Zdravím všechny kdož se tam chystají a nebo už tam byli.
Ve dvanáct jsem byl u pokladny a za pět minut uvnitř areálu, takže průchod vcelku rychlý.
Výstava budu psát jen o holubech a drůbeži, králíky nechodím.
První co bylo holubi, jako vždy v patře. Co mě hned razilo do nosu, byl poněkud dusný vzduch.
Počet holubů u mnohých jednotlivých plemen nedosahoval národní výstavy. Ani by se to stejně nevešlo. Někde je však třeba pochválit třeba početná expozice slezských barevnohlávků, zdá se že rok od roku se zvyšuje, také expozice českých bagdet byla velmi pestrá a pěkná. Nezklamali ani NVH a zejména dragouni. Hojně zastoupeni byli také čeští voláči siví. Moravští pštrosi pěkná kolekce v asi 6 rázech. Brněnští voláči, pražští rejdiči a čeští bubláci také v pěkném složení a bylo na co koukat. A spousta další drobností, které mé oko potěšily. Nicméně pořád je to málo a výstava nemá úroveň národní výstavy. Bohužel. Být u toho několik speciálek, tak věřím že se zvýší návštěvnost. Proč to nedělat jako na velkých německých výstavách, kde při landesschau udělají taky dvě tři speciální výstavy. Zřejmě by to chtělo nabídnout podmínky klubům. A myslím, že by přijeli kouknout a třeba koupit i Němci. Jenže to by nesmělo být v Lysé, kde stačí prostory skutečně na dobrou krajskou výstavu to by muselo být třeba v Letňanech. Jsem rád ovšem za ty vystavovatele ze vzdálenějších koutů naší republiky, že vystavili svá zvířata a těm je třeba poděkovat. Stejně jako všem ostatním.
U drůbeže tradičně příšeří, obzvláště u tmavých rázů nemožnost vychutnat si lesky a pod. Přesto po stránce pestrosti a hlavně vyrovnané kvality pěkná expozice. Dvě třetiny zvířat bylo prodejných a prodaných. Uroveň kvality většiny zvířat opravdu vysoká.
Možností posadit se a klidu se najíst bylo citelně málo.
Do podmínek dobrého obsazení a návštěvnosti NV kdekoliv, bych dal zákaz pořádání větších výstav než místního formátu v období 14 dnů před i po. Jinak s takovouhle dávám NV v Lysé životnost rok maximálně dva, jak znělo v jednom českém filmu.
Jak se vám líbilo v Lysé?
A teď několik snímků toho co mě zaujalo. Jako chovatel bagdet jsem samozřejmě hned hledal to své a moje plemeno bylo pouze symbolicky tři kusy zato však ve vzácné a nádherné bílé s perlovýma očima a poměrně silní holubi s typickými znaky pro toto plemeno. Patřili panu P. Wiederovi.
bushido
napsal(a):
Dobrý den,
Měl tam někdo české rejdiče naprodej?? chtěl bych si koupit 2 páry zítra tam jedu
DÍKY
jéjda, nevím nemám katalog, ale v burze nějací byli.
ledový čecháček
česká bagdeta dun bělopruhý pigr, byla mylně zařazena a pojmenována mezi hnědé