Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2011 12:49
cerny.kamil

XXX.XXX.51.246

Zrovna když začínám hlasitěji hovořit o chovu holubů, objeví se na našich střechách hned několik pošťáků. Včera jsem je pozoroval a myslel jsem, že přenocují a odletí. O to větší překvapení jsem tak zažil ráno, holubi jsou stále tady. Navíc (opravdová vyšší prozřetelnost, jinak to nevidím) jeden z holubů se chtěl napít tak vehementně, že uvízl v sudu a z vody se nemohl dostat. Naštěstí jsem šel zrovna kolem. Nemá žádný kroužek. Dal jsem jej do starého budníku, který kdysi sklepl dědeček. Něco jsem mu dal, už je tam skoro celý den. Je asi hodně zesláblý, ale ne vyhublý. Řekl bych, že je jinak v pořádku.
Zkušenějších bych se rád zeptal: Je obvyklé, že v pošťáckém hejnu jsou i jedinci bez označení, kroužků?

ferencjo

6.6.2011 13:03
ferencjo

XXX.XXX.5.221

cerny.kamil napsal(a):
Zrovna když začínám hlasitěji hovořit o chovu holubů, objeví se na našich střechách hned několik pošťáků. Včera jsem je pozoroval a myslel jsem, že přenocují a odletí. O to větší překvapení jsem tak zažil ráno, holubi jsou stále tady. Navíc (opravdová vyšší prozřetelnost, jinak to nevidím) jeden z holubů se chtěl napít tak vehementně, že uvízl v sudu a z vody se nemohl dostat. Naštěstí jsem šel zrovna kolem. Nemá žádný kroužek. Dal jsem jej do starého budníku, který kdysi sklepl dědeček. Něco jsem mu dal, už je tam skoro celý den. Je asi hodně zesláblý, ale ne vyhublý. Řekl bych, že je jinak v pořádku.
Zkušenějších bych se rád zeptal: Je obvyklé, že v pošťáckém hejnu jsou i jedinci bez označení, kroužků?

zdravím,
stáva sa že nie všetky pošťáky sú krúžkované,ale mohol by si pridať foto holuby z boku? pretože sa mi zdá že ide o poľského rysa..

6.6.2011 13:39
cerny.kamil

XXX.XXX.51.246

...á to by leccos vysvětlovalo. Možná je to jedinec rysa a pár jedinců se někomu zalétlo a nebo, to je taky možnost, je začal někdo u nás ve vsi chovat a jsou tak jeho.

Na foto je další jedinec z asi desetihlavého hejna.

6.6.2011 13:56
cerny.kamil

XXX.XXX.51.246

Máte pravdu, moc Vám děkuji za reakci. Je zřejmé, že jde o rysy.
Rád bych se ještě zeptal: Lze podle té fotografie (první, v budníku) rozpoznat pohlaví? Někde jsem četl, že to částečně lze podle hlavy, rozšíření čela.
Ještě jednou díky!

ferencjo

6.6.2011 14:13
ferencjo

XXX.XXX.5.221

cerny.kamil napsal(a):
Máte pravdu, moc Vám děkuji za reakci. Je zřejmé, že jde o rysy.
Rád bych se ještě zeptal: Lze podle té fotografie (první, v budníku) rozpoznat pohlaví? Někde jsem četl, že to částečně lze podle hlavy, rozšíření čela.
Ještě jednou díky!

tak holub má hlavu mohutnejšiu a hrkúta. na tej fotke to jasne nevideť,skúste obehnúž lidi ve vsi jestli nekomu nechybí :)

6.6.2011 16:09
bushido

XXX.XXX.160.127

ten na to prvním obrázku je na 80% holub.

6.6.2011 16:36
cerny.kamil

XXX.XXX.51.246

Děkuji! Potvrdil jste tak mou domněnku.

6.6.2011 16:59
bushido

XXX.XXX.160.127

můžu se zeptat odkud jste?

6.6.2011 17:36
mysak

XXX.XXX.46.80

cerny.kamil napsal(a):

Tak tyhlety určo neuletí:-)
To je bud někdo špatně usadil, a nebo se jich zbavil?

6.6.2011 17:40
mysak

XXX.XXX.46.80

cerny.kamil napsal(a):

Nasypte jim hrách nebo kukuřici tak aby viděli, že vám to padá z rukou na viditelné místo ze střechy a dejte tam misku s vodou, a poodejděte kus dál a uvidíte co se bude dít. Je to velké plemeno, hlad bude mít brzy a velký. Takže třeba je pak schytáte. Možná už dneska možná pozítří. Možná jednoho po druhém. Uzavřený holub za pár dní začne houkat.

6.6.2011 17:58
bushido

XXX.XXX.160.127

to by jste koukal jak dovedou polské rysy létat...

6.6.2011 18:11
cerny.kamil

XXX.XXX.51.246

bushido napsal(a):
můžu se zeptat odkud jste?

Jsem z malé vesničky v kraji Vysočina, přesněji na půli cesty mezi Třebíčí a Velkým Meziříčím. :)

6.6.2011 18:32
cerny.kamil

XXX.XXX.51.246

bushido napsal(a):
to by jste koukal jak dovedou polské rysy létat...

Je pravda, že tady poletují hezky, pěkně to sviští. - Nádhera. Vlastně co mám co povídat holubářům... :-)
Toho prvního holuba jsem ale musel zavřít, prvně jsem ho jen tak strčil do budníku, s volným výletem. Po chvilce se ale procházel po dvoře a vypadá to, že je lehce poraněn na levém křídle. - Chytil jsem ho a zavřel do budníku. Snad bude v pořádku a podobný budníkový konec stihne i jeho bratříčky. - Snad se jim u nás bude líbit. :)

6.6.2011 18:33
cerny.kamil

XXX.XXX.51.246

Moc všem děkuji za rady! Mám radost, že se najdou smysluplné, fundované a přitom zajímavé diskuze! :-)

6.6.2011 19:03
bushido

XXX.XXX.160.127

a ty ostatní mají kroužek?

6.6.2011 19:30
cerny.kamil

XXX.XXX.51.246

Zatím jsem na nich žádné viditelné označení nepozoroval.
Navíc už se tady pohybuje jejich majitel. - Záhada hlavolamu je tak vyřešena!! :-))

6.6.2011 21:23
bushido

XXX.XXX.160.127

a máte po ptákách ....smajlík

6.6.2011 21:59
cerny.kamil

XXX.XXX.51.246

:-) Nevadí. Přiznám se, že několik měsíců přemýšlím o holubaření. Ale neměl jsem ani v úmyslu chovat takovéto "obry" jako jsou rysy. Spíš si myslím na bělohlávky nebo čejky, uvidíme. :-)
Příhody a nehody s rysy ale byly hezkým zpestřením. :-)

6.6.2011 22:49
mysak

XXX.XXX.46.80

cerny.kamil napsal(a):
:-) Nevadí. Přiznám se, že několik měsíců přemýšlím o holubaření. Ale neměl jsem ani v úmyslu chovat takovéto "obry" jako jsou rysy. Spíš si myslím na bělohlávky nebo čejky, uvidíme. :-)
Příhody a nehody s rysy ale byly hezkým zpestřením. :-)

...a tak to hezky mohlo začít...smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík