Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ferencjo

6.10.2012 20:33
ferencjo

XXX.XXX.5.221

holub košoa modrý bronzovošupinatý x holubica benešovský biely.
Vajíčka boli podložené pod pávikmi a ostalo jedno mladé. V predchádzajúcom hniezde bolo po krížení s iným holubom rovnakého plemena a rázu strieborné mladé.
Zatiaľ to vyzerá na samčeka. zaujímavá je jeho farba.ak má niekto záujem.mohol by zanalyzovať,prečo je po tomto krížení strakaté mladé?
na fotke s rovnakostarým mladým košoa ( momentálne su takmer rovnaké)
Joe

ferencjo

6.10.2012 20:38

ferencjo

6.10.2012 20:49

ferencjo

6.10.2012 21:06
ferencjo

XXX.XXX.5.221

odstávajúce bočné pierka pri ušnici - žeby základ bradatého holuba?

ferencjo

6.10.2012 21:11
ferencjo

XXX.XXX.5.221

Ďalšie zaujímavé u známeho : holub pomoranský hrvoliak popolavočervený x holubica alfoldi buga galamb čiernobiela ( madarske plemeno s papučami) a výsledok je tu-.

ferencjo

6.10.2012 21:21

ferencjo

6.10.2012 21:29
ferencjo

XXX.XXX.5.221

Ak má niekto nejaké krížence bolo by fajn ak by ste ich sem nahrali :)
Joe

7.10.2012 10:03
papay

XXX.XXX.236.68

nechapem co vy tvorite Pane ??????smajlík

7.10.2012 11:04
1372006

XXX.XXX.150.7

Ten papučatý holub mi náramne pripomína dakedy chované tzv. gazdovské holuby na juhu Slovenska. Kolektivizáciou poľnohospodárstva sa takmer vytratili. V súčasnosti ešte možno vzhliadnuť sem - tam náhodilé jedince na vidieckych usadlostiach. O týchto holuboch resp. plemene už bolo tu písané. Pokial sa s nimi do budúcna chcete zaoberat, nedajte sa odradiť...chovateľstvo je celoživotná záluba a genetika sa dá stále testovať.

ferencjo

7.10.2012 13:20
ferencjo

XXX.XXX.5.221

papay napsal(a):
nechapem co vy tvorite Pane ??????smajlík

zdravím.
nič netvorím. len som odfotil mladého holuba v holubníku. Vytvoril sa sám kedže v mojom regióne je čistokrvných holubov ako maku a tak pri nepomere pohlavia si holuby sa mé nájdu partnerov.
Čakal som podobnú reakciu.ak sa Vám ten holub nepáči tak sa nepozerajte
Pekný deň

ferencjo

7.10.2012 13:27
ferencjo

XXX.XXX.5.221

1372006 napsal(a):
Ten papučatý holub mi náramne pripomína dakedy chované tzv. gazdovské holuby na juhu Slovenska. Kolektivizáciou poľnohospodárstva sa takmer vytratili. V súčasnosti ešte možno vzhliadnuť sem - tam náhodilé jedince na vidieckych usadlostiach. O týchto holuboch resp. plemene už bolo tu písané. Pokial sa s nimi do budúcna chcete zaoberat, nedajte sa odradiť...chovateľstvo je celoživotná záluba a genetika sa dá stále testovať.

dobrý deň. mám toho holuba už doma.vyzerá na samčeka.akurát neviem čo by bolo vhodné doňho pustiť aby sa viac priblížil gazdovskému holubovi. Myslím že papuče má tento jedinec dostatočné zrejme by bolo vhodné vylepšiť prsia,hlavu.
Ďalší známy má zase kríženca český stavák červený x lahore. Videl som ho ako výletka.pokúsim sa tam zájsť a odfotiť ho. Možno by to bol dobrý základ na regeneráciu
JF

7.10.2012 19:41
lubes

XXX.XXX.47.118

Zdravím ten papučatý je zaujímavý, čo tak vyskúšať dať do toho maďarského gazdovského holuba videl som ich u jedného chovateľa pri Rožňave a jeden pán tiež niečo podobné predáva na bazoši s Rimavskej Soboty a predáva ich ako papučaté holuby ma ich 14 kusov a neviem čo sú zač možno tiež križence.

ferencjo

8.10.2012 08:39
ferencjo

XXX.XXX.161.21

lubes napsal(a):
Zdravím ten papučatý je zaujímavý, čo tak vyskúšať dať do toho maďarského gazdovského holuba videl som ich u jedného chovateľa pri Rožňave a jeden pán tiež niečo podobné predáva na bazoši s Rimavskej Soboty a predáva ich ako papučaté holuby ma ich 14 kusov a neviem čo sú zač možno tiež križence.

zdravím.pána Slíža poznám osobne taktiež pána od Rimavskej.ale myslím že použiť tieto 2 plemená by nebolo veľmi vhodné, jedná sa o maďarského sedliackeho papučatého a alfoldi buga holuba. náš gazdovský by podľa mňa potreboval niečo čo zväčší objem pŕs,ale zanechá eleganciu

8.10.2012 13:23
1372006

XXX.XXX.150.7

lubes napsal(a):

Páči sa mi ak sa niekto zaoberá aj bývalými a toho času takmer vyhynulými plemenami holubov. Jedno je, či je to chebská straka alebo slovenský gazdovský holub. Každé z nich je krásne a má v sebe kus tradície a holubiarskej histórie. Netreba to zavrhovať, ale všemožne podporovať. Veď to je dedičstvo našich predkov, ktoré sme nezachovali a ktoré je potrebné obnoviť.
Slovenské gazdovské holuby je len všeobecný názov, aby sa vedelo v akom regióne sa chovali, kde mali svoje domovské korene. Tieto holuby predovšetkým skrášlovali gazdovské sídla, obživu si vyhladávali na poli a poslúžili aj ako kulinárske špeciality na spestrenie jedálnička ludí. Preto boli väčších proporcii, ale so zachovaním dobrých lietavých schopností.
Dať do toho maďarského gazdovského holuba, ale bez chocholky. Pokial by také boli, to by bolo vynikajúce. Na zlepšenie elegancie a letových výkonov, použiť kríženie na staroholandské papučaté letúny. No to by niekto musel ísť na Euroshow 2012 do Lipska. Kde určite budú vystavované. Takéto kríženie ma tak napadlo, ale možnosti sú aj iné..

8.10.2012 14:02
1372006

XXX.XXX.150.7

8.10.2012 14:03
1372006

XXX.XXX.150.7

8.10.2012 14:04
1372006

XXX.XXX.150.7

20.10.2012 20:47
mysak

XXX.XXX.54.5

Samec dánského rejdiče x holubice ostravská bagdeta. Dali takovouto holubičku.

4.11.2012 20:19
mysak

XXX.XXX.236.249

mysak napsal(a):
...

Mám vyfoceného i jejího bratra z předchozího hnízda. V červené dominantní.

4.11.2012 20:21
mysak

XXX.XXX.236.249

trochu má pročervenalou obočnici ale to oko!...

4.11.2012 20:24
mysak

XXX.XXX.236.249

krk dlouhý, záhlaví také umí ukázat. (červený holub zhruba uprostřed)

6.11.2012 19:37
pekol

XXX.XXX.149.242

Jarné výletky Takla zasadli.Otec plnofarebný ash red - popolavočervený , BAB+ Dd Ss, vyzerá ako keby bol posýpaný drevným popolom a matka čierna B+ D- Ss . Tu je výsledok pravdepodobne BA- d - S?, takéhoto holuba som ešte nemal. Fotený po tme.
Peter

6.11.2012 19:46
pekol

XXX.XXX.149.242

A ešte aby som nezabudol, sobota, nedeľa :-)

7.11.2012 19:19
mysak

XXX.XXX.236.231

pekol napsal(a):
Jarné výletky Takla zasadli.Otec plnofarebný ash red - popolavočervený , BAB+ Dd Ss, vyzerá ako keby bol posýpaný drevným popolom a matka čierna B+ D- Ss . Tu je výsledok pravdepodobne BA- d - S?, takéhoto holuba som ešte nemal. Fotený po tme.
Peter

Zdravím:-)
Jo genotyp BA-d- je pro holubici z tohoto spojení možný. Je to krémová neboli moje rádobyslavná slonová kost. Dilute popelavá.

Mám tu takovou altenburačku i ostravačku zcela nezávisle na sobě vyštěpené.

Juraj

28.11.2012 19:52
rous

XXX.XXX.146.100

jsou to letošní písklata:-)

28.11.2012 20:41
pekol

XXX.XXX.8.88

Rous - tak to je ukážka šľachtiteľskej práce. smajlík S odvahou za cieľom. Veľmi Vám fandím, Peter

29.11.2012 19:07
rous

XXX.XXX.146.100

ferencjo

22.2.2013 22:19
ferencjo

XXX.XXX.5.221

Nádherná prezentácia cchovateľskej práce :) dúfam že enbudem otravovať,ale na IT som našiel fotky kríženvcov Maďarský obor x pomoranský hrvoliak.. k príspevku p.Krajčiho o sedliackych holuboch..

ferencjo

22.2.2013 22:25
ferencjo

XXX.XXX.5.221

žaiľ neviem kto bol otec a kto matka,ani sfarbenie rodičov.ale predpokladám že MO boli čierne alebo čiernofŕkané

ferencjo

22.2.2013 23:00
ferencjo

XXX.XXX.5.221

a do tretice všetko dobré. myslím že toto spojenie je vhodnejšie ako navrhované kríženie so staroholandským letúnom.ktorý vzhladom na hmotnosť nemôže byť holubom úžitkovým..
JF
a myslím.že sedliacky holub by mal mať telo pretiahnuté nie ako novodobé šľachtence úžitkových plemien podobajúce sa na futbalovú loptu

24.2.2013 10:43
1372006

XXX.XXX.239.51

Medzi plemenné kríženie holubov má v sebe svoje zvláštne čaro, ktoré nabudzuje iskrivé pocity čo s toho vznikne. Mnohí chovatelia sa tejto problematike s láskou venujú. Nie vždy takéto kríženie vedie k dokonalosti a estetickej kráse. Na druhej strane a na veľké prekvapenie, vo viacerých prípadoch sa vyprodukujú mimoriadne krásne, tzv. exemplárne holuby. Radosť na ne pozrieť. Tieto v ďalšom pokračovaní a vzájomným krížením sa môžu exteriérovo stabilizovať. A takto dať základ novým plemenám holubov.
Zadávateľ tohto vlákna má zrejme k šľachteniu veľmi blízko a rád prezentuje svoje myšlienky na tomto portáli. Ostatne každú takúto iniciatívu je dobré viacerými ľuďmi aj podporiť. Veď v podstate je to len zábava a formovanie našich operených miláčikov do určitých tvarov. Tieto v konečnom dôsledku môžu viesť k obnove pôvodných alebo ďalšich plemien holubov.
Slovenský gazdovský holub to je téma, ktorá sa tu spomína. Hodne sa o tejto problematike a obnove tohto vidieckeho plemena už napísalo. Ako asi tieto holuby vyzerali je možné vidieť na priložených fotografiách. Majú primerane veľké rozmery a to naznačuje, že sú aj na dobrej úžitkovej úrovni. Ich kríženie je tiež perspektívne. Nakoľko vždy sa uprednostňujú väčšie, pred menšími holubmi.
Škoda ale, že prezentované holuby nie sú naše, ale pochádzajú z Maďarska...

1.6.2013 14:34
rudla

XXX.XXX.250.149

Prikladam aj ja jedno nechcené krizenie . Zaujímavé na tom je už len to ,že holuba na foto vysedela a vychovala len samica zlatého hyla . Po tom čo jej padol samec,dochovala dve 14 dňové mladé až do vyletenia a potom sa zrejme nechala napojimat samcom košoa. Ako tak si posplietala hniezdo a naniesla vajíčka,sama vysedela a odchovala jedno mláďa...tu je križovatka hyla zlatého ciernokridleho a košoa. Pravdepodobne samec

1.6.2013 14:48
rudla

XXX.XXX.250.149

Matka predchádzajúceho mláďaťa , na hlave ma bielu škvrnu - chybu kresby ,príklad toho ako sa to poctivo dedí v potomstve...

1.6.2013 15:06
rudla

XXX.XXX.250.149

Ďalšie krizenie,ale v ramci plemena , už bolo spomenuté na nemoderke ,otec zlaty bielokridli a matka bronzová ciernokridla,odchoval som len takéto samice ...

1.6.2013 15:10
rudla

XXX.XXX.250.149

Je to ten zlato-žltý holub, na slnku ma krásny lesk

Přidejte reakci

Přidat smajlík