Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.12.2011 17:48
liborpec

XXX.XXX.11.209

Před 4 měsíci jsem koupil od známého chovatele několik RK s předpokladem provedeného očkování a jiné preventivní léčby. Teď mi zhruba týden jedna holubice začala kulhat a co je horší, stává se, že při letu mezi střechama spadne z 10m
na zem. Po pádu se "otřepe" a vyletí na nejbližší střechu. Už jsem to viděl 2x, holubici jsem prohlížel a žádné vnější poranění nemá. Ostatní holubi jsou v pořádku. Čím to může být a jak to léčit?

1.1.2012 12:35
1372006

XXX.XXX.0.144

Paramyxoviróza v chronickom štádiu

1.1.2012 13:10
beda

XXX.XXX.79.3

- já, bych to snad neviděl až tak!! Asi bych spíše vsadil na salmonelu /jak, nervovou, tak kloubní/ - každopádně každý kus, který bude podezřelý - izolovat a sledovat!!

1.1.2012 13:42
pekol

XXX.XXX.69.152

To padanie, to neviem, ale krívanie - kulhanie u holubov môže spôsobovať streptococcus bovis.

1.1.2012 13:49
pekol

XXX.XXX.69.152

pekol napsal(a):
To padanie, to neviem, ale krívanie - kulhanie u holubov môže spôsobovať streptococcus bovis.

kliknite na http://www.holubi-polasek.estranky.cz/clanky/streptokokove-onemocneni.html
Peter

1.1.2012 15:24
capi

XXX.XXX.224.250

beda napsal(a):
- já, bych to snad neviděl až tak!! Asi bych spíše vsadil na salmonelu /jak, nervovou, tak kloubní/ - každopádně každý kus, který bude podezřelý - izolovat a sledovat!!

Souhlasim s Beda,podletoho jak to popisujete melo by bitsalmonela...
Oddelte holubici od ostatnich ockujte SALGENEM a nechte ji dokud se nevileci.
Jinak pokud neny nepostradatelna tak bych doporucoval odstranit-zabit-a bude klid :-(!
smajlík

1.1.2012 16:17
beda

XXX.XXX.79.3

nerad, - ale utratit ! Ono se to dá vyléčit - pozastavit, ale bude to v ní a při každém stresu to začne znova! //- krmení a vodu vyhodit a vše při nejmenším prostříknout Savem a stále sledovat ostatní! smajlík

2.1.2012 07:46
danielgregac

XXX.XXX.227.44

Pozdravujem chovatelov "ešte nezabiť". Pridat do vody calcium. :-)

2.1.2012 14:21
danielgregac

XXX.XXX.227.60

CALCIUM COLUMBA:-)
- zlozenie tohto pripravku zabezpecuje dostat do organizmu potrebne mnozstvo vapnika.
- Oproti tradicnym liekom Calcium columbia u holubov sa vstrebava s ucinnostou okolo 90 % nasiakovosti.
-Holuby potrebuju nepretrzity prijem vápnika pre , nervové funkcie, srdce, kostrovéj a hladkej svaloviny sú nevyhnutné pre normálnu funkciu.
- Je obzvlášť doporučené pre vyvoj kosti v mladom veku a pocas hniezdenia...
S pozdravom Gregáč

2.1.2012 18:42
liborpec

XXX.XXX.11.209

Přátelé, díky za rady. Holubice, i když stále kulhá, tak normálně přijmá potravu a vodu a je mi ji líto utratit. Zdá se, že to není infekční, protože ostatní holubi jsou v pohodě. Dám ji ještě ze dva týdny šanci a zkusím nasadit to calcium. Dík

2.1.2012 19:19
laba

XXX.XXX.174.56

liborpec napsal(a):
Přátelé, díky za rady. Holubice, i když stále kulhá, tak normálně přijmá potravu a vodu a je mi ji líto utratit. Zdá se, že to není infekční, protože ostatní holubi jsou v pohodě. Dám ji ještě ze dva týdny šanci a zkusím nasadit to calcium. Dík

Krívanie, resp. i "zvesené" krídlo môže mať na svedomí salmonelóza. Ak je to tak, holuba treba preliečiť ATB, napr. 10 %-tným ENROGALOM (podotýkam, že sú aj iné účinné ATB) a ostatné holuby vakcinovať napr.SALGENOM (2 kvapky do zobáka). Tu nič iné nepomôže.

2.2.2012 20:14
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.230.156

léčení chovných holubů podle Pharmagalu

2.2.2012 21:45
tono

XXX.XXX.164.132

Všimli jste si někdo ,že zadávatel uvedl plemeno RK tedy si myslím ,že se jedná o Rakovnického kotrláka? Co když ta holubička má v sobě ještě nějaké zbytky genů pro jejích přirozený projev letových vlastností? Nohu si mohla porouchat právě při předvádění těchto kotoulů? =to=

2.2.2012 21:47
pekol

XXX.XXX.86.236

jaroslav69pokorny napsal(a):
léčení holoubat podle Pharmagalu

S prípravkom Kolumbicid sol. som sa ešte nestretol, čo vlastne obsahuje? Cez Google som sa nemohol dopátrať k tejto informácii.:-( Vďaka peter

2.2.2012 21:54
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.230.156

Zkuste se zeptav v Pharmagalu. Leták jsem od nich dostal v Lysé. Používám jen některé jejich připravky a ty mi stačí. Jarda Pokorný

2.2.2012 22:19
tono

XXX.XXX.164.132

tono napsal(a):
Všimli jste si někdo ,že zadávatel uvedl plemeno RK tedy si myslím ,že se jedná o Rakovnického kotrláka? Co když ta holubička má v sobě ještě nějaké zbytky genů pro jejích přirozený projev letových vlastností? Nohu si mohla porouchat právě při předvádění těchto kotoulů? =to=

Nikdo nic?

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.2.2012 11:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj,můj názor je holubici utratit a neřešit. Máš doma bacilonosiče a jenom se uklidňuješ,že možná to není infekce,rozbory nemáš,tak si ochraň zbytek chovu!! Je to jen holub,odchováš si 20dalších nekulhavých.

Martin

3.2.2012 20:04
liborpec

XXX.XXX.11.209

Zdravím Vás přátelé, v tuto dobu, předpokládám, že mám problém vyřešen. Holubici jsem před 3 týdny utratil, protože
její stav se nelepšil a měl jsem obavy o ostatní holuby. Navštívil jsem pana veterináře Poláška,který mi velmi dobře
poradil preventivní přeléčení ostatních holubů. Nyní, po 14 dnech, se všichni holubi jeví dobře bez jakýchkoliv problémů.
I tak Vám díky za rady.

3.2.2012 21:09
beda

XXX.XXX.79.3

- a jakou diagnosu vet. P. u usmrcené holubice stanovil a proti čemu přeléčil ostatní holuby ? Děkuji smajlík B,

4.2.2012 11:53
ivansm

XXX.XXX.147.86

liborpec napsal(a):
Zdravím Vás přátelé, v tuto dobu, předpokládám, že mám problém vyřešen. Holubici jsem před 3 týdny utratil, protože
její stav se nelepšil a měl jsem obavy o ostatní holuby. Navštívil jsem pana veterináře Poláška,který mi velmi dobře
poradil preventivní přeléčení ostatních holubů. Nyní, po 14 dnech, se všichni holubi jeví dobře bez jakýchkoliv problémů.
I tak Vám díky za rady.

Zdravím příteli, také se přimlouvám a prosím sdělte nám co Vaší holubici bylo a jaké zdravotní opatření jste udělal. Holubáři zde se to jistě rádi dozvědí. Ivan

4.2.2012 18:09
liborpec

XXX.XXX.11.209

Přátelá asi Vás zklamu, ale na druhé straně se také poučite pro příště. Hned na začátku jsem udělal začátečnickou
blbost a podle příznaků onemocnění holubice jsem si jednoznačně stanovil sám diagnózu: salmonelózu a z obav o infekci jsem ji
utratil. Teprve poté jsem navštívil veterináře p.Poláška. Bohužel, když jsme ty příznaky rozebírali, tak vyplynulo, že to nemusí být jednoznačně salm. Proto mi dal s sebou tři léky, které jsem v určitém poměru smíchal do vody a podával holubům po dobu 7 dnů -mělo to zabírat na více podobných nemocí. Od té doby uplynulo 14 dní a holubi se jeví bez příznaků. Asi v půlce února chci ještě preventivně nasadit salgen

Přidejte reakci

Přidat smajlík