Dobrý den, rád bych vám ukázal své dva páry holubů.Jsem začínající chovatel a tak bych potřeboval poradit jestli se mě holubi budou vracet do holubníku na půdě okénkem na přiložené fotce.
Koupil jsem je včera v Kolíně.Ten pán mi radil abych holubici podvázal, že jí mám prvních 5 letek splepit izolepu.Jak dlouho je mám nechat zavřené v holubníku??Jeden holub je strý 2roky, dva holubi jsou staří rok a jeden je letošní.Prý by to měli být dva páry jeden holub už se mě projevuje, ale ten dvouletý zatím nic.Prosím o nějaké rady i fotky můžete poslat.
Toto by měl být pár.
ještě chtěl zeptat jestli je jde naučit aby se více drželi na dvoře u nás a nelétali moc k sousedům?
Neznáte nějakou radu??Jsme si říkal jestli by jse dali naučit na volání??
Uživatel s deaktivovaným účtem

pavel33
napsal(a):
Koupil jsem je včera v Kolíně.Ten pán mi radil abych holubici podvázal, že jí mám prvních 5 letek splepit izolepu.Jak dlouho je mám nechat zavřené v holubníku??Jeden holub je strý 2roky, dva holubi jsou staří rok a jeden je letošní.Prý by to měli být dva páry jeden holub už se mě projevuje, ale ten dvouletý zatím nic.Prosím o nějaké rady i fotky můžete poslat.
Zdravíčko. V prípade že holuby nikdy nelietali vonku sa ti ich usadiť podarí. Ale aj tak by som ich nechal najprv vysedieť mladé, aby bola istota že ti aspoň nejaké holuby zostanú. No a v prípade že holuby boli chované volne čo predpokladám, ich rovno vypusti a vybav si mladé holúbky kt. nepoznajú okolie svojho holubníka. Iste je v okolí nejaký chovatel pošťákov. To čo ti ten amatér radil vypusti z hlavy, zlepovať holubom letky je primitívne a pre holuby nebezpečné a stresujúce.No a k holubom , ten strakatý samec je nádherný, som rád že si zvolil práve toto plemeno. Nech sa darí
Mám tam jednu holubici která je letošní takže ta by se mohla použít ne??Jsme právě přemýšlel, že kdyby nic neudělali takže bych je zkusil pustit v zimě poprvé myslíte, že by nezůstali kvůli potravě??Nebo mám už ted raději zkusit sehnat něco mladého??
co si myslíte o tom jak mě nabízel ty holoubátka oni vážně ani nelítali nevím.

pavel33
napsal(a):
Mám tam jednu holubici která je letošní takže ta by se mohla použít ne??Jsme právě přemýšlel, že kdyby nic neudělali takže bych je zkusil pustit v zimě poprvé myslíte, že by nezůstali kvůli potravě??Nebo mám už ted raději zkusit sehnat něco mladého??
co si myslíte o tom jak mě nabízel ty holoubátka oni vážně ani nelítali nevím.
Ako som písal, ak lietela vo svojom rodnom holubníku volne, neusadíte ju. Podla fotky ide o približne 5 mesačnú holubičku, teda ak je to tá kapratá vpravo. Ak konkrétne ona lietala volne, neverím že ostane. Mám približne rovnak starú holubičku v chove (foto) a ako trojmesačná sa vracala zo 30 km vzdialenosti bez problémov.
Púšťať holuby až cez zimu kvôli potrave nebude mať asi tiež účinok.
Spravil by som nasledovné, počkal by som kým sa spári tá ročná holubica s jedným zo samcov. Verte že to nebude trvať dlho. Ak viete že je s obomi nepríbuzná, môžete je potom prepáriť s tým druhým, ale teraz by som ju nechal nech sa vyberú sami a za necelé tri mesiace máte holuby kt. u Vás stopercentne ostanú. S tou tohtoročnou holubičkou by som počkal do jara, niečo po nej odchoval, potom ju pustil a nechal to na nej.
Ale ak chcete ma čo najskôr holuby kt. môžete púšťať, prijal by som ponuku a priniesol si 5-6 týždńjové holuby a po troch týždńoch riadneho opatrovania a kontaktu s nimi ich môžete kludne pustiť a potom sa už len vyžívať v ich lete a dospievaní.
Na Vašom mieste by som urobil oboje, odchoval mladé po tých kt. už mám plus by som si určite priniesol ďalšie mladé lebo by som to nevydržal...
Prosim vás mohl by jste mě poslat fotku jak vypadá holoubě 5-6 měsíců staré??Jestli mě takto staré holoubátka nanabízel.
Takže zkusim sehnat asi 4 holoubátka.Jde poznat pohlaví u holoubátek, které jak říkal pán by do týdne létali?Protože tam nějaký kluk předemnou od pána bral ty holoubátka a on mu říkal, že to má pár.
Ještě jsme se chtěl zeptat v jakém stáří se začne hlasově projevovat holub???zatím se mě předvádí jen ten strakatý loňský a ten dvouletý co by měl být samec zatím nic tam sedí potichu jako ty dvě údajné holubice.
Protože nevím jestli mě tedy dal ten pán dva páry a nebo třeba jednoho holuba a tři holubice.Nešlo by to nějak poznat?

pavel33
napsal(a):
Prosim vás mohl by jste mě poslat fotku jak vypadá holoubě 5-6 měsíců staré??Jestli mě takto staré holoubátka nanabízel.
Takže zkusim sehnat asi 4 holoubátka.Jde poznat pohlaví u holoubátek, které jak říkal pán by do týdne létali?Protože tam nějaký kluk předemnou od pána bral ty holoubátka a on mu říkal, že to má pár.
5-6 mesiacov má ta Vaša mladá holubica. Poznáte to podla prvých naozaj lesklých pierok na krku a celkového dojmu. Ale tak staré holuby si už nenoste ak ich chcete púšťať. Prineste si 5-6 týždňov staré, musia byť operené, na hlave ešte stopy po chmýrí a musia ešte pískať. Pohlavie u takto mladých holubov sa dá len predpokladať. Ano, prineste si najmenej 4 takéto mladé, ja by som vzal aj 6, bude im lepšie Nepoznáte v okolí nejakého seriózneho chovatela holubov? Odkial ste?
Já jsem z Krucemburku, okres Havlíčkův Brod, kraj Vysočina. V okolí o nikom právě nevím.Ale zkusim se zeptat známých jestli někoho neznají.Jo a poplet jsem to: ten modrý holub černopruhý je loňský, ta strakatá holubice je dvouletá. Teda jestli to je vůbec samec. Ten bílomodrý samec už se předvádí a docela začíná s tou dvouletou holubicí posedávat.
On začal ten bílomodrý samec se krmit a probírat peří s tou strakatou holubicí sedají si do hnízda, ale začala se k nim cpát ta mladá holubička mám ty dva holuby dát stranou??Aby alespoň tento pár něco udělal.Proč myslíte, že ten druhý udajný holub se hlasově neprojevuje? Přitom měl být prý už spárovaný s tou mladou holubicí, ale moc na sebe u mě nereagují.

pavel33
napsal(a):
On začal ten bílomodrý samec se krmit a probírat peří s tou strakatou holubicí sedají si do hnízda, ale začala se k nim cpát ta mladá holubička mám ty dva holuby dát stranou??Aby alespoň tento pár něco udělal.Proč myslíte, že ten druhý udajný holub se hlasově neprojevuje? Přitom měl být prý už spárovaný s tou mladou holubicí, ale moc na sebe u mě nereagují.
Ak ten čiernopasý naozaj nie je s tou mladou spárený, tak ten strakatý pár oddelte(keď ste písali že sa kŕmia a chodia do hniezda, tak ich za pár pokladám). Bude vám to robiť neplechu. No a prečo sa neprejavuje...môže to byť holubica. Ale aj tak ich oddelte, lebo aj holubica vie byť bez partnera v chove nepríjemná. Ak na seba nereagujú, tak predávajúci bol obyčajný podvodník a nie holubár. A tá mladá holubica mi pripadá skôr ako gigant a nie pošťák

Tu sú fotky mojej 5 mesiacov starej holubičky...nechcel som ju ešte vôbec párovať, ale stalo sa...dala sa do hromady s holubom kt. som jej chcel dať.
Pred týždňom sa mi stratil samec kotrmeliak. Holubička zostala na mladé sama. Ale stalo sa niečo čo som nečakal. Tento mladý pár pošťákov sa nasťahoval do hniezda kotrmeliakov a začali mladé kotrmeliaky spolu s ich matkou kŕmiť...

Takže je dám stranou počkám co se bude dít s těmi druhými holuby.A ten strakatý pár co se krmil a probírali si peří tak je nechám v holubníku.Ty dva nezpárované holubi nechám 14 dní stranou a když nic tak je zkusím pustit a uvidím.Bude jim stačit na těch 14 dní klec tak 100cm dlouhá??Děkuji vám za Vaše rady.
pavel33
napsal(a):
Dobrý den nemohl byste my poslat číslo toho modrého pruhového holuba je mi trochu povědomej,díkyJarda

pavel33
napsal(a):
Takže je dám stranou počkám co se bude dít s těmi druhými holuby.A ten strakatý pár co se krmil a probírali si peří tak je nechám v holubníku.Ty dva nezpárované holubi nechám 14 dní stranou a když nic tak je zkusím pustit a uvidím.Bude jim stačit na těch 14 dní klec tak 100cm dlouhá??Děkuji vám za Vaše rady.
Ked ich nemáte dať nikam inam tak im stačiť musí...14 dní zvládnu. Ak ich o 14 dní vypustíte tak iste odletia, to je isté, teda pokial sú z volného chovu. Neni za čo, ja som rád že je niekto nový medzi nami. Tak nech sa darí a dajte vediet čo holuby.
napsal(a):
Ked ich nemáte dať nikam inam tak im stačiť musí...14 dní zvládnu. Ak ich o 14 dní vypustíte tak iste odletia, to je isté, teda pokial sú z volného chovu. Neni za čo, ja som rád že je niekto nový medzi nami. Tak nech sa darí a dajte vediet čo holuby.
tak je vypustěte hned a nemusíte je mořit 14 dní v kleci...(výsledek stejný)
měl jsem pár, který bajchnul dom (přes 300km) po vyvedení mladých...(puštěni byli po vylíhnutí omladiny...a za cca měsíc odlítli domů)
Pokud opravdu chcete chovat "poštu" tak si kupte 10 - 14 (20 - 30)mladých holoubat , KTERÁ NEBYLA JEŠTĚ VENKU Z HOLUBNÍKUOznačte si je barevnými kroužky(než se je naučíte rozeznávat na první pohled), napište si "kdo s kým" může , či nemůže (kvůli příbuznosti) do páru...
MŮŽETE JE PUSTIT BRZO,cca za 14 dnů) - musíte ale na to svoje okno udělat usazovací klícku(voliérku) aby si mohli prohlédnout okolí, některé se stejně dříve či později ztratí, ale máte šanci na vytvoření 3 - 5 (10)párů...pro příští rok a je to
spousta "pošťáčkářů" vám prodá (nebo i daruje) 4 - 5 líheň velmi lacino, takže i když jich nakonec zbude polovina, pořád je to už pěknej základ hejna
hodně zdaru
Přijde mě dost velký na to, že je letošní tak je největší ze všech.
Ještě jednou s tim druhým

pavel33
napsal(a):
Děkuji za informaci.Ještě vás poprosim o názor na tohoto holuba.
Už som písal že to neni poštový holub...je to gigant, alebo nejaký jeho kríženec.

lupus4
napsal(a):
tož si sa asi dano pomýlil
Ctihodný Lupus, že mám takú smelosť, o aké plemeno sa jedná? Možno to nie je kríženec giganta a pomýlil som sa, ale je mi to jedno, také akožeholuby mňa ani v najmenšom nazajímajú...

lupus4
napsal(a):
tož si sa asi dano pomýlil
alebo štandart pošťák...mám to na háku, to je dalšie pokazené plemeno
zdravím byl bych rád kdyby jste holuba pustil , a klidně vás budu kontaktovat a dám vám za něj i deset holoubat které můžete klidně pouštět , holub měl původně na druhé noze i závodní čip ale určitě ho o něj odlehčil ten chytač co jste od něj holuba koupil.jestli chcete napište mi na email a domluvíme se .

ganstr10
napsal(a):
DANO TY NEJDŘÍV HÁDÁŠ ŽE JE TO KŘIŽOVATKA A TED TO MÁŠ NA HÁKU JE TO POŠTÁK,JAK VYŠITÝ,NĚKDY PRAVDA BOLÍ
hmmm...pravda bolí. Iba som napísal čo si myslím, aké plemeno to môže byť. Nerozoberal som to a nechytám sa toho jak ty jednej mojej vety. Kludne omyl priznám, nerobím chytrého, naposledy som videl štandarty asi šesť rokov dozadu, neviem, zdá sa mi že vtedy neboli tak robustné.

pavel33
napsal(a):
Tak jsem dnes koukal na tu holubici s tím strakatým holubem a začíná mít sklopený ocas jako před snůškou tak si myslím, že by do týdne mohlo být první vajíčko.Snáší holubi vajíčka každý den nebo obden??
Ano, holubice znášajú vajíčka obden.Skoro vždy v podvečer

pavel33
napsal(a):
Dobrý večer, tak už mají dvě vajíčka a střídavě sedí.Holoubátka se budou líhnout po 18 dnech sezení??Jakou jim dávat potravu??Pořád kukuřici,pšenici,hrách a pelušku??Nebo ještě něco přidávat??
Děkuji za odpovědi
Zdravíčko. No vidíte, za chvílu budete mat svoje holuby. Ano, mladé sa liahnu po 18 dnoch. Určite možete pridat proso, trochu slnečnice, lúpaný ovos, ryžu, fazulu mungo...vlastne všetko čo holuby berú. Môžete namočit starý chleba a dat im ho. Grit je snád samozrejmost kedže sú zavrete...tak sa majte a nech sa podaria mladé
Zdravím začínajícího holubáře! Nechodím na tyhle diskuze moc často, tak sem píšu až teď. Ten strakáč na začátku- krásnej holub!! Já chovám taky poštu (15 let) a nebydlím od tebe zas až tak daleko, u Zruče nad Sázavou, tak kdybys chtěl mrknout na holuby, něco vyzistit nebo jentak pokecat, napiš sem a domluvíme se na telefonu nebo mejlu. Kdyžtak bych Ti do začátku i něco nechal. Jo a s tim usazovánim, nevěš hlavu, něco se s tim dělat dá. No a že si v Kolíně pořídil, tak jak si pořídil, na tom taky neni nic divnýho, kdo to ve Štítarech zná, ví o čem mluvim. Já myslím, že můžeš bejt rád, že ti aspoň jeden pár pasuje a sedí.
Když seš na ty straky tak sem přidám fotku mýho asi nejlepšího straka. Chovu zdar Zdenek Pýcha
Dobrý večer, někdy bych určitě přijel se podívat.No uvidím jak to dopadne počkám až vyvedou holoubata do samostatnosti a budu čekat co se bude dít.Vy máte mnohem mohutnější holuby už jen podle toho na fotce.Straky se mě líbí, protože je to zajmavá barva taková živější.No pár holoubátek by se hodilo chci zatím zkusit jentak tři nebo čtyři páry.A vy závodíte??Jaké máte barvy??Mohl by jste poslat ještě pár fotek???
Ahoj, ten holub na fotce je největší co na holubníku mám, jinak mám drobnější holuby. Nezávodím, holuby mám jen pro radost. Kuli dravcům je pouštím k proletu jen na půl dne, ale čistě voliérový chovy "standartů" neuznávám. Na holubníku mám poštu v ruzných barvách, mám tu černý, modrý, šedohnědě plavý, červeně plavý, žlutě plavý, šimly - černý, modrý, červený, žlutý, nějaký straky, žlutě popelavou plnobarevnou a letos se mi povedla krásná holubička žlutohnědě (khaki) kapratá. Když přijedeš budu určitě rád, ale já nějak myslel, že ten Krucemburk, je někde u Golčova Jeníkova a teď sem na to koukal na mapě a vono je to pěkná dálka!Snažím se chovat holuby, který maj znatelný ozobí a vyvinutou obočnici jako mívala pošta dřív, ale hlavně aby se mi líbili a aby vydrželi tlak jestřábů, kterejch je tady požehnaně. Ale kdybys měl o něco zájem tak by se dalo určitě něco vymyslet, já budu tim směrem asi jezdit. Tak sem zkusim přidat pár fotek. Chovu zdar! Zdenek Pýcha
Na předchozí fotce je 1,0 ročník 2001 - základní kámen chovu, na téhle je moje nejlepší holubice šedohnědě plavá ročník 2004
Supr holubice, jen nevim jak je stará, neni to můj odchov, ale mladice to asi nebude
0,1 žlutě popelavá plnobarevná, trošku ušmudlaná, ale je od holoubat a při tom už znova sedí, letos už po páté
Tak tady taky mám jednoho 13 letého dědka ještě vypadá dobře,a mladej bude taky dobrej.
Teda pane Baštris klobouk dolu!! Tohle sou přesně ti krásní pošťáci, co si pamatuju lítat když sem byl malej kluk! A přesně tihle mi učarovali, krásný holubi, hlavně ten dědek Můžu se zeptat odkud jste? Nedal by se od Vás nějaký výletek koupit? Nebo vyměnit?? Děkuju za odpověď
Dobrý den jsem z České Kamenice,holub je originál Moulemans od Jakoba Follmana,bohužel je již asi neplodný,letos sedí po páté a zase čisté vejce,vloni ze čtiř snášek jedno holoubě,tak ho letos asi vyřadím z chovu.
Dobrý den, dnes je tak hezky nejradši bych holuby pustil ven, ale asi by se nevrátili co??Teda spíš holubice holub šel právě sedět.Je to hrozný vydržet při takovém krásném dni je nepustit.Nejradši bych to riskl, ale za 11 dní by měli být holoubátka jestli se podaří.Takže počítám, že se dostanou ven až tak v půli září, že?
Tady nějaké nové foto - holubice na hnízdě
A tady holub než šel sedět
Moc se mě líbí ponesu to špatně jestli mě v září opustí.Ten mě padl do oka hned.
Ahoj, výletků tady mám zatím skoro 30 a straci sou z toho jen dva. Většina jich je rozpeřená, tak nevypadaj nicmoc. Vlastně sem o tom dneska přemýšlel a mám jenom 4 páry co dávaj straky a to z toho většinou vylezou jen prohozený letky a tržený zádaTak sem Ti ty dva strakáče vyfotil, tohle je první, zatim skoro nepřepeřenej
Pro zdenek85 letos se povedlo jenom jedno holoubě co je podobné dědkovi.
Zdravím všechny chovatele poštovních holubů,také něco přidám ze svého chovu.
Letos jsem si koupil dva páry kaštánků,jsou to velmi temperamentní holubi.
Přidám nějaké fotky i s jejich holoubaty.

pavel33
napsal(a):
Dobrý večer, tak jsem včera pustil holuby.Holubice od poštovních holubů byla přes noc venku a dnes nevečer se vrátila.Zítra se mají líhnout holoubata, myslíte, že je můžu začít pouštět častěji??
Dobrý večer do Krucemberku. A samec pošťák bol tiež vonku? Ak ano, neni o čom, holuby môžete púšťať stále.

Aha. No ja keby som bol na Vašom mieste, nepúšťal by som ich ked neviem ako sa zachová samec. Radšej ešte vydržte tri týždne než mladé podrostnú a budú samé zobať, aby ste neprišli zbytočne o prvú radosť. Ale možno by aj ostal, je to individualne, ale radšej vydržte
Dobrý den, tak tady je foto mého holoubětě je jen jedno.Druhé vejce bylo prázdné.Přemýšlím, že by si odvás možná vzal třeba 4 holoubata.
Tady je foto:
Ještě jednou.Škoda jen, že nemá sourozence.Ale chtěl bych holoubata před rozlétáním abych neměl takový problém s usazení.Teda pokud by jsme se dohodnuli.
tak tady dám další foto.
Ještě jsme se chtěl zeptat myslíte, že ještě začnou staří holubi snášet??
Já bych je už pak rád pustil ven.