Pár fot z tohotu víkendu. Mám cca 95 holubů vč. letošních výletků a katuálmě mě hnízdí 16 párů
Modrý kapratý
stříbřití, dnes nešli uběhat , když jsem byl v komoráku, tak byli ve volieře a naopak
bělohlávci jsou dobří rodiče. Zde 1,0 narozen v lednu 2011 vyvedl již druhé potomstvo, v tomto případě podazené, holobě je moravský voláč sedlatý
Uživatel s deaktivovaným účtem
Pán Trecha, Vaše MB sú úchvatné. Hlavne tá dun holubička vyzerá naozaj zaujímavo. Chováte len vo voliére?
Hezký den pánové,
bohužel je chovám volierově, a to z důvodu, že je mám na chalupě a vidím je cca 2-3x za týden. S volatostí u svých MB problém nemám a myslím si, že není problémem ani v jiných chovech. MB je vcelku ostražitý a bystrý holub a nechce se mu na výstavě předvádět, ale jak je na svém holubníku ve známem prostředí, tak je fouklý a plný temperamentu.
Jak nesu krmivo, vodu nebo dělám běžnou činnost, tak jsou v pohodě, ale stačí např: foťák, trochu se znehybním, zvednu ruky s foťákem a už jsou v pozoru, zaměří na mě oči nebo se snaží zmiznout. To někdy platí i když třeba zahlédnou návštěvu v mé přítomnosti. Za chvíli se ale okoukají a jsou v pohodě a začčíná předváděcí tanec.
Jirka T.