Poranění,nebo nemoc oka???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.7.2011 13:14
tronda

XXX.XXX.214.197

Zdravím,
před týdnem jsem si pořídil dva páry gigantů a včera jsem zjistil u holubice,že má něco s okem, spíše pod okem,jako kdyby se o něco poranila,ale nejsem si jist. Jinak samotné oko pod tím bolavým víčkem se zdá v pořádku.
Nevím co stím dál, jsem začátečník.
Dneska jsem to byl vyfotit a jak jsem ji chytl,tak jsem zjistil že má skoro do krve poraněnou hlavu ze zadu, asi od páření, je to normální???

15.7.2011 12:10
tronda

XXX.XXX.214.197

Nikdo neporadí co s tím okem je,a jak léčit?? Nebo mám holuba utratit????

15.7.2011 13:54
dj86

XXX.XXX.123.3

Ono to vypada jako zraneni po rvačce, nebo kdyz samec honi prilis holubici na hnizdo. Stava se to nekdy na malem prostoru. Videl jsem podobne rozbitou holubici pri parovani, proto nekdo doporucuje dat do parovacky spalek... Ale jestli se Vam to stalo v holubniku, tak snad agresivni holub. Krk se ji zahoji, ale nesmi ji zas doklovat, oko bych vyplachoval ocni vodou.

15.7.2011 15:50
tronda

XXX.XXX.214.197

Zatím je mám zavřené v holubníku asi 3x2m. Jsou tam jen ty dva páry gigantů,zatím je mám zavřené, je to týden co je mám, tak nevím kdy je můžu otevřít aby mohli i ven.
Jinak tam mají 4 krbce, dva na pár, tak snad to zatím stačí.......začínám.....

15.7.2011 15:59
tronda

XXX.XXX.214.197

Ještě dotaz, stačí gigantům tyhle hnízdní misky???
http://www.holubnik.com/?link=vypis-produktu&menu=e-shop&produkt=404
snad jo,bo jsem je už objednal smajlík

15.7.2011 18:52
holis

XXX.XXX.29.220

Ja pouzivam ramecky 37x7cm a giganti jsou spokojeni.S pozdravem Holis

15.7.2011 18:57
lupus4

XXX.XXX.12.137

tronda napsal(a):
Zatím je mám zavřené v holubníku asi 3x2m. Jsou tam jen ty dva páry gigantů,zatím je mám zavřené, je to týden co je mám, tak nevím kdy je můžu otevřít aby mohli i ven.
Jinak tam mají 4 krbce, dva na pár, tak snad to zatím stačí.......začínám.....

je to zranění...:-(
X krát se tu psalo, že jen DVA páry NIKDY , buďto jen jeden nebo minimálně 3 - 4, takhle slabší pár bude neustále šikanován silnějším samcem...jak v budníkách tak u žrádla prostě furt :-(, klidně si zabere všechny krbce...
holubník máte na 5 - 6 párů (odchovy dávat mimo), nebo 4 páry a spoustu sedaček pro výletky...
jinak je už klidně můžete pustit na prochajdu :-) (pokud jsou to opravdoví giga sám vidíte jak "lítaj, či nelítaj ")

16.7.2011 18:13
tronda

XXX.XXX.214.197

Tak dneska dostali volnost,ale nějak se jim ven nechce......

18.7.2011 12:17
tronda

XXX.XXX.214.197

Zdravím,
tak se mi dnes někam ztratil holub od té doklované holubice smajlík, ráno v 6h. tam byli a ve 12h. je fuč. Nikde žádné peří,že by ho vzala kuna nebo nějakej dravec. Prošel jsem zahradu,kolem je 180cm drátěnka a tu by asi nepřeletěl,nevím....
Je možné že by ho vyštval někam ven ten druhý samec? Všimnul sem si že po tom druhém páru pěkně jde.....

18.7.2011 19:05
tronda

XXX.XXX.214.197

tak jsem musel dát teď tu holubici pryč od toho páru,oko se jí zdárně hojí,ale holub jí pěkně dává na frak,honí jí a klove jak blbej. Jeho holubice dnes snesla první vajíčko.
Poraďte co teď dál, když seženu nového holuba spáruje se s opuštěnou holubicí?
Kolik dalších holubů mám k nim pořídit aby se nervali? párů nebo výletků?
Pořídil jsem giganty,že jsou klidní, původně jsem chtěl kingi,ale tady jsem se dočetl že jsou agresivní a já mám agresivní i giganty smajlík

19.7.2011 19:12
lupus4

XXX.XXX.12.137

lupus4 napsal(a):
je to zranění...:-(
X krát se tu psalo, že jen DVA páry NIKDY , buďto jen jeden nebo minimálně 3 - 4, takhle slabší pár bude neustále šikanován silnějším samcem...jak v budníkách tak u žrádla prostě furt :-(, klidně si zabere všechny krbce...
holubník máte na 5 - 6 párů (odchovy dávat mimo), nebo 4 páry a spoustu sedaček pro výletky...
jinak je už klidně můžete pustit na prochajdu :-) (pokud jsou to opravdoví giga sám vidíte jak "lítaj, či nelítaj ")

vždyť to tu máte napsané smajlík
tož kupte alespoň 3,2 (já osobně bych šel do letošních z 1. líhně) a u chovatele si zkoukněte záznamy o plodnosti rodičů a berte jen z chovu kde dají alespoň 4 - 5 snůšek za sezonu...:-) a ne nějaký co s bídou vychovají 3 holoubata za rok :-(

Přidejte reakci

Přidat smajlík