Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2011 09:32
zdesim

XXX.XXX.87.74

Dobrý den přátelé,zajímám se o tipplerkářství jen zatím teoreticky,ale jsem tak trochu dezorjentován,že jsou v ČR kluby dva,nemám páru o tom,který je ten pravý,který může uznávat rekordy ČR i světové,také jsem z předchozího tématu na moderce četl o divných praktikách F.Otty ve starém KCHT a o založení tohoto pána nového klubu KCHT,no jem zmatený,uvažuji o pořízení tipplerů,ale nevím v jakém klubu létat,může mi to někdo kompetentní vysvětlit?
Děkuji Zdeněk

30.12.2011 15:23
jo012810

XXX.XXX.49.191

Dva kluby existují a vy se můžete rozhodnout tak, jako v případě výběru autoservisu pro vaše auto, ale napřed si pozorně přečtěte věe o tipplerech a to nejen v českém jazyce. I u autoservisu vám jde o to, aby jste po opravě automobilu mohl jezdit dlouho bez dalších oprav. I u tipplerů jde o to se s nimi bavit při chovu, tréninku a soutěžích. Tento sport není prioritně o jakýchsi rekordech, ale zábavě a zážitku z letu hejna. A co se týká nějakých praktik kohokoliv, je třeba se seznámit s fakty. Na kcht.ucikana.cz, v odkaze "prohlášení bývalého předsedy Českého klubu chovatelů tipplerů o.s." najdete materiál k zamýšlení a možná z jiných zdrojů získáte i další písemné podklady a můžete si udělat svůj vlastní názor.

12345zbbg

31.12.2011 01:12
12345zbbg

XXX.XXX.46.172

zdesim napsal(a):
Dobrý den přátelé,zajímám se o tipplerkářství jen zatím teoreticky,ale jsem tak trochu dezorjentován,že jsou v ČR kluby dva,nemám páru o tom,který je ten pravý,který může uznávat rekordy ČR i světové,také jsem z předchozího tématu na moderce četl o divných praktikách F.Otty ve starém KCHT a o založení tohoto pána nového klubu KCHT,no jem zmatený,uvažuji o pořízení tipplerů,ale nevím v jakém klubu létat,může mi to někdo kompetentní vysvětlit?
Děkuji Zdeněk

Dobrý večer, Zdenku,
vím, že pro člověka, který netuší, že k zaregistrování a následného založení občanského sdružení, čímž oba kluby bezesporu jsou, je třeba podle zákona 83/1990 Sb., § 6 / odst.2, souhlasu nejméně tří osob, může celá situace být matoucí. Stanovy Klubu chovatelů tipplerů byly zaregistrovány u MV ČR Ing. J.Kuličem, Mgr. O.Šídlem, a Ludmilou Čabanovou a až poté byl nový klub založen na zakládající schůzi většinou aktivních členů klubu starého. Jinými slovy, Klub chovatelů tipplerů jsem nezaložil pouze já, jak nám kdosi zde chce tvrdit. A podle platného zákona to by to ani nebylo možné... Možná, že vám trochu při vašem uvažování pomůže, když vám sdělím skutečnost, že mezi zakladateli klubu nového byli i tři zakladatelé klubu starého. Proč asi pocítili potřebu založit klub nový?

Vaše informace, že se v česku budou schvalovat světové rekordy mě pobavila více než vystoupení klaunů v cirkuse. Kdo vám prosím vás tohle nakukal? Neveřte všemu, co zde na iFauně čtete - papír snese všechno :-)

Víte, nejlepším lékem na desorientaci jsou informace. Zkuste kontaktovat oba kluby a přímo jim položit vaše dotazy. Kontakt na jeden klub je: predsednictvo@centrum.cz

Letu zdar,
Frank Otta

31.12.2011 08:57
5555

XXX.XXX.0.70

A já si myslel, že rozhádaní jsou jen okrasňáci..... je to v lidech, toleranci a porozumění. Přeji pohodovější sezonu 2012.

31.12.2011 09:22
zdesim

XXX.XXX.87.74

12345zbbg napsal(a):
Dobrý večer, Zdenku,
vím, že pro člověka, který netuší, že k zaregistrování a následného založení občanského sdružení, čímž oba kluby bezesporu jsou, je třeba podle zákona 83/1990 Sb., § 6 / odst.2, souhlasu nejméně tří osob, může celá situace být matoucí. Stanovy Klubu chovatelů tipplerů byly zaregistrovány u MV ČR Ing. J.Kuličem, Mgr. O.Šídlem, a Ludmilou Čabanovou a až poté byl nový klub založen na zakládající schůzi většinou aktivních členů klubu starého. Jinými slovy, Klub chovatelů tipplerů jsem nezaložil pouze já, jak nám kdosi zde chce tvrdit. A podle platného zákona to by to ani nebylo možné... Možná, že vám trochu při vašem uvažování pomůže, když vám sdělím skutečnost, že mezi zakladateli klubu nového byli i tři zakladatelé klubu starého. Proč asi pocítili potřebu založit klub nový?

Vaše informace, že se v česku budou schvalovat světové rekordy mě pobavila více než vystoupení klaunů v cirkuse. Kdo vám prosím vás tohle nakukal? Neveřte všemu, co zde na iFauně čtete - papír snese všechno :-)

Víte, nejlepším lékem na desorientaci jsou informace. Zkuste kontaktovat oba kluby a přímo jim položit vaše dotazy. Kontakt na jeden klub je: predsednictvo@centrum.cz

Letu zdar,
Frank Otta

Dobrý den,
děkuji za odpověď,netvrím,že se budou v ČR létat rekordy,jen mi zajímá,který klub má oprávnění v případě rekordu tento let uznat,jestli bych se měl rozhodnout,tak raději budu létat v klubu,který má tuto legislativu,nepachtím se po rekordech,jen mám rád pořádek,je to sport a o tom to je.
Vaše www jsem četl,rád bych tomu věřil,byl bych rád,aby se k tomu vyjádřil i někdo ze starého klubu.
Nechci to tady rozhádat,jen se chci v tom všem vyznat a potom se rozhodnu,jaký klub budu kontaktovat.
Děkuji
Zdeněk

31.12.2011 11:15
1372006

XXX.XXX.0.144

Originály... to najlepšie z Britských ostrovov..

31.12.2011 14:12
capi

XXX.XXX.224.250

zdesim napsal(a):
Dobrý den,
děkuji za odpověď,netvrím,že se budou v ČR létat rekordy,jen mi zajímá,který klub má oprávnění v případě rekordu tento let uznat,jestli bych se měl rozhodnout,tak raději budu létat v klubu,který má tuto legislativu,nepachtím se po rekordech,jen mám rád pořádek,je to sport a o tom to je.
Vaše www jsem četl,rád bych tomu věřil,byl bych rád,aby se k tomu vyjádřil i někdo ze starého klubu.
Nechci to tady rozhádat,jen se chci v tom všem vyznat a potom se rozhodnu,jaký klub budu kontaktovat.
Děkuji
Zdeněk

Dobry den,jelikoz jsem rekl ze nebudu tomuto www.cikana odpovidat a reagovat na jeho vymislene lzy,ale musim rici ze v jednom ma pravdu "papir snese vse"jak to sam rika...!

Vazeni priteli Zdenku,skutecny duvod proc ktomuto rozdeleni doslo jsem JA a moje vykony s Tipplery,odebrany jemu slavny CZ rekord ktery vlastne ani nema s CZ rekordem nic spolecneho protoze slavny F.Otta tehdy byl a lital za DFU-Doutsche Flugtippler Union,a ne za KCHL v kterim byli vsychni CZ tipplerkary a tudyz i lide ktery ten jeho vykon mohly podvrdit a uznat...

Ja jsem v klubu uz 4 rokem a snazil jsem se dostat NAS Cechy mezy vrholovim statem v tomto smeru,take se me povedlo nekolik krat ne jen jednou ale bohuzel a diky slavnemu www.cikana a to pri tajne kontrole jeho osobniho rozhociho se me uznal novy CZ rekord s casem 18.01h ktery padl 19.6.2010 ale predtim v kvetnu jsem zalitnul cas 18.09hktereho mi ho anuloval on a ty tri co je uvady jako zakladajici ceskeho kcht,letos bil ten sami duvod z jeho strany ktery zas mi zlikvidoval celu sezonu a ne jen moji ale celeho Ckcht a to jen protoze nemohl dostat zadnou z cen aby se mohl po FORUMECH chlubyt jeky je sikula a sportovec s tipplery...

Presednictvo C kcht uznalo a take i vetsina clenu klubu C kcht muj letosny novy REKORD s casem 18.27h ale slavny F.Otta si postavil hlavu ze ho nebude uznavat pod vyhruzkama ze opusti zrusi klub a podobne az nakonec za zady si zalozil novy kcht a pak teprv rezignoval na presedu Ckcht,takto bodle se chovaji jen ti nejvetsi podrazaci tohoto sportu,takovy jako je F.Otta nemaji pravo tvrdit ze jsou tipplerkary protoze tippler je sport ktery ma spratelit a zblizyt lyde a ne naopak ...

Co se tika Franciskovo nekalich praktikach uz nebudeme moct podkladat protoze mel dost casu zlikvidovat vsechny dukazy ale je to jednoduchy si udelat obrazek,staci jen premyslet jakim spusobem opustil klub a co vse provedl nez opustil Ckcht,a nemluvim o tom ze dodnes nam nevratil dokumentaci a klubske kulate razitko...

Vite ja jsem rekl ze se k jeho komentarum a lzy nebudu vyadrovat a take se naposledy vyadruju co se tika minulosty,my se budeme sousredit na buducnost...

Vsem poctivim holubarum se omlouvam za muj posledny negativny tekst a ze srdce preji aby se VAM v 2012 roku vedlo dobre jak v chovu taktez i rodinem kruhu preje clen Ckcht-Pordce chovu-a CZ rekorder Tafallari S.smajlík

1.1.2012 09:16
zdesim

XXX.XXX.87.74

capi napsal(a):
Dobry den,jelikoz jsem rekl ze nebudu tomuto www.cikana odpovidat a reagovat na jeho vymislene lzy,ale musim rici ze v jednom ma pravdu "papir snese vse"jak to sam rika...!

Vazeni priteli Zdenku,skutecny duvod proc ktomuto rozdeleni doslo jsem JA a moje vykony s Tipplery,odebrany jemu slavny CZ rekord ktery vlastne ani nema s CZ rekordem nic spolecneho protoze slavny F.Otta tehdy byl a lital za DFU-Doutsche Flugtippler Union,a ne za KCHL v kterim byli vsychni CZ tipplerkary a tudyz i lide ktery ten jeho vykon mohly podvrdit a uznat...

Ja jsem v klubu uz 4 rokem a snazil jsem se dostat NAS Cechy mezy vrholovim statem v tomto smeru,take se me povedlo nekolik krat ne jen jednou ale bohuzel a diky slavnemu www.cikana a to pri tajne kontrole jeho osobniho rozhociho se me uznal novy CZ rekord s casem 18.01h ktery padl 19.6.2010 ale predtim v kvetnu jsem zalitnul cas 18.09hktereho mi ho anuloval on a ty tri co je uvady jako zakladajici ceskeho kcht,letos bil ten sami duvod z jeho strany ktery zas mi zlikvidoval celu sezonu a ne jen moji ale celeho Ckcht a to jen protoze nemohl dostat zadnou z cen aby se mohl po FORUMECH chlubyt jeky je sikula a sportovec s tipplery...

Presednictvo C kcht uznalo a take i vetsina clenu klubu C kcht muj letosny novy REKORD s casem 18.27h ale slavny F.Otta si postavil hlavu ze ho nebude uznavat pod vyhruzkama ze opusti zrusi klub a podobne az nakonec za zady si zalozil novy kcht a pak teprv rezignoval na presedu Ckcht,takto bodle se chovaji jen ti nejvetsi podrazaci tohoto sportu,takovy jako je F.Otta nemaji pravo tvrdit ze jsou tipplerkary protoze tippler je sport ktery ma spratelit a zblizyt lyde a ne naopak ...

Co se tika Franciskovo nekalich praktikach uz nebudeme moct podkladat protoze mel dost casu zlikvidovat vsechny dukazy ale je to jednoduchy si udelat obrazek,staci jen premyslet jakim spusobem opustil klub a co vse provedl nez opustil Ckcht,a nemluvim o tom ze dodnes nam nevratil dokumentaci a klubske kulate razitko...

Vite ja jsem rekl ze se k jeho komentarum a lzy nebudu vyadrovat a take se naposledy vyadruju co se tika minulosty,my se budeme sousredit na buducnost...

Vsem poctivim holubarum se omlouvam za muj posledny negativny tekst a ze srdce preji aby se VAM v 2012 roku vedlo dobre jak v chovu taktez i rodinem kruhu preje clen Ckcht-Pordce chovu-a CZ rekorder Tafallari S.smajlík

Dobrý den pane Tafallari,
děkuji i Vám za odpověď,sleduji již delší dobu Vaše výkony,myslím,že patříte mezi nejlepší tipplerkáře v ČR i ve světě,výkony přes 18 hod.to jen dokazují,je smutné,že jste jistě neměl podporu od jistého pána,který vám časy anuloval,máte určité problémy s Českým jazykem,to je přeci jasné,když nejste rozený čech,máte na české poměry mimořádné letové výkony a na to se má především koukat a podporovat!!!
Tak trochu již vím,který klub oslovím a budu rád přebírat zkušenosti od letců a od opravdovích sportovců.
Děkuji a přeji všem tipplerkářům v r.2012 mnoho klidu a radosti.
Zdeněk

1.1.2012 11:36
lupus4

XXX.XXX.12.137

:-) Taky již nějaký rok sleduji z povzdálí tiplerkáře i jejich "zápolení" :-), a moc se mě líbilo soutěžení "čestným systémem" , pročetl jsem pozorně i "spory a důkazy"
Nechápu a není mi jasné, že když u letu jsou DVA rozhodčí,kteří podepíší let. formulář a potvrdí tím jak dobu letu , tak totožnost letících holubů a pak o PLATNOSTI LETU rozhoduje předsednictvo, které u toho NEBYLO to vám nepřijde na "palici" ??? :-( mě teda jooo smajlík

2.1.2012 05:36
arleta

XXX.XXX.236.103

zdesim napsal(a):
Děkuji Zdeněk

Ahoj.
Zareagoval bych určitě dříve, byl jsm však mimo domov a tak se omlouvám a jak vidím, tak Tafi již napsal mnohé a pravdivé.Podíváš li se na - www.tipplerklub.estranky.cz - zde se dozvíš bez jakéhokoliv utajování základní informace o českém KCHT a můžeš se dle adresáře s kýmkoliv ze členů klubu zkontaktovat, navštívit ho a určitě se dozvíš spoustu užitečných informací o chovu tipplerů, o létání s nimi, ale též mnoho holubářských fíglů, protože členi tohoto klubu jsou vesměs dlouholetí holubářští praktici. Většina se jich též věnuje soutěžnímu létání, protože to je ten správný adrenalin podložený zkušenostmi chovatele vybrat a připravit to správné hejno na dlouhý let. Na holubnících členů našeho klubu je poměrně dost kvalitního chovného materiálu a pokud by tvé kroky zamířili právě do tohoto klubu, tak ti již mohu předem garantovat, že o základ tvého chovu se členi již postarají a to zcela grátis, jelikož v našem klubu si tipplery neprodáváme, ale měníme či přenecháváme, což je také jeden z důkazů toho, že po rozdělení v tomto klubu zůstali samí bezva chlapi a kamarádi kteří si mají stále co říct.

Co se týče uznávání českého rekordu v letu tipplerů, tak ten podle stanov občanského sdružení Českého KCHT zaregistrovaných na MV může být zalétnut a uznán pouze pod tímto klubem a podle jeho členskou schůzí schváleného Letového řádu, tedy NE u žádného jiného podobně pojmenovaného klubu nebo organizace.
Míla Tlučhoř.

2.1.2012 09:12
arleta

XXX.XXX.236.103

jo012810 napsal(a):
Dva kluby existují a vy se můžete rozhodnout tak, jako v případě výběru autoservisu pro vaše auto, ale napřed si pozorně přečtěte věe o tipplerech a to nejen v českém jazyce. I u autoservisu vám jde o to, aby jste po opravě automobilu mohl jezdit dlouho bez dalších oprav. I u tipplerů jde o to se s nimi bavit při chovu, tréninku a soutěžích. Tento sport není prioritně o jakýchsi rekordech, ale zábavě a zážitku z letu hejna. A co se týká nějakých praktik kohokoliv, je třeba se seznámit s fakty. Na kcht.ucikana.cz, v odkaze "prohlášení bývalého předsedy Českého klubu chovatelů tipplerů o.s." najdete materiál k zamýšlení a možná z jiných zdrojů získáte i další písemné podklady a můžete si udělat svůj vlastní názor.

Pane Josefe Berne.
Nikdo z tipplerkářů již nestojí o to, aby jste tady na Fauně a i jinde neustále předhazoval a podbízel ke čtení jakýsi pamflet v odkazu zhrzeného předsedy.V době rozdělení klubu jste nebyl ani jeho členem, pouze špatným rádcem, který ukrytý za zády ostatních foukal a přikládal polínka jen aby byl oheň ještě větší a o to se pokoušíte i teď. Nechte nás prosím v klidu létat s tipplery naše soutěže, užívat si to, bavit se tím a vy pane Berane se jděte konečně s tím vším vycpat.
Míla Tlučhoř.

2.1.2012 09:50
beda

XXX.XXX.79.3

Zdravím Mílo - tak jsem si to tady přečetl ve snaze jako nezúčastněný porozumět - nepovedlo se !smajlík Ale mám dojem, že pokud by si to ti vaši tipleři přečetli, tak se vám nevrátí ani za 25 hodin :-)) //- a tobě, hodně zdravíčka v r. 2012 a furt ... B.

2.1.2012 10:18
lupus4

XXX.XXX.12.137

Nechápu a není mi jasné, že když u letu jsou DVA rozhodčí,kteří podepíší let. formulář a potvrdí tím jak dobu letu , tak totožnost letících holubů a pak o PLATNOSTI LETU rozhoduje předsednictvo, které u toho NEBYLO ...

tak jak to je ? smajlík

2.1.2012 13:14
arleta

XXX.XXX.236.103

beda napsal(a):
Zdravím Mílo - tak jsem si to tady přečetl ve snaze jako nezúčastněný porozumět - nepovedlo se !smajlík Ale mám dojem, že pokud by si to ti vaši tipleři přečetli, tak se vám nevrátí ani za 25 hodin :-)) //- a tobě, hodně zdravíčka v r. 2012 a furt ... B.

Ahoj.
Dnes před polednem byl uzavřen mezi oběma kluby mír, takže se bude již jenom létat a soutěžit komu to hejno na tom nebi vydrží déle a to je hrozně dobře. Bédo tobě také vše nejlepší, hlavně aby vydrželo zdravíčko a čím déle tím lépe.
Míla.

2.1.2012 13:20
arleta

XXX.XXX.236.103

lupus4 napsal(a):
Nechápu a není mi jasné, že když u letu jsou DVA rozhodčí,kteří podepíší let. formulář a potvrdí tím jak dobu letu , tak totožnost letících holubů a pak o PLATNOSTI LETU rozhoduje předsednictvo, které u toho NEBYLO ...

tak jak to je ? smajlík

Jdu trénovat tipplery dokud je hezky, večer se vám to pokusim vysvětlit, pokud to neučiní někdo jiný za mne. M.T.

2.1.2012 15:15
zdesim

XXX.XXX.87.74

arleta napsal(a):
Ahoj.
Dnes před polednem byl uzavřen mezi oběma kluby mír, takže se bude již jenom létat a soutěžit komu to hejno na tom nebi vydrží déle a to je hrozně dobře. Bédo tobě také vše nejlepší, hlavně aby vydrželo zdravíčko a čím déle tím lépe.
Míla.

Tak to jsem hrozně rád,že došlo mezi kluby k dohodě,už mám rozhodnuto.
Děkuji všem
Zdeněk

3.1.2012 04:22
arleta

XXX.XXX.236.103

lupus4 napsal(a):

tak jak to je ? smajlík

Ahoj.
Na klubových stránkách českého KCHT www.tipplerklub.estranky.cz si najděte v Letovém řádu oddělení ODESLÁNÍ A ZVEŘEJNĚNÍ VÝSLEDKŮ a zde najdete odpověď na váš dotaz.
M.Tlučhoř jednatel čes.KCHT.

3.1.2012 10:31
1372006

XXX.XXX.0.144

lupus4 napsal(a):

tak jak to je ? smajlík

Neuznanie letového výsledku pretekov tipplerov pána Tafiho je ako "Nekonečný príbeh"v ktorom kompetentní niečo povedia, ale nie všetko. Odvolávajú sa na stanovy a klubový spravodaj. Namiesto toho, aby tu na fóre zverejnili pravdu. Tieto zákulisné " Tanečky" ľudí už znervozňuje a nebavia...

3.1.2012 14:05
tafi

XXX.XXX.173.69

zdesim napsal(a):
Dobrý den pane Tafallari,
děkuji i Vám za odpověď,sleduji již delší dobu Vaše výkony,myslím,že patříte mezi nejlepší tipplerkáře v ČR i ve světě,výkony přes 18 hod.to jen dokazují,je smutné,že jste jistě neměl podporu od jistého pána,který vám časy anuloval,máte určité problémy s Českým jazykem,to je přeci jasné,když nejste rozený čech,máte na české poměry mimořádné letové výkony a na to se má především koukat a podporovat!!!
Tak trochu již vím,který klub oslovím a budu rád přebírat zkušenosti od letců a od opravdovích sportovců.
Děkuji a přeji všem tipplerkářům v r.2012 mnoho klidu a radosti.
Zdeněk

Zdravim vsechny holubaře a zvlašt přiznivce Tipplerkařskeho sportu,chci vam poprat hodně ZDRAVY,stesty,klidu a mnoho chovatelskich uspěchu v tomto roce at se vam ve všech směru dařy přeje Poradce chovů Českeho Klubu Chovatelů Tipplerů Tafallari.S.:-)!

p.s.
Vam Zdenku děkuji za hezky komentař,s respektem Tafi smajlík.

4.1.2012 08:13
mČn

XXX.XXX.87.74

Dobrý den všichni tipplerkáři,jsem moc rád,že nastal mír mezi oběma kluby a přeji všem příjemné chvíle strávené s tipplery.
Milan Černý

5.1.2012 00:00
tafi

XXX.XXX.173.69

smajlík
v pravo sameček,vlony uletěl tri skvěle časi,
duben 15.44h
květen 17.23h
červen 18.27h
smajlík

5.1.2012 14:43
milošditrich

XXX.XXX.49.230

tafi napsal(a):
smajlík
v pravo sameček,vlony uletěl tri skvěle časi,
duben 15.44h
květen 17.23h
červen 18.27h
smajlík

:-)smajlík blahopřeju smajlík

5.1.2012 17:50
tafi

XXX.XXX.173.69

milošditrich napsal(a):
:-)smajlík blahopřeju smajlík

smajlík děkuji Miloši:-)

5.1.2012 17:53
tafi

XXX.XXX.173.69

ješte letošni prirustek linije A.R.Mahutijana smajlíksmajlík

5.1.2012 19:00
milošditrich

XXX.XXX.137.195

tafi napsal(a):
smajlík děkuji Miloši:-)

tafi :-) prosím :-))

:-)) ted změna nejhorší čas v letůsmajlík

5.1.2012 20:29
milošditrich

XXX.XXX.137.195

jaka je idealni vaha pro litani ? mužu všechny chovatele tipleru poprosit jestli můžou dat všechny barvy ktery exzistujou :-) mam představu jakou bych chtěl ale nevim jestli exzistuje a pak by se mi libilo i hejno ve stříbrny barvě

Přidejte reakci

Přidat smajlík