Dendulaaa

XXX.XXX.143.34
Dobrý den,
dneska jsem na ulici našla mládě vrabce. Krmím ho hustou krupičnou kaší nebo nadroleným rohlíkem namočeným ve vodě a na nic si nestěžuje. Ale chci se zeptat jestli je to dobré a neublížím mu s tím ? A jak často ho mám krmit a jestli má vůbec nějakou šanci že přežije ?
dotaz by se více hodil do okrasného ptactva, ale budiž
- nenapsala jste zda jde o vypadlé hole , či již popoletujícího opeřence, pokud je to 2 případ měla jste ho nechat, či maximálně dát někam do křoví, staří by si ho našli...
vrabci jsou v zásadě "všežravci" ALE : u dospělých převažuje rostlinná potrava, mláďata se živí hmyzem...
takže nasmýkat síťkou v trávě hmyz, nebo udělat klasickou míchanici t.j. vejce natvrdo+ strouhanka(piškot)+nastrouhaná mrkev+Roboran, je -li už opeřený tak míchanici NASTAVENOU "zrním" tj NAMOČENÝM alespoň na 2 - 3 hod
proso, řepku, lesknici, semenec, menší pšenici... apod.
nezapomeňte na pití - vodu (vlažnou) nejlépe kapátkem
držím palce , dejte vědět zda vydržel
naty007

XXX.XXX.12.2
Dobrý den sousedé shazovaly tůje a našli v něm hnízdo s malými vrabčákami teď jsou u nás a krmím je malými moučnými červy chci se zeptat jestli je to správné a nemůžou jim uškodit. Také bych se chtěla zeptat jak často je mám krmit na internetu psali že každou hodinu, ale ti naši otvírají zobáčky po šesti minutách ptám se abych je nepřekrmila.
Uživatel s deaktivovaným účtem

naty007
napsal(a):
Dobrý den sousedé shazovaly tůje a našli v něm hnízdo s malými vrabčákami teď jsou u nás a krmím je malými moučnými červy chci se zeptat jestli je to správné a nemůžou jim uškodit. Také bych se chtěla zeptat jak často je mám krmit na internetu psali že každou hodinu, ale ti naši otvírají zobáčky po šesti minutách ptám se abych je nepřekrmila.
Nevím jestli je ještě máte, ale já mám od včera taky maličkýho vrabčáka a krmím ho muchama, pavoukama a mám ho pod lampičkou a jenom se někdo v místnosti hne, hned začne pískat a když se na něj jdete třeba podívat tak začne taky otvírat zobáček..většinou má hlad, a dávejte jim tolik kolik jí (pokud jí dobrovolně) já mu většinou dám tak čtvrt až půl lžičky namočený strouhanky a much/pavouků kolik mám (pokud už je nemáte určitě se vám to bude hodit, pokud ještě někdy ňějaké najdete)