- tak takhle bylo u nás dopoledne v městě v Soběslavi ! A na chalupě bylo ještě asi o -4st více!
Jako každou neděli, jsme se sešli u CHovatelů /bylo nás ale polovička/. Seděli jsme kolem kamen a holubařili při kavču! Jako první si dal lahváč předseda a ve flašce pivo zamrzlé nebylo, nalil si to do skleničky, chtěl se napít a všechno pivo v té skleničce zamrzlé jak šutr??
Buď jsem ve škole nedával pozor, nebo se tu dějí zázraky ? To mně neříkejte, že si nemohou na Sibiři dát pivo !!
Beda
podskocova

XXX.XXX.43.226
Moji kluci se dočkají už v uterí simbolicky na VALENTÝNA
- říkali, že je po mrazech !! Je 19 hod a venku je - 18 st , takže asi jedeme dál ....
podskocova

XXX.XXX.43.226
Vydržať do uterka na středu se to zlomí
Ahoj,
to maš pravdu nejsou zrovna idealny,mam 20 keramickych a 10 sadrovich a mam za to že sadrove jsou teplejši,nicmeně holoubata rostou i tak.
Ja naopak mam docela dobre zkušenosty na takove mrazy odchovavat,holoubata totiž ktere v tuhle dobou odchovam nykdy neonemocněli jestli je to kvuli tomu že se lichaji v takovich mrazech nebo se mi to jen zda nevim ale jedno vim jiste holoubata ne onemocni nijak...
tady ješte starši lednovy mlade...
bushido
napsal(a):
no jo.ale ve středu ma napadnout až 20cm sněhu
Sněch nevady jestli že nebudou mrazy
Východní čechy zdraví,několik dní mrazy neklesly pod -10 přes den a veče a k ránu okolo-20 a u holubic přírusteknevěřil jsem že to zvládnou
podskocova

XXX.XXX.47.144
tafi
napsal(a):
Ahoj,
to maš pravdu nejsou zrovna idealny,mam 20 keramickych a 10 sadrovich a mam za to že sadrove jsou teplejši,nicmeně holoubata rostou i tak.
Ja naopak mam docela dobre zkušenosty na takove mrazy odchovavat,holoubata totiž ktere v tuhle dobou odchovam nykdy neonemocněli jestli je to kvuli tomu že se lichaji v takovich mrazech nebo se mi to jen zda nevim ale jedno vim jiste holoubata ne onemocni nijak...
tady ješte starši lednovy mlade...
Jen tak pro zajímavost-používám plastové misky od kusové soli pro dobytek.Ty vyplním pilinama a hnízdo super,krásně saje a teplé.....Okolo zemědělcu jsou jich hromady
podskocova
napsal(a):
Jen tak pro zajímavost-používám plastové misky od kusové soli pro dobytek.Ty vyplním pilinama a hnízdo super,krásně saje a teplé.....Okolo zemědělcu jsou jich hromady
- tak to bych rád viděl, kde bych tady někde v JČ našel zemědělce s dobytkem //- kdyby mně někdo řekl, že kráva je modrá, tak tomu věřím !!
beda
napsal(a):
- tak to bych rád viděl, kde bych tady někde v JČ našel zemědělce s dobytkem //- kdyby mně někdo řekl, že kráva je modrá, tak tomu věřím !!
Nó a já có ? Kravek mám do padesáti. .Jenomže já používám na minerálie kulaté lavory do kterých se vejde 20 kg. Jsou to dobrý nádoby na míchání směsek krmení, na zabijačku, na šuvexy do dílny atd, ale na hnízda jsou moc veliký. Zdraví S.T.
Toman - na Hrad ! Pak, že nejsou bílé vrány ! //- když se podívám u řezníka co stojí kližka, ta si vždycky myslím, že šlo o poslední kus v Čechách a do kravského lejna, jsem šlápl naposled ...- a to si již nepamatuji
B.
Ale jo,krav je tu dost a zemědělsky kravin take ale nemam ani potuchu o jakich plastovich mysek se jedna ???
Možna by nebylo špatny si to ofotit a postavit nejakou tu fotku sem,at vidime o ktere misky jde ...
Bedo v JČ krav je dot ale bejci ubyvaji ,dělam si legrci přiteli,trocha srandy v techto mrazivich dnech neny na odbit
- je to o zimě, tak tedy :
/- když jsme přežili mrazy, tak teď pro změnu zapadneme!
podskocova

XXX.XXX.47.47
beda
napsal(a):
- já když u nás vylezu na kopec, tak vidím asi pět kravínů v okolí, ale krávu či býka - ani náhodou!! Mají to být nějaké misky od soli / ale kde není krávy či bejka, není ani misek !! B.
Tak tady je krav plno,semej biochov,nikdo nechce obdělávat pole tak to jsou bizoni.U jednoho kravína jich bylo na 300,dokonce to prodávají na burze,hold podnikateléUrčitě nafotím,ikdyž vám to teda asi bude k prdu,když nemáte kravky v okolí....
podskocova

XXX.XXX.40.15
podskocova

XXX.XXX.40.15
podskocova

XXX.XXX.40.15
a bílé........Omluvte čistotu,hromádky pod hřady drží ,,jako přimrzlé"
Ja používam z doštičiek vytvorené rámčeky bez dna, veľkosť podľa plemena, pod bedničku kartonový papier, do bedničky slamu a trocha sena. A ešte som zabudol. Pred sezónou ich vyčistim, chlórom vydenzifikujemm, dorobím nové "A je to".
beda
napsal(a):
- tak takhle bylo u nás dopoledne v městě v Soběslavi ! A na chalupě bylo ještě asi o -4st více!
Jako každou neděli, jsme se sešli u CHovatelů /bylo nás ale polovička/. Seděli jsme kolem kamen a holubařili při kavču! Jako první si dal lahváč předseda a ve flašce pivo zamrzlé nebylo, nalil si to do skleničky, chtěl se napít a všechno pivo v té skleničce zamrzlé jak šutr??
Buď jsem ve škole nedával pozor, nebo se tu dějí zázraky ? To mně neříkejte, že si nemohou na Sibiři dát pivo !!
Beda
- já se k tomu pivu vrátím, neboť jste to přešli a nepoučili mě!
- pivo v lahvi a sklenička byla z místnosti, kde se netopilo a mohlo to mít tak teplotu -2 st /pivo nebylo zamrzlé/!
- potom to nalil do skleničky a zřejmě, jak vyprchával ten kysličník, tak teplota ještě klesla na např. - 4 st a pivo ve skleničce zamrzlo /né škraloup, ale celé/!
Tak si to tedy vysvětluji já / a jak píši buď jsem ve škole zrovna nedával pozor - a všem je to jasné, nebo se u nás dějí zázraky /což je dnes také možné /?? B.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj,
domnívám se ze své fyzické zkušenosti,že tato chemická reakce se váže k tlaku v láhvi,kdy po uvolnění se tlaku dojde k okamžité reakci v podobě krystalizace ledu.
Nestalo se mi to jako pivaři poprvé,ale tato teze není postavena na vědeckém základu-jen můj názor.
Martin