Malé drobné vajíčka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.7.2011 21:26
hrabal1

XXX.XXX.219.139

Možná sa už tu o vajíčkach holubov písalo.Od marce/března som čakal, že holubica znesie vajíčka. A zniesla až teraz, ale také drobučké, malinké ako od špačka alebo holúbka diamantového, hoci na fotke to tak nevyzerá/mal som tam priložiť jedno normálne/. Kedže v marci i apríli nasadla a sedela na prázdnom hniezde, podložil som jej cudzie vajíčka a v druhom prípade cudzie týždňové mláďatá. Vzorní rodičia i zo samcom.
Je to vlaňajšia holubička a to sú zrejme jej prvé vajíčka. Nedostatkom gritu to nebude, majú aj vápený aj zmiešaný pre poštové holuby. Už sa mi to v minulosti prihodilo u inej holubice počas sezony, myslím tretie hniezdenie.Keď som ju neskôr pitval, mala vaječník v poriadku/holubica má len jeden/ ale vajcovod bol neprirodzene úzky. Co nechápem, lebo niesla aj normálne vajíčka.
Teraz si myslím, že táto môže byť postihnutá potravou-namoreným krmením,chemikália postihuje všetky orgány. Bola najviac postihnutá a "vylízala" sa z toho. Viete zo skúseností aj o iných príčinách/silné lieky a pod/. J.Hrabal.

5.7.2011 22:23
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.117.121

Vážený příteli, občas se mi to také stane, další snáška je v pořádku. Příčin může být asi několik. Já myslím, že u mě je to pozdním podáváním Metrozolu, který dle mých zkušeností oddaluje snůšku. U dvou holubic jsem pak měl v 1. snůšce malá vajíčka (pravda byly to "prvničky"), nyní již je to v pořádku. Jarda Pokorný

6.7.2011 21:13
hrabal1

XXX.XXX.225.115

ďakujem za názor. S Metrozolom má tu samú skúsenosť. Teraz už ho používam len na jeseň až po preperení, niekedy ani to. Zjara už neodčervujem, iba nejaký prípravok proti Trichoške. J.Hrabal.

6.7.2011 21:17
hrabal1

XXX.XXX.225.115

Pardón, nejaký iný prípravok proti Trichoške, letos Trichobion. J.Hrabal

Přidejte reakci

Přidat smajlík