Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ferencjo

19.8.2011 18:08
ferencjo

XXX.XXX.5.221

Dobrý deň,môže ma niekto usmerniť.ako trénovať letúny? . mám nemecké mníšky(jeptišky) ,prevažne tohtoročné výletky.
Už 2týždne voľne lietajú okolo holubníka a posledné 3 dni ich ráno aj podvečer náháňam , dnes už leteli pekne v kŕdli
Chcem sa opýtať.či mi niekto poradí aký denný harmonogram pre tréning si mám urobiť ( nahánanie,krmenie.čas ked su holuby v holubníku ) teda denný režim
Ďakujem
Jozef

20.8.2011 21:05
hrabal1

XXX.XXX.225.209

Priteľu rád Vám odpoviem, ale absolútne nestíham a na portále som zriedka.Zatiaľ si pozrite niečo na toto téma na našej klubovej stránke www.klubchovatelovletunov.eu.sk Zrejme nemáte súťažné ambície, na bežný let treba krmiť večer/ čo najviac druhov zrnín, ale málo, aby holubi nepribrali/ a vypúštať ráno, pokiaľ možno pravidelne. Častou chybou je "dokladanie" mláďat do zalietaného krdla. Výkon sa bude predĺžovať a ak mníšky majú v sebe nadanie pre výšku, aj tá sa bude zvyšovať. J.hrabal

ferencjo

20.8.2011 22:01
ferencjo

XXX.XXX.5.221

Ďakujem.skúsim upraviť to kŕmenie. mám pri nich aj pár budapeštianskych vysokoletúnov. myslíte že je to dobré a budú ich ťahať do výšky alebo mám ich nechať osobitne?

21.8.2011 22:15
hrabal1

XXX.XXX.225.145

Priateľu skúste to. Zaleží na vôli budapešťanských. Sú typy, ktoré dokážu lietať vysoko, bez ohladu na chuť a vôlu iných holubov. Ale častejšie sú prípady, že aj tie holuby, ktoré lietajú vysoko, prestanú a znížia sa na úroveň holubov, čo lietajú pod nimi. Takže tie prvé vlastne "pokazíte".Čiže, ak by mníšky nechceli ísť s nimi do výšky, po pár skušobných letoch ich prestante spolu naháňať. Navyše neviem, či tam nieje rozdielna aj razancia letu. B.V. sú rýchle kŕdlové plemeno, takže je možné, že im mníšky nebudú stačiť.CHovatelia vysokoletúnov to bežne poznajú,keď sa do ich kŕdla zamotá poštový holub. Hoci sa velmi usiluje, s kŕdlom nestíha a"vypadáva" z neho/ až na výnimky/. V tomto období navyše začíná a prebieha preperovanie a tiež stratia záujem o dlhší let, a keď na krátky čas stratia perie prekrývajúce ušné otvory, letu sa priam vyhýbajú. Rovnako sa zriedka dosiahne vysoký a dlhý let, ak holuby zostanú počas dňa volne vypustené. To neznamená, že musia byť stále zatvorené. Ak sú lety tak jedno-dvojhodinové, je možné ich vypustit z holubníka aj viackrát denne, ak sa po lete do neho vracajú. I to sa dá naučiť, treba začať od výletkov. Osobne som napríklad východoslovenské kotrmeliaky vypúšťal aj 3x denne, ak som mal volno a bol na holubníkoch. Môžte si vybrať zo skúseností na www.holubar.estranky.sk Pekné lety praje J.hrabal.

ferencjo

4.9.2011 09:32
ferencjo

XXX.XXX.5.221

Ďakujem za rady.makoniec sa mi z 8 kusov podarilo vyselektovať 3 , ktoré sa držia púekne spolu.
Zaujímavosťou je.že pred pár dňami som priniesol pár anglických pávikov (mali skončiť v polievke,nemajú ani vhondú kresbu) , a pri včerajšom rannom naháňaní tieto vládali lietať spolu s mníškami .

Přidejte reakci

Přidat smajlík