Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.7.2011 08:50
pavel33

XXX.XXX.114.242

Dobrý den, rád bych vám ukázal své dva páry holubů.Jsem začínající chovatel a tak bych potřeboval poradit jestli se mě holubi budou vracet do holubníku na půdě okénkem na přiložené fotce.

4.7.2011 08:57
pavel33

XXX.XXX.114.242

Koupil jsem je včera v Kolíně.Ten pán mi radil abych holubici podvázal, že jí mám prvních 5 letek splepit izolepu.Jak dlouho je mám nechat zavřené v holubníku??Jeden holub je strý 2roky, dva holubi jsou staří rok a jeden je letošní.Prý by to měli být dva páry jeden holub už se mě projevuje, ale ten dvouletý zatím nic.Prosím o nějaké rady i fotky můžete poslat.

4.7.2011 09:00
pavel33

XXX.XXX.114.242

Holubice
Na té první fotce je holub.

4.7.2011 09:06
pavel33

XXX.XXX.114.242

Toto by měl být pár.
ještě chtěl zeptat jestli je jde naučit aby se více drželi na dvoře u nás a nelétali moc k sousedům?
Neznáte nějakou radu??Jsme si říkal jestli by jse dali naučit na volání??

4.7.2011 15:00
mČn

XXX.XXX.87.74

Nevím,zda se Vám je podaří usadit,jestli je to dobrá pošta,tak Vám ulítne zpět do holubníku,kde se v mlátí usadili,sám jsem takto dopadl......,ale možná se Vám to povede,zkuste je dobře krmit až zasednou a budou mít mladé,tak je zkuste pustit,mnoho štěstí.
Milan

4.7.2011 17:07
pavel33

XXX.XXX.114.242

A s tím podvazováním zkušenost nemáte??Ten pán mi nabízel i holoubata u kterých tvrdil, že za týden nebo za dva začnou létat.Neuhynuli by mě takto mladí holuby bez krmení od rodičů??

4.7.2011 17:55
bushido

XXX.XXX.160.127

je to nepodvazoval ..já ty letky vytrhnul..

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.7.2011 17:56

pavel33 napsal(a):
Koupil jsem je včera v Kolíně.Ten pán mi radil abych holubici podvázal, že jí mám prvních 5 letek splepit izolepu.Jak dlouho je mám nechat zavřené v holubníku??Jeden holub je strý 2roky, dva holubi jsou staří rok a jeden je letošní.Prý by to měli být dva páry jeden holub už se mě projevuje, ale ten dvouletý zatím nic.Prosím o nějaké rady i fotky můžete poslat.

Zdravíčko. V prípade že holuby nikdy nelietali vonku sa ti ich usadiť podarí. Ale aj tak by som ich nechal najprv vysedieť mladé, aby bola istota že ti aspoň nejaké holuby zostanú. No a v prípade že holuby boli chované volne čo predpokladám, ich rovno vypusti a vybav si mladé holúbky kt. nepoznajú okolie svojho holubníka. Iste je v okolí nejaký chovatel pošťákov. To čo ti ten amatér radil vypusti z hlavy, zlepovať holubom letky je primitívne a pre holuby nebezpečné a stresujúce.No a k holubom , ten strakatý samec je nádherný, som rád že si zvolil práve toto plemeno. Nech sa darí

4.7.2011 19:07
pavel33

XXX.XXX.114.242

Mám tam jednu holubici která je letošní takže ta by se mohla použít ne??Jsme právě přemýšlel, že kdyby nic neudělali takže bych je zkusil pustit v zimě poprvé myslíte, že by nezůstali kvůli potravě??Nebo mám už ted raději zkusit sehnat něco mladého??
co si myslíte o tom jak mě nabízel ty holoubátka oni vážně ani nelítali nevím.

5.7.2011 01:38

pavel33 napsal(a):
Mám tam jednu holubici která je letošní takže ta by se mohla použít ne??Jsme právě přemýšlel, že kdyby nic neudělali takže bych je zkusil pustit v zimě poprvé myslíte, že by nezůstali kvůli potravě??Nebo mám už ted raději zkusit sehnat něco mladého??
co si myslíte o tom jak mě nabízel ty holoubátka oni vážně ani nelítali nevím.

Ako som písal, ak lietela vo svojom rodnom holubníku volne, neusadíte ju. Podla fotky ide o približne 5 mesačnú holubičku, teda ak je to tá kapratá vpravo. Ak konkrétne ona lietala volne, neverím že ostane. Mám približne rovnak starú holubičku v chove (foto) a ako trojmesačná sa vracala zo 30 km vzdialenosti bez problémov.
Púšťať holuby až cez zimu kvôli potrave nebude mať asi tiež účinok.
Spravil by som nasledovné, počkal by som kým sa spári tá ročná holubica s jedným zo samcov. Verte že to nebude trvať dlho. Ak viete že je s obomi nepríbuzná, môžete je potom prepáriť s tým druhým, ale teraz by som ju nechal nech sa vyberú sami a za necelé tri mesiace máte holuby kt. u Vás stopercentne ostanú. S tou tohtoročnou holubičkou by som počkal do jara, niečo po nej odchoval, potom ju pustil a nechal to na nej.
Ale ak chcete ma čo najskôr holuby kt. môžete púšťať, prijal by som ponuku a priniesol si 5-6 týždńjové holuby a po troch týždńoch riadneho opatrovania a kontaktu s nimi ich môžete kludne pustiť a potom sa už len vyžívať v ich lete a dospievaní.
Na Vašom mieste by som urobil oboje, odchoval mladé po tých kt. už mám plus by som si určite priniesol ďalšie mladé lebo by som to nevydržal...

5.7.2011 08:51
pavel33

XXX.XXX.114.242

Prosim vás mohl by jste mě poslat fotku jak vypadá holoubě 5-6 měsíců staré??Jestli mě takto staré holoubátka nanabízel.
Takže zkusim sehnat asi 4 holoubátka.Jde poznat pohlaví u holoubátek, které jak říkal pán by do týdne létali?Protože tam nějaký kluk předemnou od pána bral ty holoubátka a on mu říkal, že to má pár.

5.7.2011 10:42
pavel33

XXX.XXX.114.242

Ještě jsme se chtěl zeptat v jakém stáří se začne hlasově projevovat holub???zatím se mě předvádí jen ten strakatý loňský a ten dvouletý co by měl být samec zatím nic tam sedí potichu jako ty dvě údajné holubice.
Protože nevím jestli mě tedy dal ten pán dva páry a nebo třeba jednoho holuba a tři holubice.Nešlo by to nějak poznat?

5.7.2011 10:59

pavel33 napsal(a):
Prosim vás mohl by jste mě poslat fotku jak vypadá holoubě 5-6 měsíců staré??Jestli mě takto staré holoubátka nanabízel.
Takže zkusim sehnat asi 4 holoubátka.Jde poznat pohlaví u holoubátek, které jak říkal pán by do týdne létali?Protože tam nějaký kluk předemnou od pána bral ty holoubátka a on mu říkal, že to má pár.

5-6 mesiacov má ta Vaša mladá holubica. Poznáte to podla prvých naozaj lesklých pierok na krku a celkového dojmu. Ale tak staré holuby si už nenoste ak ich chcete púšťať. Prineste si 5-6 týždňov staré, musia byť operené, na hlave ešte stopy po chmýrí a musia ešte pískať. Pohlavie u takto mladých holubov sa dá len predpokladať. Ano, prineste si najmenej 4 takéto mladé, ja by som vzal aj 6, bude im lepšie Nepoznáte v okolí nejakého seriózneho chovatela holubov? Odkial ste?

5.7.2011 14:41
pavel33

XXX.XXX.114.242

Já jsem z Krucemburku, okres Havlíčkův Brod, kraj Vysočina. V okolí o nikom právě nevím.Ale zkusim se zeptat známých jestli někoho neznají.Jo a poplet jsem to: ten modrý holub černopruhý je loňský, ta strakatá holubice je dvouletá. Teda jestli to je vůbec samec. Ten bílomodrý samec už se předvádí a docela začíná s tou dvouletou holubicí posedávat.

5.7.2011 15:42
pavel33

XXX.XXX.114.242

On začal ten bílomodrý samec se krmit a probírat peří s tou strakatou holubicí sedají si do hnízda, ale začala se k nim cpát ta mladá holubička mám ty dva holuby dát stranou??Aby alespoň tento pár něco udělal.Proč myslíte, že ten druhý udajný holub se hlasově neprojevuje? Přitom měl být prý už spárovaný s tou mladou holubicí, ale moc na sebe u mě nereagují.

5.7.2011 22:09

pavel33 napsal(a):
On začal ten bílomodrý samec se krmit a probírat peří s tou strakatou holubicí sedají si do hnízda, ale začala se k nim cpát ta mladá holubička mám ty dva holuby dát stranou??Aby alespoň tento pár něco udělal.Proč myslíte, že ten druhý udajný holub se hlasově neprojevuje? Přitom měl být prý už spárovaný s tou mladou holubicí, ale moc na sebe u mě nereagují.

Ak ten čiernopasý naozaj nie je s tou mladou spárený, tak ten strakatý pár oddelte(keď ste písali že sa kŕmia a chodia do hniezda, tak ich za pár pokladám). Bude vám to robiť neplechu. No a prečo sa neprejavuje...môže to byť holubica. Ale aj tak ich oddelte, lebo aj holubica vie byť bez partnera v chove nepríjemná. Ak na seba nereagujú, tak predávajúci bol obyčajný podvodník a nie holubár. A tá mladá holubica mi pripadá skôr ako gigant a nie pošťák

5.7.2011 22:15

Tu sú fotky mojej 5 mesiacov starej holubičky...nechcel som ju ešte vôbec párovať, ale stalo sa...dala sa do hromady s holubom kt. som jej chcel dať.
Pred týždňom sa mi stratil samec kotrmeliak. Holubička zostala na mladé sama. Ale stalo sa niečo čo som nečakal. Tento mladý pár pošťákov sa nasťahoval do hniezda kotrmeliakov a začali mladé kotrmeliaky spolu s ich matkou kŕmiť...

5.7.2011 22:17

Tu je jej partner...je vyliahnutý v novembri minulého roka

5.7.2011 22:18

5.7.2011 22:26

5.7.2011 22:28

A ešte raz pred hiezdom...má výborné oko

6.7.2011 08:21
pavel33

XXX.XXX.114.242

Takže je dám stranou počkám co se bude dít s těmi druhými holuby.A ten strakatý pár co se krmil a probírali si peří tak je nechám v holubníku.Ty dva nezpárované holubi nechám 14 dní stranou a když nic tak je zkusím pustit a uvidím.Bude jim stačit na těch 14 dní klec tak 100cm dlouhá??Děkuji vám za Vaše rady.

6.7.2011 11:21
baštris

XXX.XXX.221.54

pavel33 napsal(a):

Dobrý den nemohl byste my poslat číslo toho modrého pruhového holuba je mi trochu povědomej,díkyJarda

6.7.2011 14:42

pavel33 napsal(a):
Takže je dám stranou počkám co se bude dít s těmi druhými holuby.A ten strakatý pár co se krmil a probírali si peří tak je nechám v holubníku.Ty dva nezpárované holubi nechám 14 dní stranou a když nic tak je zkusím pustit a uvidím.Bude jim stačit na těch 14 dní klec tak 100cm dlouhá??Děkuji vám za Vaše rady.

Ked ich nemáte dať nikam inam tak im stačiť musí...14 dní zvládnu. Ak ich o 14 dní vypustíte tak iste odletia, to je isté, teda pokial sú z volného chovu. Neni za čo, ja som rád že je niekto nový medzi nami. Tak nech sa darí a dajte vediet čo holuby.

6.7.2011 16:32
lupus4

XXX.XXX.12.137

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ked ich nemáte dať nikam inam tak im stačiť musí...14 dní zvládnu. Ak ich o 14 dní vypustíte tak iste odletia, to je isté, teda pokial sú z volného chovu. Neni za čo, ja som rád že je niekto nový medzi nami. Tak nech sa darí a dajte vediet čo holuby.

tak je vypustěte hned a nemusíte je mořit 14 dní v kleci...(výsledek stejný)
měl jsem pár, který bajchnul dom (přes 300km) po vyvedení mladých...(puštěni byli po vylíhnutí omladiny...a za cca měsíc odlítli domů)
Pokud opravdu chcete chovat "poštu" tak si kupte 10 - 14 (20 - 30)mladých holoubat , KTERÁ NEBYLA JEŠTĚ VENKU Z HOLUBNÍKUOznačte si je barevnými kroužky(než se je naučíte rozeznávat na první pohled), napište si "kdo s kým" může , či nemůže (kvůli příbuznosti) do páru...
MŮŽETE JE PUSTIT BRZO,cca za 14 dnů) - musíte ale na to svoje okno udělat usazovací klícku(voliérku) aby si mohli prohlédnout okolí, některé se stejně dříve či později ztratí, ale máte šanci na vytvoření 3 - 5 (10)párů...pro příští rok a je to :-)
spousta "pošťáčkářů" vám prodá (nebo i daruje) 4 - 5 líheň velmi lacino, takže i když jich nakonec zbude polovina, pořád je to už pěknej základ hejna :-)
hodně zdaru :-)

6.7.2011 18:52
pavel33

XXX.XXX.114.242

Tu voliérku na to okénko tam dát jen na těch 14 dní?? Nebo udělat nějaká dvířka na vypouštění??No budu se snažit něco sehnat když by mě zahnízdil ten jeden pár tak bych si nechal obě holoubátka a snad seženu i nějaký cizí.Můžu jim dát i namočené obilí??

6.7.2011 19:07
lupus4

XXX.XXX.12.137

"okukovačku" na okno - po celou dobu co budou zavření

6.7.2011 19:31
pavel33

XXX.XXX.114.242

Dobrý den, tady je číslo toho holuba: CZ 0222 2121
Omlouvám se, ale nevyznám se v těch číslech tak jsem opsal obě čísla co byli na kroužku.Jestli můžete tak mi napište jestli holuba znáte.

6.7.2011 19:35
pavel33

XXX.XXX.114.242

Děkuji za informaci.Ještě vás poprosim o názor na tohoto holuba.

6.7.2011 19:37
pavel33

XXX.XXX.114.242

Přijde mě dost velký na to, že je letošní tak je největší ze všech.
Ještě jednou s tim druhým

6.7.2011 22:09
OstarekL

XXX.XXX.215.190

dobrý den správné číslo holuba je CZ 10 0222 2121 ,holub je totiž můj a ihned jsem ho poznal ,ztratil se na začátku sezony ze závodu z Prahy ,mohu klidně doložit i průkazku od holuba .:-(

6.7.2011 23:06

pavel33 napsal(a):
Děkuji za informaci.Ještě vás poprosim o názor na tohoto holuba.

Už som písal že to neni poštový holub...je to gigant, alebo nejaký jeho kríženec.

7.7.2011 11:11
lupus4

XXX.XXX.12.137

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Už som písal že to neni poštový holub...je to gigant, alebo nejaký jeho kríženec.

tož si sa asi dano pomýlil smajlík

7.7.2011 16:41
pavel33

XXX.XXX.114.242

Pro kokino:Tak to mě mrzí.Ale já vážně toho holuba koupil v Kolíně na burze.Rád bych ho vrátil, ale musel by jste si pro něj přijed.Nebo ho mám vypustit a on se Vám vrátí??Nechci vám způsobit nějakou škodu.

7.7.2011 18:25

lupus4 napsal(a):

Ctihodný Lupus, že mám takú smelosť, o aké plemeno sa jedná? Možno to nie je kríženec giganta a pomýlil som sa, ale je mi to jedno, také akožeholuby mňa ani v najmenšom nazajímajú...

7.7.2011 18:28

lupus4 napsal(a):

alebo štandart pošťák...mám to na háku, to je dalšie pokazené plemeno

7.7.2011 19:23
ganstr10

XXX.XXX.76.95

DANO TY NEJDŘÍV HÁDÁŠ ŽE JE TO KŘIŽOVATKA A TED TO MÁŠ NA HÁKU JE TO POŠTÁK,JAK VYŠITÝ,NĚKDY PRAVDA BOLÍ:-)

7.7.2011 19:29
lupus4

XXX.XXX.12.137

smajlík nechápu , proč se tak rozčiluje...(dano)
pro zadavatele - já bych ho pustil, páč odpočatej bude asi už až až :-)

7.7.2011 19:56
pavel33

XXX.XXX.114.242

kterého??Já bych nejradši pustil oba co budu dělat s lichým holubem??Jen mě jich je líto aby přežili cestu.

7.7.2011 20:45
ganstr10

XXX.XXX.76.95

Kolego já tě poradím nejlépe koupil jsi je tak bych si je nechal.Nechal bych je ještě tak měsíc zavřené a pak bud a nebo,dobrý chovatel oželí jednoho poštákasmajlík

7.7.2011 21:15
OstarekL

XXX.XXX.91.166

zdravím byl bych rád kdyby jste holuba pustil , a klidně vás budu kontaktovat a dám vám za něj i deset holoubat které můžete klidně pouštět , holub měl původně na druhé noze i závodní čip ale určitě ho o něj odlehčil ten chytač co jste od něj holuba koupil.jestli chcete napište mi na email a domluvíme se .:-)

7.7.2011 21:40

ganstr10 napsal(a):
DANO TY NEJDŘÍV HÁDÁŠ ŽE JE TO KŘIŽOVATKA A TED TO MÁŠ NA HÁKU JE TO POŠTÁK,JAK VYŠITÝ,NĚKDY PRAVDA BOLÍ:-)

hmmm...pravda bolí. Iba som napísal čo si myslím, aké plemeno to môže byť. Nerozoberal som to a nechytám sa toho jak ty jednej mojej vety. Kludne omyl priznám, nerobím chytrého, naposledy som videl štandarty asi šesť rokov dozadu, neviem, zdá sa mi že vtedy neboli tak robustné.

9.7.2011 19:05
pavel33

XXX.XXX.114.242

Tak jsem dnes koukal na tu holubici s tím strakatým holubem a začíná mít sklopený ocas jako před snůškou tak si myslím, že by do týdne mohlo být první vajíčko.Snáší holubi vajíčka každý den nebo obden??

10.7.2011 09:55

pavel33 napsal(a):
Tak jsem dnes koukal na tu holubici s tím strakatým holubem a začíná mít sklopený ocas jako před snůškou tak si myslím, že by do týdne mohlo být první vajíčko.Snáší holubi vajíčka každý den nebo obden??

Ano, holubice znášajú vajíčka obden.Skoro vždy v podvečer

17.7.2011 20:32
pavel33

XXX.XXX.114.242

Dobrý večer, tak už mají dvě vajíčka a střídavě sedí.Holoubátka se budou líhnout po 18 dnech sezení??Jakou jim dávat potravu??Pořád kukuřici,pšenici,hrách a pelušku??Nebo ještě něco přidávat??
Děkuji za odpovědi

17.7.2011 22:47

pavel33 napsal(a):
Dobrý večer, tak už mají dvě vajíčka a střídavě sedí.Holoubátka se budou líhnout po 18 dnech sezení??Jakou jim dávat potravu??Pořád kukuřici,pšenici,hrách a pelušku??Nebo ještě něco přidávat??
Děkuji za odpovědi

Zdravíčko. No vidíte, za chvílu budete mat svoje holuby. Ano, mladé sa liahnu po 18 dnoch. Určite možete pridat proso, trochu slnečnice, lúpaný ovos, ryžu, fazulu mungo...vlastne všetko čo holuby berú. Môžete namočit starý chleba a dat im ho. Grit je snád samozrejmost kedže sú zavrete...tak sa majte a nech sa podaria mladé

19.7.2011 14:05
zdenek85

XXX.XXX.18.54

Zdravím začínajícího holubáře! Nechodím na tyhle diskuze moc často, tak sem píšu až teď. Ten strakáč na začátku- krásnej holub!!:-) Já chovám taky poštu (15 let) a nebydlím od tebe zas až tak daleko, u Zruče nad Sázavou, tak kdybys chtěl mrknout na holuby, něco vyzistit nebo jentak pokecat, napiš sem a domluvíme se na telefonu nebo mejlu. Kdyžtak bych Ti do začátku i něco nechal. Jo a s tim usazovánim, nevěš hlavu, něco se s tim dělat dá. No a že si v Kolíně pořídil, tak jak si pořídil, na tom taky neni nic divnýho, kdo to ve Štítarech zná, ví o čem mluvim. Já myslím, že můžeš bejt rád, že ti aspoň jeden pár pasuje a sedí.:-) Když seš na ty straky tak sem přidám fotku mýho asi nejlepšího straka. Chovu zdar Zdenek Pýcha

19.7.2011 19:03
pavel33

XXX.XXX.114.242

Dobrý večer, někdy bych určitě přijel se podívat.No uvidím jak to dopadne počkám až vyvedou holoubata do samostatnosti a budu čekat co se bude dít.Vy máte mnohem mohutnější holuby už jen podle toho na fotce.Straky se mě líbí, protože je to zajmavá barva taková živější.No pár holoubátek by se hodilo chci zatím zkusit jentak tři nebo čtyři páry.A vy závodíte??Jaké máte barvy??Mohl by jste poslat ještě pár fotek???

21.7.2011 13:38
zdenek85

XXX.XXX.18.54

Ahoj, ten holub na fotce je největší co na holubníku mám, jinak mám drobnější holuby. Nezávodím, holuby mám jen pro radost. Kuli dravcům je pouštím k proletu jen na půl dne, ale čistě voliérový chovy "standartů" neuznávám. Na holubníku mám poštu v ruzných barvách, mám tu černý, modrý, šedohnědě plavý, červeně plavý, žlutě plavý, šimly - černý, modrý, červený, žlutý, nějaký straky, žlutě popelavou plnobarevnou a letos se mi povedla krásná holubička žlutohnědě (khaki) kapratá. Když přijedeš budu určitě rád, ale já nějak myslel, že ten Krucemburk, je někde u Golčova Jeníkova a teď sem na to koukal na mapě a vono je to pěkná dálka!:-)Snažím se chovat holuby, který maj znatelný ozobí a vyvinutou obočnici jako mívala pošta dřív, ale hlavně aby se mi líbili a aby vydrželi tlak jestřábů, kterejch je tady požehnaně. Ale kdybys měl o něco zájem tak by se dalo určitě něco vymyslet, já budu tim směrem asi jezdit. Tak sem zkusim přidat pár fotek. Chovu zdar! Zdenek Pýcha

21.7.2011 13:45
zdenek85

XXX.XXX.18.54

Na předchozí fotce je 1,0 ročník 2001 - základní kámen chovu:-), na téhle je moje nejlepší holubice šedohnědě plavá ročník 2004

21.7.2011 13:49
zdenek85

XXX.XXX.18.54

Supr holubice, jen nevim jak je stará, neni to můj odchov, ale mladice to asi nebude:-))

21.7.2011 13:53
zdenek85

XXX.XXX.18.54

21.7.2011 13:58
zdenek85

XXX.XXX.18.54

0,1 žlutě popelavá plnobarevná, trošku ušmudlaná, ale je od holoubat a při tom už znova sedí, letos už po páté:-)

21.7.2011 14:02
zdenek85

XXX.XXX.18.54

A na závěr skupinka černých - 2,2smajlík Tak co na ně říkáš??

21.7.2011 16:58
postak

XXX.XXX.144.185

Na ty černý jsem kliknul už snad 30x.Prostě paráda.V sobotu snad taky nějakou fotku přidám tedy jestli přijede mladej domu sám to neumím.

21.7.2011 19:30
pavel33

XXX.XXX.114.242

Dobrý večer, jsou to pěkný holubi.A hlavně silnější než co mám já.No zatím počkám co udělá ten můj pár a pak uvidíme co budem shánět.Děkuji za fotky

21.7.2011 19:56
baštris

XXX.XXX.221.8

Tak tady taky mám jednoho 13 letého dědka ještě vypadá dobře,a mladej bude taky dobrej.

22.7.2011 07:56
zdenek85

XXX.XXX.18.54

Teda pane Baštris klobouk dolu!! Tohle sou přesně ti krásní pošťáci, co si pamatuju lítat když sem byl malej kluk! A přesně tihle mi učarovali, krásný holubi, hlavně ten dědek:-) Můžu se zeptat odkud jste? Nedal by se od Vás nějaký výletek koupit? Nebo vyměnit?? Děkuju za odpověď

22.7.2011 14:52
baštris

XXX.XXX.221.8

Dobrý den jsem z České Kamenice,holub je originál Moulemans od Jakoba Follmana,bohužel je již asi neplodný,letos sedí po páté a zase čisté vejce,vloni ze čtiř snášek jedno holoubě,tak ho letos asi vyřadím z chovu.

22.7.2011 20:38
pavel33

XXX.XXX.114.242

Dobrý večer, mohl by jste dát fotku nějakých letošních holoubat??Máte nějaké straky mladé??Zatím se jen tak nezávazně ptám.Ale máte vážně pěkné silné i barvově pěkné holuby.

22.7.2011 23:02
zdenek85

XXX.XXX.18.54

Pro Baštrise, nebyli by u Vás k mání holubi ve stejném typu jako ten dědek? Třeba nějakej jeho vnuk??

23.7.2011 09:36
pavel33

XXX.XXX.114.242

Dobrý den, dnes je tak hezky nejradši bych holuby pustil ven, ale asi by se nevrátili co??Teda spíš holubice holub šel právě sedět.Je to hrozný vydržet při takovém krásném dni je nepustit.Nejradši bych to riskl, ale za 11 dní by měli být holoubátka jestli se podaří.Takže počítám, že se dostanou ven až tak v půli září, že?

Tady nějaké nové foto - holubice na hnízdě

23.7.2011 09:39
pavel33

XXX.XXX.114.242

A tady holub než šel sedět

Moc se mě líbí ponesu to špatně jestli mě v září opustí.Ten mě padl do oka hned.

23.7.2011 16:39
zdenek85

XXX.XXX.18.54

Ahoj, výletků tady mám zatím skoro 30 a straci sou z toho jen dva. Většina jich je rozpeřená, tak nevypadaj nicmoc. Vlastně sem o tom dneska přemýšlel a mám jenom 4 páry co dávaj straky a to z toho většinou vylezou jen prohozený letky a tržený záda:-)Tak sem Ti ty dva strakáče vyfotil, tohle je první, zatim skoro nepřepeřenej

23.7.2011 16:49
zdenek85

XXX.XXX.18.54

A tady je druhej, ten teď přepeřuje:-)

23.7.2011 20:16
laco74

XXX.XXX.82.234

Dobrí deň.
Všimol som si že v rodokmeňoch holubou je väčšinou vyfotené oko tak ako na fotke vyššie, chcel by som sa opýtať čo to konkrétne znamená kvôli čomu to je?

23.7.2011 20:48
pavel33

XXX.XXX.114.242

Dobrý večer, ten na té druhé fotce to je opravdu krasavec.:-)
Tak ať se Vám daří

23.7.2011 22:44
baštris

XXX.XXX.221.8

Pro zdenek85 letos se povedlo jenom jedno holoubě co je podobné dědkovi.

23.7.2011 22:52
baštris

XXX.XXX.221.8

Pro zdenek85 napiiš my na jar.bas@seznam.cz

26.7.2011 22:40
martinprusy

XXX.XXX.137.58

Pro Zdenka 85
-vaši holubi se mi velice líbí.Myslím ,že bych si určitě vybral.smajlík

27.7.2011 09:10
agac

XXX.XXX.118.74

Přidám moje pošťáky , bílá letos frčí i na autech .:-))

27.7.2011 21:51
dušan12

XXX.XXX.73.70

Zdravím všechny chovatele poštovních holubů,také něco přidám ze svého chovu.
Letos jsem si koupil dva páry kaštánků,jsou to velmi temperamentní holubi.
Přidám nějaké fotky i s jejich holoubaty.

2.8.2011 21:01
pavel33

XXX.XXX.114.242

Dobrý večer, tak jsem včera pustil holuby.Holubice od poštovních holubů byla přes noc venku a dnes nevečer se vrátila.Zítra se mají líhnout holoubata, myslíte, že je můžu začít pouštět častěji??

2.8.2011 21:11

pavel33 napsal(a):
Dobrý večer, tak jsem včera pustil holuby.Holubice od poštovních holubů byla přes noc venku a dnes nevečer se vrátila.Zítra se mají líhnout holoubata, myslíte, že je můžu začít pouštět častěji??

Dobrý večer do Krucemberku. A samec pošťák bol tiež vonku? Ak ano, neni o čom, holuby môžete púšťať stále.

3.8.2011 09:30
pavel33

XXX.XXX.114.242

Dobrý ráno, samec poctivě seděl a střežil hnízdo než se holubice vrátila.Byla venku jen holubice pocelou dobu.Dnes už tam byla skořápka venku z hnízda takže jedno holoubátko už bude.

3.8.2011 15:36

Aha. No ja keby som bol na Vašom mieste, nepúšťal by som ich ked neviem ako sa zachová samec. Radšej ešte vydržte tri týždne než mladé podrostnú a budú samé zobať, aby ste neprišli zbytočne o prvú radosť. Ale možno by aj ostal, je to individualne, ale radšej vydržte

3.8.2011 21:18
pavel33

XXX.XXX.114.242

Dobře tak já počkám.Už jsem koukal a jedno holoubátko už tam maji.Tak snad zítra bude ještě druhé.

8.8.2011 17:02
pavel33

XXX.XXX.114.242

Dobrý den, tak tady je foto mého holoubětě je jen jedno.Druhé vejce bylo prázdné.Přemýšlím, že by si odvás možná vzal třeba 4 holoubata.

Tady je foto:

8.8.2011 17:04
pavel33

XXX.XXX.114.242

Ještě jednou.Škoda jen, že nemá sourozence.Ale chtěl bych holoubata před rozlétáním abych neměl takový problém s usazení.Teda pokud by jsme se dohodnuli.

15.8.2011 17:39
pavel33

XXX.XXX.114.242

tak tady dám další foto.
Ještě jsme se chtěl zeptat myslíte, že ještě začnou staří holubi snášet??
Já bych je už pak rád pustil ven.

21.8.2011 20:07
pavel33

XXX.XXX.114.242

V jakém věku opouští holoubátko hnízdo??
Tady fotka jak povyrostlo

21.8.2011 20:08
pavel33

XXX.XXX.114.242

Ještě sehnat něco černého.
Tady je ještě jednou ze zadu.

3.9.2011 16:36
pavel33

XXX.XXX.64.12

Dobrý den, nemel by jste prosim Vás nějakou letošní holubici??Protože povypuštění holubů mi ulétla holubice.Jak se Vám daří holubi??

8.12.2011 18:59
petr007

XXX.XXX.144.169

Pokud vím, tak v okolí chovají poštovní holubi
pan Řezníček v Polničce, pan Kalenda v Přibyslavi a pan Tecl v České Bělé.

18.12.2011 16:11
havok

XXX.XXX.29.45

dušan12 napsal(a):
Chovní holubi.

zdravim nemate nahodou na prodej nejaky kastanaky dekuji

25.12.2011 20:31
dušan12

XXX.XXX.73.70

Momentálně žádné kaštánky na prodej nemám,budou příští rok na jaře holoubata.:-)

2.1.2012 18:51
okon

XXX.XXX.180.2

ne protože takový škafi by ani nevileteli smajlíksmajlík

21.10.2022 21:46
holubi-jk

XXX.XXX.100.71

Pěkný den.
Prosím našel by se někdo, kdo by poskytnul kontakt na chovatele "Dušan12" případně se ozval sám Dušan12.
na mail: holubi-jk@email.cz případně SMS na 777 744 980.
Děkuji
JK

Přidejte reakci

Přidat smajlík