem:-) kde? to si doplňte sami:-D
Juraj Kafka
Napároval jsem kolem 5.3. protože jsem nevydržel čekat do Josefa. Líhlo se to kolem začátku dubna a není pár co by neměl holoubata. Tři páry mi zredukoval jestřáb, zajímavé že tentokrát je to 50 na 50 co do pohlaví, sebral všechny přebytečné samce ,z holubic samozřejmě ty nejlepší.Dříve většinou holubice před snáškou. Nahoře v lese mám 40 cm nového sněhu, v noci tak -3 mrazu. Přez zimu mi uhynulo 5 holubic a ta ozdravná čistka je znát, přežily jen ty nejzdravější. Uvidíme kolik přežije holoubat, neb ničím neodčervuji ani neléčím. Jestřáb je letos mimořádně výkonný, holubi vylétají na střechu jen na pár sekund a hned mažou do holubníka, vymysleli si jakýsi zavřený způsob života s občasným proletem, no jestli to bude takto pokračovat, pánbůh ochraňuj výletky. Pedro
- snad se mně záměr povede: matka-ind. pávík /hedvábná, stříbrná/ otec- sibiřský post. rejdič /bílý/ !! - nebudu psát co tím sleduji, ale držte mně palce. B.
Zdravím Te Bédo! Zatiaľ mám len 17 výletkov ale cez sezónu ich budem mať viac ako u teba na burze. Doposial som choval dve plemená holubov v ktorých mám jedny z najlepších genofondov v strednej Európe a som predsedom klubu . Minulý rok som dochoval 173 výletkov a o kvalite nemusíš pochybovať, lebo tu sú ocenenia za posledných 15 rokov: 7x šampión Slovenska,3x majster Slovenska,1x majster klubu, 2x šampión Európy,2x majster Európy,5x výťaz klubovky v Maďarsku, asi 60 čestný cien a mám najlepšieho plavého holuba v strednej Európe oceneného na EV 2011,ktorá sa konala teraz v januári v Nemecku. Pred dvoma hodinami som sa vrátil z Bratislavy,kde som mal prednášku na školení posudzovateľov. Zajtra som na celoslovenskom aktíve chovateľov holubov.
Takže Bédo fotek bude určite dosť,zatiaľ ti posielam foto plakety, ktorá bola zaslaná z EE zväzu na Slovensko pre chovateľa, ktorý najviac prispeje k zatraktívneniu Národnej výstavy Nitra 2010,lebo som vystavil najväčší počet holubov zo všetkých vystavovateľov.
Veľmi som váhal či to tu napísať, lebo nepotrebujem sa tu chváliť a aj preto som založil tému na ,,nemoderce“ aby to bolo otvorenejšie a skúšal som či sa tu rozvinie debata aj o niečom inom ako len ,,jak bolo u Vás na burze“ ale zdá sa že nie je s kým, lebo som zo Slovenska a to je tu asi problém.
Takže Bédo nič v zlom, len som chcel ukázať, že nie som nejaký ,,trouba ze Slovenska“ a odpovedať na tvoje pochybnosti, že či budem mať čo ukázať. Zdraví Miro- Váš kamarát zo Slovenska
- kamaráde Miro! ... jsem ze Slovenska a to bude problém! Tak toto opakuješ z pěti příspěvků šestkrát! Dokonce jsi se snažil psát i příspěvky česky! Domníval jsem se, že toto máte již dávno za sebou! Nikdy jsem toto neslyšel od Čecha ani na těchto stránkách to zde od nás nikde nenajdeš! Pro nás jsi především chovatel a tak to ostatní v tvém zájmu pusť z hlavy! To, že nás rozdělili více než pomlčkou, nebereme ani jako chovatelé! Svoje zásluhy, zde nemusíš prezentovat / i když ti gratulujeme/ více nás potěšíš nějakou fotkou z tvého chovu či výstavy u vás a tím i rozředíš četnost příspěvků o trhu v Soběslavi, kam tebe a ostatní Slováky zvu na 1 května ! Zdravím B.
beda
napsal(a):
Ahoj - to mohu pozrieť fakt, ale předpokládám, že ty nechováš simony, snad pěkné?? B.
zdravičko Bedo akurat som pisal na nemoderce že ma tie moje texany vobec tento rok nepotesili novým prirastkom. chovam iba pre potesenie nechodím na výstavy , mojím jediným kritériom na holuby je iba reprodukcia jasne že nechcem chovať nejaké križence typu MP x SH. A z tohoto hladiska sa mi tetnto rok nepačia minulý rok bol lepší.
Servus Miro, a já si do tebe s dovolením zarýpu, texan byl super holub na výrobu velkého množství zmasilých holoubat, de fakto holub pro intenzivní chov holubů na farmách. Když se začal chovat v evropě pro výstavní účely tak prý jde jeho plodnost do .... hm do háje. Co tě tedy vede k jeho chovu když je spousta česko i slovenských plemen, které stagnují a jistě by si zasloužily pozornost ?! Věčný rýpač Pedro.