Stravné a posuzovátelé

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Beruska.19918

12.2.2012 17:33
Beruska.19918

XXX.XXX.174.217

Chtěla jsem se optat, podle kterého pokynu mohou účtovat posuzovatelé pokud jedou daleko na výstavu stravné. Na naší výstavě totiž někteří si stravné píšou a někteří ne, přijde my to to nefér, všechni by mělo mít jeden cíl.

12.2.2012 17:51
dury

XXX.XXX.173.60

Beruska.19918 napsal(a):
Chtěla jsem se optat, podle kterého pokynu mohou účtovat posuzovatelé pokud jedou daleko na výstavu stravné. Na naší výstavě totiž někteří si stravné píšou a někteří ne, přijde my to to nefér, všechni by mělo mít jeden cíl.

Dobrý den. Chtěl bych odpovědět na Váš dotaz. Posuzovatel je oprávněn účtovat stravné dle Řádu pro posuzovatele. Tento můžete vyhledat na stránkách www.cschdz.eu, odkaz DRŮBEŽ, pod heslem "Řády-směrnice je odkaz "Řád pro posuzovatele" a zde si vše vyčtete. Podotýkám nejsem posuzovatel, ale jako jednatel ZO jsem s uvedenými přepisy seznámen.

12.2.2012 19:43
beruska.19918

XXX.XXX.174.217

dury napsal(a):
Dobrý den. Chtěl bych odpovědět na Váš dotaz. Posuzovatel je oprávněn účtovat stravné dle Řádu pro posuzovatele. Tento můžete vyhledat na stránkách www.cschdz.eu, odkaz DRŮBEŽ, pod heslem "Řády-směrnice je odkaz "Řád pro posuzovatele" a zde si vše vyčtete. Podotýkám nejsem posuzovatel, ale jako jednatel ZO jsem s uvedenými přepisy seznámen.

Ano, to tam napsáno je, ale nikde není tabulka podle které se to počítá. V příslušném zákoně o stravném se hovoří o zaměstnanci a zaměstnavateli, ale posuzovatel není zaměstnanec.

12.2.2012 21:36
dury

XXX.XXX.173.60

beruska.19918 napsal(a):
Ano, to tam napsáno je, ale nikde není tabulka podle které se to počítá. V příslušném zákoně o stravném se hovoří o zaměstnanci a zaměstnavateli, ale posuzovatel není zaměstnanec.

Zde Vám přikládám znění Části VII.Náhrady a odměny za posouzení, odst.3 a 4 písm. c) Řádu pro posuzovatele zvířat. Jeho celé znění najdete také na www.oocschji.jex.cz, v odkazu "Svazová předpisy" a v pododkazu "Stanovy-předpisy"3.

3. Náhrada cestovních výdajů náleží :
a) při použití veřejných dopravních prostředků ve výši ceny jízdného,
b) při použití soukromého motorového vozidla náhrada na skutečnou spotřebu pohonných
hmot odvozenou od průměrné spotřeby pohonné hmoty uvedené v technickém průkazu
příslušného vozidla a její aktuální ceny oficiální průměrné ceny. Není-li v technickém průkazu
spotřeba pohonných hmot uvedena, náleží posuzovateli tato náhrada pouze za předpokladu,
že prokáže spotřebu pohonné hmoty technickým průkazem vozidla stejného typu se
shodným objemem válců. Nedohodnou-li se posuzovatel a pořadatel výstavy jinak. Do
cestovního účtu uvede všechny spolucestující posuzovatele (ti na úhradu nákladů
cestovného již nemají nárok).
c) výše stravného podle obecně platných předpisů, není-li bezplatně poskytnuto přiměřené
stravování.
4. V případě sjednání posuzování si mohou posuzovatel s pořadatelem stanovit odměnu a
náhradu cestovních výdajů odlišně a cestovní náhrady i paušalizovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík