Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.6.2012 18:21
faha

XXX.XXX.205.5

Mam prosbu na chovatele jestli je tohle tzv.jahoďák a jestli má někdo foto na jakou barvu přepeří.Díky Frantasmajlík

2.6.2012 18:23
faha

XXX.XXX.205.5

2.6.2012 21:21
pekol

XXX.XXX.57.116

Tu je mladý "jahoďák", fotený v minulom roku.

29.9.2012 17:46
faha

XXX.XXX.205.5

Tak po přepeření je z jahodáka takový divný šimlsmajlík ani nevím jak tu barvu mam nazvat

29.9.2012 17:49
faha

XXX.XXX.205.5

jeho sestra se mi líbí víc.Myslím že popelavé červená

29.9.2012 17:54
faha

XXX.XXX.205.5

Zajímavé že od rodičovského páru jsou další holoubata,jedno černé,jedno popelavě červené a jedno modré kapraté s nevýraznou jako by slitou kresbou

29.9.2012 22:39
mysak

XXX.XXX.54.5

faha napsal(a):
Zajímavé že od rodičovského páru jsou další holoubata,jedno černé,jedno popelavě červené a jedno modré kapraté s nevýraznou jako by slitou kresbou

Dobrý večer, zajímalo by mne jak byli zbarveni rodiče. Typuji, že otec černý a matka červeně kapratá nebo červeně tmavá. Nebo naopak? Nebo v žluté?
Jinak u vyobrazených holoubat se jedná o Spread, tedy u prvního asi samečka o plnobarevnou v popelavě červené řadě a nejspíše v heterozygotním tj. nečistokrevném uskupení alel Ss. Proto tam prosvítá červeň na ramenních letkách a krku. Jinak by to bylo celé popelavé být to SS. Typuji, že má genotyp BAB+Ss D?. Druhé holoubě je normálně červeně popelavé silně kapraté.
Juraj Kafka

29.9.2012 22:49
hviezda

XXX.XXX.167.174

faha napsal(a):
Tak po přepeření je z jahodáka takový divný šimlsmajlík ani nevím jak tu barvu mam nazvat

http://www.taubensell.de/rotfahle_varianten.htm

29.9.2012 23:49
faha

XXX.XXX.205.5

Máte pravdu pane Kafka otec je černý hodně tmavý tygr a matka je žlutě plavá.na posledním obrázku uprostřed

30.9.2012 00:26
mysak

XXX.XXX.54.5

faha napsal(a):
Máte pravdu pane Kafka otec je černý hodně tmavý tygr a matka je žlutě plavá.na posledním obrázku uprostřed

Díky, takže všechna červená holoubata jsou samci. A všechna modrá nebo černá jsou samice.

30.9.2012 23:15
faha

XXX.XXX.205.5

A já naivka myslel že to červené je holubice.Přiznam se že genetickým vzorcům moc nerozumím ale chtěl jsem se zeptat když dam na tu žlutě plavou holubici modrého bezpruhého samce budou holoubata celkově světlejší ?A protože se mi ta popelavě červená moc líbí jak napářit tyto černené abych udržel tu barvu.Jestli jsem to pochopil správně tak takhle červení jsou jen samci.Díky moc Franta

30.9.2012 23:47
mysak

XXX.XXX.54.5

faha napsal(a):
A já naivka myslel že to červené je holubice.Přiznam se že genetickým vzorcům moc nerozumím ale chtěl jsem se zeptat když dam na tu žlutě plavou holubici modrého bezpruhého samce budou holoubata celkově světlejší ?A protože se mi ta popelavě červená moc líbí jak napářit tyto černené abych udržel tu barvu.Jestli jsem to pochopil správně tak takhle červení jsou jen samci.Díky moc Franta

Zdravím Vás p. Franto, Pokud dáte na žlutě plavou holubici modrého bezpruhého samce, dostanete červeně plavé pruhové syny a modré pruhové dcery. Synové navenek červeně plaví budou štěpit do žlutě plavých. Obojí pohlaví tj. synové i dcery budou navenek pruhoví, ale budou štěpit do bezpruhých. Takže můžete získat i né tak často vídané červeně plavé a žlutě plavé bezpruhé. Je dobře, že chcete míchat jen plavé barvy (modrá je také barvou plavou), a zbytěčně si to nekomplikujete plnobarevnou jako např. černá.

Co se týče toho zesvětlení na to spíš stačí výběr jedinců. Český bublák modrý má tuším smolový zobák. To byste tam musel použít jiné barevné plemeno se světlou modří a možná i se světlým zobákem ale nevím. Světlejší odstín modré sebou nese zákonitě i světlejší letku a možná i ocasní pruh. Možná by pomohl stříbřitý jedinec.

Z vad tam může a nemusí vyskočit bronzové pálení na hrudi u těch modrých samic. Ty bronzy tam mohou být skryté v plemeni v žlutě a nebo červeně zbarveném spodním voleti u těch žlutě plavých a červených. Nebo na křídelních pruzích. a teprve na modré ty náznaky bronzi vyniknou.

Juraj Kafka

30.9.2012 23:57
mysak

XXX.XXX.54.5

faha napsal(a):

a jinak u těch červených výletků nahoře při témeř každém podobném křížení (mícháte-li černou pigmetaci s popelavě červenou, pod níž spadá i popelavě žlutá) poznáte červené samce podle černých pigmentových skvrnek v popelavé barvě. kdekoli na letkách, rousech, rýdovákách a pod.
Pokud se vyskytne něco černě u samice, bývá to opravdu málokdy ale bývá, a je to ojedinělá rozsáhejší černá skvrna, jinak je holubice čistá. ale samec má pepření o různé hustotě a množství na plochu. Někdy je to sem tam ojedinělá čárka jako kdyby to byl kmín a nebo hůlkový čmel černé barvy, jindy je holub téměř flekatý.

1.10.2012 23:36
faha

XXX.XXX.205.5

díky moc.určitě vašich rad využiji. Franta

Přidejte reakci

Přidat smajlík