Prosím vás poraďte mladý chovatel

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2012 07:57
rotvajler3

XXX.XXX.254.131

Dobrý den chtěl bych se poradit ohleďně pohlaví u holubu mám poštovní a mor.pštrosy.děkuji za všechny odpovědi.Je mi 14 let.

22.8.2012 22:40
pekol

XXX.XXX.2.44

rotvajler3 napsal(a):
Dobrý den chtěl bych se poradit ohleďně pohlaví u holubu mám poštovní a mor.pštrosy.děkuji za všechny odpovědi.Je mi 14 let.

Nikto sa na tu tému nehrnie, ale predpoklám, že ti ide o rozpoznávanie pohlavia u mladých hilubov. S tým má každý chovateľ celý život tak trochu problém. Chovám plemená, kde nie je veľký problém rozpoznať pohlavie už u mladých holubov. Napriek tomu sa mi minulú jeseň stalo to, že som dvoch mladých samčekov dlho považoval za holubičky.
Myslel som si, že sú iba viac nervóznejnejšie oproti iným holubiciam. A potom celú chovnú sezónu boli bez problémov v pároch s holubicami. Ale k veci -spravidla holuby, samce majú širšie nasadené zobáky, spravidla sú aj o niečo väčší v stavbe tela a sú bojovnejší pri kontakte chovateľa s nimi. Bijú krídlami, ďobú a aj pri tých najprešľachtenejších plemenách napr. hrvoliakov, sú nazvem to nervnejší ako holubice. Tie sú podstatne milšie. Pri poštových asi ten rozdiel medzi pohlaviami bude menší (mohli by sa vyjadriť ich chovatelia), ale pri pštrosoch myslím si, že to platí. Samce dokonca možu byť v určitom stupni "dospelosti" aj agresívnejší na svoje okolie.
Odporúčam - v chove holubov je to ten možno najmenší problém. Peter
Možeš mi napísať aj na email,. Som rád, keď mladí majú záujem o chov holubov, veľmi im fandím a keď môžem aj podporujem. Mnohí sme takto začínali a holubiarstvo nás drží celý život.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík