Uživatel s deaktivovaným účtem
Ahoj přátelé chovatelé,
dne 22.7.2012 jsme společně s bratrem Davidem navštívili př. Mogalleho. Jelikož nebylo mnoho času,tak jsem focení přenechal na bedrech bratra a moc dobrých fotek z toho nevzniklo. Absenci fotografií ovšem plně vynahradil obsah beden,který jsme z Burgstädtu odvezli. Importovali jsme 13ks wammen a 23ks krásnodarských rejdičů červenoprsých. Některé fotky sem tedy dávám,aby jste byli tak nějak v obraze,jak vypadají Andreasovo holubi na konci sezony,řekl bych,že jsou v absolutně špičkové kondici,ostatně jako celý rok. Tak se tedy kochejte.
Martin
Tady máte bejrůty,adany a goldstaubtauben jsou ti červení a žlutí. Je to dost vzácné plemeno sturzflügerů a také dosti drahá sranda. Nákup přes 300EUR za ptáka. Goldstaubtauben proto,protože se údajně jejich cena vyvažovala kdysi v Sýrii zlatým prachem
.. po letošní sezonně prakticky poslední bejrůt v této barvě na holubníku Andrease. Tato barva chutná jestřábovi obzvlášť dobře. Upřednostňuje ji u něj před všemi ostatními. Syna tohoto holuba vidíte níže v oddělení mladých,tento již nyní sedí v Duchcově.
... velmi se mi líbí ten typ černých adan,jsou silné,vitální,klidné povahy,naprosto důstojní ptáci!
... ten mladej černej hajzlík je pískle,co točí výšky se starýma a padá jako šutr,přitom by to do něj jeden neřekl!!!!
napsal(a):
.. po letošní sezonně prakticky poslední bejrůt v této barvě na holubníku Andrease. Tato barva chutná jestřábovi obzvlášť dobře. Upřednostňuje ji u něj před všemi ostatními. Syna tohoto holuba vidíte níže v oddělení mladých,tento již nyní sedí v Duchcově.
nadherna barva ![]()
![]()
Na chvilinku si odskočíme ke krásnodarským,německy Krasnodarer mittelschnabele Tümmler. Tito holubci se asi dost projedou,protože jejich konečná stanice bude v Libanonu,kam již asi momentálně směřují ze Slovenska. Kdybych měl čas a peníze na ně,určitě bych si je nechal a choval je,byli nádherní. Jejich majitel bohužel umírá na rakovinu,prot je nabídl k prodeji.
Tak a tady jsou. Takto jsem je fotil těsně před naložením do bedny. Dej pánbůh,ať se jim vyhnou nemoci a jiné nešvary,protože bych byl rád za spoustu hezkých chvilek s nimi. V pravo nahoře ten strak je synem toho straka z fotek výše,co se tolik líbí Petrovi Suchému. Pokud bude dávat takovéto potmky,jakože asi ano,potom si vezmeš mládě!
Tady jsou dvě adany,kde se mně Andreas zeptal,jestli je chci také,tak co jsem měl asi odpovědět?? 
Nějaká EURA jsem tedy ještě posílal v úterý poštou a tyto dvě písklata jela také se mnou!
Sbohem a šáteček. př. Mogalle se ještě pořádně zasmál nad rezervním transportním karton Würth a nabídnul mně k odkupu atomovou přepravku. Atomovou proto,že je těžká jako prase! Ale zase mně přijde dobrá v tom,že se v ní holubům nemá co stát a je dělená na jednotlivé boxy,takže prímová.
Závěrem z mé strany asi jen tolik,že každá návštěva u Mogalleových je bezvadná akce a to jak po stránce chovatelské,tak po stránce lidské. Andreas je příkladem toho,že i maximálně pracovně vytížený člověk dokáže postavit perfektní holubník,2x denně ho vyčistit a vysát vysavačem a chová holuby s láskou v srdci. Tímto myslím to,že jich má jen tolik,kolik může mít a tím pádem nic neošidí.
Jeho holubi jsou nádherní. V životě neviděli léky,jen bylinky,super krmivo a 1000% hygiena na 1. místě. Je to samozřejmě limitováno i tím,že holuby nikde nevystavuje a nezávodí,takže migrace holubů je u něj prakticky nulová. Tohoto přítele chovatele bych doporučil navštívit všem začínajícím chovatelům a i těm ostatním,které letová plemena holubů zajímají. Jistě by je neodmítl.
Mějte se tady všichni krásně,doufám se vám fotoreportáž líbila.
Váš kolega Němčour
P.S. A koukejte sem psát reakce,ať mě to motivuje k dalším reportážím od dalších borců chovatelů. Škoda jen,že ten čas není skoro na nic.
Páček shledáček!
kouták
napsal(a):
Martine zdravím,je to krása,jak holubi,tak holubník.Pokochal jsem se,ale znáš mě moje srdeční záležitost Šaub to není.Těším se,že na speciálce to vše proberem.Zdraví Kouťák
Ahoj příteli,
já vím,já vím,chtěl jsem jen aby jsi to omrknul,určitě za pokoukání to stojí. Jakmile se uvidíme,všechno řádně zhodnotíme.
Martin
fjfpytela
napsal(a):
taky bych je casem chtel :)
Ahoj,
jsou perfektní,pokud se bude dařit,snad se naše řady rozšíří. Zatím ale je u nás v ČR tento holub v plenkách. Co se dovezlo v loni,tak bohužel nečekaný debakl,holubice nenesly a další kamrád je 350 hodin měsíčně v práci,takže ten tomu moc nedá. Většinou,když něco moc chceš,tak to prostě nejde a nejde,ale tak to s holuby často chodí.
Zdraví Martin
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Martine, nevšiml sis značky vysavače? Já už odrovnal 4 (vždycky koupím v akci nejlevnější 800-1000kč), při reklamaci posledního mi prodavač našel v návodu, že se s ním nesmí vysávat jemný prach
a to skoro nevysávám. Jarda Pokorný
Ahoj Jardo,
jakou značku má Andreas nevím,ani tu mou si nepamatuji. Mám ale velký průmyslový,pořizovací cena cca 7tis,jiný nemá smysl. Dobrý je würth,ale tam jsi za 15,takže pokud ho nevyužiješ ještě v práci,potom docela drahá sranda,ale vyplatí se to!
M.
napsal(a):
Ahoj přátelé chovatelé,
dne 22.7.2012 jsme společně s bratrem Davidem navštívili př. Mogalleho. Jelikož nebylo mnoho času,tak jsem focení přenechal na bedrech bratra a moc dobrých fotek z toho nevzniklo. Absenci fotografií ovšem plně vynahradil obsah beden,který jsme z Burgstädtu odvezli. Importovali jsme 13ks wammen a 23ks krásnodarských rejdičů červenoprsých. Některé fotky sem tedy dávám,aby jste byli tak nějak v obraze,jak vypadají Andreasovo holubi na konci sezony,řekl bych,že jsou v absolutně špičkové kondici,ostatně jako celý rok. Tak se tedy kochejte.
Martin
Dobrý den Martine.Prosím kontaktujte mne na emailové adrese petrperna@seznam.cz.Jsem s panem Mogallem v kontaktu.Děkuju za odpověd´.S pozdravem a "chovu zdar" Pernica Petr.
mysak
napsal(a):
Nádhera. Už vím kde se vzaly ostravy
Ahoj Myšáku,
docela si mě potěšil. Již si nepřipadám tak ujetý,že v lalůčkových vidím ostravskou bagdetu 
Ty máš bagdety skutečně perfektní,líbí se mi!!!
M.
napsal(a):
Ahoj Myšáku,
docela si mě potěšil. Již si nepřipadám tak ujetý,že v lalůčkových vidím ostravskou bagdetu 
Ty máš bagdety skutečně perfektní,líbí se mi!!!
M.
dík , ale nemám, a letos rozhodně vubec nemám a je to z toho věčného křížení. To jsou u nás jinší mistři v ob akorád, že se nezviditelňují jako furt jen já. Spíš si myslím, že se tito turečtí a vôbec východní plemena někdy musela sem dostat a díky nim je tu jistá podobná typologie s ob. Není to jen laluček ale i modelace záhlaví, čela a nasazení zobáku. Ale kdo ví.
petrmoravia
napsal(a):
Dobrý den Martine.Prosím kontaktujte mne na emailové adrese petrperna@seznam.cz.Jsem s panem Mogallem v kontaktu.Děkuju za odpověd´.S pozdravem a "chovu zdar" Pernica Petr.
Petře zdravím,
mail jsem Vám poslal,nedošel??
Martin
mysak
napsal(a):
dík , ale nemám, a letos rozhodně vubec nemám a je to z toho věčného křížení. To jsou u nás jinší mistři v ob akorád, že se nezviditelňují jako furt jen já. Spíš si myslím, že se tito turečtí a vôbec východní plemena někdy musela sem dostat a díky nim je tu jistá podobná typologie s ob. Není to jen laluček ale i modelace záhlaví, čela a nasazení zobáku. Ale kdo ví.
Ahoj,
měl jsem ob v době,kdy je začínal regenerovat pan Štěpánek z HK. Byli to kříženci s fb a nb,vznikla tam spolupráce s francouzským klubem. V té době, abych nekecal, tak okolo roku 1990, nebyla ani jiná možná cesta. Ze všech chovů ob tak nějak zbyly jakási torza a holub byl na vymření. Mně se velice osvědčili kříženci s nb. Nikam jsem to s nimi samozřejmě nedotáhl, ale holubi to byli nádherní a dávali velké množství mladých. Jinak ač neodborník,tak mně se Tvá práce na ob líbí a vybral bych si tam!!
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Martine, díky za radu. Asi to tedy bude průmyslový vysavač, jinak to nemá význam. Jarda Pokorný
Čím větší a silnější vysavač máš,tím lépe. Právě jsem dokončil úklid, ovšem mám tu opět invazi červených čmelů, jako každoročně v těch vedrech. Vystříkal jsem holubník hmyzovrahem a málem jsem se udusil. Máte někdo recept,jak na tyto klasické čmelíky?? Chápu,že žijí ve spárách letitého dřeva a útočí v noci. Jde mi o to,čím ošetřit boudy nyní, kdy mám ještě mladé, na podzim budu sířit, to je tutovka.