... jako by Pán Bůh nevěděl, že je nás stále méně a méně ! A tak si dnes dopoledne k sobě povolal po krátké a zákeřné nemoci kamaráda - chovatele Pavla Koudelku /69/ z naší ZO Soběslav ! Zemřel doma a holoubci mu mávali na cestu ...
Pavle - budeš nám moc chybět ... B.
Zdravím. Každý odchod kamaráda či přítele je smutný. O to smutnější je odchod na věčnost. V srdcích a vzpomínkách kamarádů však tento člověk zústává stále živý. Podle jména jsem chovatele neznal ,ale podle fota určitě z trhů a výstav. Každá takováto událost u mě vyvolává a jak člověk stárne, čím dál víc myšlenky, jak jsou ty naše spory nicotné a naprosto zbytečné. Místo těch sporů , hádek a nesmyslného napadání by bylo krásné se scházet na mnoha různých chovatelských akcí a při kafíčku si pěkně zachovatelovat.. Vzpomínku na přítele a pozdrav posílá St. Toman
... zkusím tedy Pavla trochu představit : - byl velice úspěšný chovatel pošt. holubů, s kterými závodně "létal", u nás jako člen naší ZO vystavoval satinety, blondinety, parukáře, velice pěkné kudrnáče a kerešské. Při výstavě mně vypomáhal při příjmu holubů a s manželkou Maruškou pak předával poháry. Na trhy chodil až do poslední chvíle ! Vystavoval a navštěvoval téměř všechny výstavy u našich přátel, byl s námi v klubu racků a rejdičů, ale hlavně to byl kamarád a parťák za něhož náhrada již nebude ...
Ráno v 9hod jsem mu volal, že přijedu popovídat jaká je výstava v ČB a o zítřejším trhu. Maruška říkala, že se mu přitížilo a je u něj sestřička - to přitížení trvalo pouze 15 minut ... stejně bude zítra s námi !!! B.
beda
napsal(a):
... jako by Pán Bůh nevěděl, že je nás stále méně a méně ! A tak si dnes dopoledne k sobě povolal po krátké a zákeřné nemoci kamaráda - chovatele Pavla Koudelku /69/ z naší ZO Soběslav ! Zemřel doma a holoubci mu mávali na cestu ...
Pavle - budeš nám moc chybět ... B.
Dobrý den,
Přeji úpřímou soustras rodině toho pána.. osobně jsem ho neznal ale asi 3 krát jsem ho viděl..je to moc smutné život není moc spravedliví.. zachvilku budu holubáři ohroženým druhem
S pozdravem Jan.W.