Před 4 měsíci jsem koupil od známého chovatele několik RK s předpokladem provedeného očkování a jiné preventivní léčby. Teď mi zhruba týden jedna holubice začala kulhat a co je horší, stává se, že při letu mezi střechama spadne z 10m
na zem. Po pádu se "otřepe" a vyletí na nejbližší střechu. Už jsem to viděl 2x, holubici jsem prohlížel a žádné vnější poranění nemá. Ostatní holubi jsou v pořádku. Čím to může být a jak to léčit?
pekol
napsal(a):
To padanie, to neviem, ale krívanie - kulhanie u holubov môže spôsobovať streptococcus bovis.
kliknite na http://www.holubi-polasek.estranky.cz/clanky/streptokokove-onemocneni.html
Peter
beda
napsal(a):
- já, bych to snad neviděl až tak!! Asi bych spíše vsadil na salmonelu /jak, nervovou, tak kloubní/ - každopádně každý kus, který bude podezřelý - izolovat a sledovat!!
Souhlasim s Beda,podletoho jak to popisujete melo by bitsalmonela...
Oddelte holubici od ostatnich ockujte SALGENEM a nechte ji dokud se nevileci.
Jinak pokud neny nepostradatelna tak bych doporucoval odstranit-zabit-a bude klid :-(!
CALCIUM COLUMBA
- zlozenie tohto pripravku zabezpecuje dostat do organizmu potrebne mnozstvo vapnika.
- Oproti tradicnym liekom Calcium columbia u holubov sa vstrebava s ucinnostou okolo 90 % nasiakovosti.
-Holuby potrebuju nepretrzity prijem vápnika pre , nervové funkcie, srdce, kostrovéj a hladkej svaloviny sú nevyhnutné pre normálnu funkciu.
- Je obzvlášť doporučené pre vyvoj kosti v mladom veku a pocas hniezdenia...
S pozdravom Gregáč
liborpec
napsal(a):
Přátelé, díky za rady. Holubice, i když stále kulhá, tak normálně přijmá potravu a vodu a je mi ji líto utratit. Zdá se, že to není infekční, protože ostatní holubi jsou v pohodě. Dám ji ještě ze dva týdny šanci a zkusím nasadit to calcium. Dík
Krívanie, resp. i "zvesené" krídlo môže mať na svedomí salmonelóza. Ak je to tak, holuba treba preliečiť ATB, napr. 10 %-tným ENROGALOM (podotýkam, že sú aj iné účinné ATB) a ostatné holuby vakcinovať napr.SALGENOM (2 kvapky do zobáka). Tu nič iné nepomôže.
tono
napsal(a):
Všimli jste si někdo ,že zadávatel uvedl plemeno RK tedy si myslím ,že se jedná o Rakovnického kotrláka? Co když ta holubička má v sobě ještě nějaké zbytky genů pro jejích přirozený projev letových vlastností? Nohu si mohla porouchat právě při předvádění těchto kotoulů? =to=
Nikdo nic?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj,můj názor je holubici utratit a neřešit. Máš doma bacilonosiče a jenom se uklidňuješ,že možná to není infekce,rozbory nemáš,tak si ochraň zbytek chovu!! Je to jen holub,odchováš si 20dalších nekulhavých.
Martin
Zdravím Vás přátelé, v tuto dobu, předpokládám, že mám problém vyřešen. Holubici jsem před 3 týdny utratil, protože
její stav se nelepšil a měl jsem obavy o ostatní holuby. Navštívil jsem pana veterináře Poláška,který mi velmi dobře
poradil preventivní přeléčení ostatních holubů. Nyní, po 14 dnech, se všichni holubi jeví dobře bez jakýchkoliv problémů.
I tak Vám díky za rady.
liborpec
napsal(a):
Zdravím Vás přátelé, v tuto dobu, předpokládám, že mám problém vyřešen. Holubici jsem před 3 týdny utratil, protože
její stav se nelepšil a měl jsem obavy o ostatní holuby. Navštívil jsem pana veterináře Poláška,který mi velmi dobře
poradil preventivní přeléčení ostatních holubů. Nyní, po 14 dnech, se všichni holubi jeví dobře bez jakýchkoliv problémů.
I tak Vám díky za rady.
Zdravím příteli, také se přimlouvám a prosím sdělte nám co Vaší holubici bylo a jaké zdravotní opatření jste udělal. Holubáři zde se to jistě rádi dozvědí. Ivan
Přátelá asi Vás zklamu, ale na druhé straně se také poučite pro příště. Hned na začátku jsem udělal začátečnickou
blbost a podle příznaků onemocnění holubice jsem si jednoznačně stanovil sám diagnózu: salmonelózu a z obav o infekci jsem ji
utratil. Teprve poté jsem navštívil veterináře p.Poláška. Bohužel, když jsme ty příznaky rozebírali, tak vyplynulo, že to nemusí být jednoznačně salm. Proto mi dal s sebou tři léky, které jsem v určitém poměru smíchal do vody a podával holubům po dobu 7 dnů -mělo to zabírat na více podobných nemocí. Od té doby uplynulo 14 dní a holubi se jeví bez příznaků. Asi v půlce února chci ještě preventivně nasadit salgen