Ahoj,taky sem začátečník a scháněl jsem tu rady.Někdo poradí a někdo pohaní.Jinak ti každý napíše aby si prohledal
staré diskuze a tam to máš.Jsou tu i tací který poradí ale musí je zaujmout tvoje otázka.
A k tématu:Co jsem tady pročetl tak na kůl asi nějaké pávíky nebo čejky.Možná i jiné plemeno.Když nebudeš chvátat tak usadíš asi vše když tam budeš mít víc párů.Kromě masných tipu king ten by se tam asi nedostal.
Já sem začínal s párem poštáků v králíkárně.Byli tací který se tu do mě pustili ale přestál sem to a ted mám v komoráku dvanáct holubů.Káždý musí nějak začít.Tak se nenech znechutit tím že nikdo nepíše a hledej informace.Je to časově náročné ale tady na fauně asi jediná možnost.
PS:Kontaktuj pana J.Kafku ten mi přišel největší odborník a třeba ti poradí.Jeho zápisi čtu vždy do konce.
pajas01
napsal(a):
Ahoj,taky sem začátečník a scháněl jsem tu rady.Někdo poradí a někdo pohaní.Jinak ti každý napíše aby si prohledal
staré diskuze a tam to máš.Jsou tu i tací který poradí ale musí je zaujmout tvoje otázka.
A k tématu:Co jsem tady pročetl tak na kůl asi nějaké pávíky nebo čejky.Možná i jiné plemeno.Když nebudeš chvátat tak usadíš asi vše když tam budeš mít víc párů.Kromě masných tipu king ten by se tam asi nedostal.
Já sem začínal s párem poštáků v králíkárně.Byli tací který se tu do mě pustili ale přestál sem to a ted mám v komoráku dvanáct holubů.Káždý musí nějak začít.Tak se nenech znechutit tím že nikdo nepíše a hledej informace.Je to časově náročné ale tady na fauně asi jediná možnost.
PS:Kontaktuj pana J.Kafku ten mi přišel největší odborník a třeba ti poradí.Jeho zápisi čtu vždy do konce.
Jo a ještě jsem zapoměl napsat že tady holuby asi neseženeš.Psal jsem inzerát na benešáky z okolí benešova a nikdo se mi neozval.
divný
Muzete tam chovat vetsinu barevnych holubu polniho typu, bezrousá plemena, cejky, apod., i nektere bublaky, dale stredozobe rejdice napr. Rakovnicky kotrlak, i Cesky rejdic, tato dve plemena jsem na kulu odzkousel... Z vetsich plemen Prachensky Kanik, ale vse to zalezi na velikosti jednotlivych budniku,ci velikosti vletu. S usazenim starsich holubu na kulu je nekdy problem, tak mozna je lepsi sehnat cerstve vyletky,ty nechat v te ubikaci cca 7-14 dni zavrene nechat je okouknout okoli...Jinak doporucuji precist nejakou holubarskou literaturu.Nebo zkuste napsat jake plemeno se Vam libi a pak to tady prokonzultujte s holubari.
Tady jsou stránky http://www.ceskyrejdic.estranky.cz/ třeba by někdo měl rejdiče
ja bycj od Vas spise uvital komunikaci,ktera povede nekam jak zacit nebo alespon se zdrzet toho co piste.
jsem tu proto,ze chci poradit a ne proto abych tady cetl Vasi odpoved,
Kazda rada je pro me cenna tomu verte,tedy cenna pokud to nekdo myslim s chovem vazne a chce poradit
myslim,ze v densni dobe clovek o chovatela,ktery zacina uz moc nazevadi
pane
Vážený příteli, pokud byste uměl číst "mezi řádky", zjistil byste že já to s váma myslím úplně vážně. Začínat holubařit s holubníkem na kůlu je nejrychlejší cestou, jak holubaření rychle nechat. Jednak si s holuby nic neužijete a než se nadějete, bude vám jich polovička chybět. Někteří uletí při usazování, některé pochytají dravci a o zbytek ztratíte zájem. Postavte si (třeba malou) volieru, do které se vejdete i vy, abyste si mohl s holuby popovídat. Věřte, že na to čekají zejména když jim přineset něco dobrého "na zub". Z vděčnosti vám budou sedat na ramena. Ten pocit vás bude hřát a vy jim tím vynahradíte nemožnost proletu, čímž jim vlastně chráníte život. Tak jsem to myslel. Nechápu, že vám dneska, v předravcované době může někdo radit jinak. I.K.
Tak nějak asi nespihlasím s vámi příteli pokud chce začít s holubníkem na kůlu proč ne.Jenže asi přítel chce právě holubník na kůlu podle mě je to úplně stejné jak voliéra s možností vylétnutí holubů to jsme na stejných počtech dravec,usazení a pak stráta zájmu .Možná nebudete souhlasit .SISA
loky
napsal(a):
u me to neni o ztrate zajmu, ten holubnik uz mam dlouho postaveny,ted jsem se rozhodl tam dat holubi,ale s tim, ze me nekdo poradi a ja bych rad vedel jake plemeno,. nejvice me laka rak, kotrlak
Radu si vemte od přítele I.K, ten to napsal rozumně.Dravci vám to vyberou a budete mýt po chovatelské radosti. Na kůlu je pro ně holub snadné sousto. Cajzek.