a jeden nepřehozený... Bohužel se špatnou barvou zobáku a záběly v křídlech... :-(
Honzo, Honzo,
ještě pár fot těch Tvých stříbřitých a místo dovolené stavím nový holubník pro čejky. Jirka T. ![]()
P.S. V roce 2002 jsem byl na dovolené v jednom vodním mlýně u Čimelic nedaleko Písku. Měli tam spoustu starých fot mlýna se spoustou rousných čejek. Některé fota byly velmi půvabné - např: v popředí mlynář se dvěma Rudoarmějci - kozáky (osvobození 1945) a kolem nich spousta čejek. V roce 2002 bohužel ani brko.
Jirka T.
Jen stavěj stavěj, Jirko. My dva si nemáme co vyčítat, po bělohlávcích taky koukám mlsně už nějakou dobu. ![]()
Ty chovy čejek strašně prořídly, co si budem povídat. Ty stříbřitý bělopruhý a šupkatý máme snad já a pan Erlich, o nikom dalším nevím. Tady na jihu vůbec zůstalo jen pár chovatelů... Na výstavách a trzích nejsou čejky vidět skoro vůbec. Tu a tam se mi podaří prodat pár, že si ho vezme chovatel jinýho plemene jen tak pro spestření střechy, ale do nějakýho většího chovu se nikdo moc pouštět nechce. A když chce, tak ho rychle odradí právě špatná dostupnost nepříbuznýho a kvalitního materiálu. Je to škoda. Přemejšlim, že se zbavim modrých bělopruhých, kterých poslední dobou zase o něco přibylo a nechám si o tři páry víc stříbřitých.
a nové přírustky do chovu mám 6 ks nových od pana Pekaře![]()
mladší skupina
B.