12345zbbg

XXX.XXX.46.172
Zdravím,
věděli jste, že mezi holubáři byly (a v některých případech dodnes jsou) tyto osobnosti?
Biblický Noe - ten byl s jeho jedním párem bez konkurence :-)
Královna Alžběta II (dodnes chová PH a má své holubářské webové stránky)
Elvis Presley (muzikant)
Mike Tyson (boxer)
Marlon Brando (herec - Kmotr)
Yul Bryner (herec - Sedm statečných)
Tony Curtis (herec - Někdo to rád horké)
Paul Newman (herec - Podraz)
Charles Darvin (teoretik)
Walt Disney (filmař)
George Foreman (boxer)
Willi Brandt (politik)
Gypsy Rose Lee (královna striptérek / pávíci :-)
Jacques Mitterand (politik)
Michael Landon (herec, producent - produkoval a hrál ve filmu o PH "Kam chodí holubi umírat")
Pablo Picasso (umělec)
Clint Eastwood (herec, režisér, politik)
Nicola Tesla (vědec)
A.A.Romanov (car)
a řada dalších muzikantů, sportovců, herců a veřejných činitelů u nás neznámých.
Frank
PS: zdroj: internet
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
zoofarma
napsal(a):
Velkým holubářem byl i skladatel Antonín Dvořák...
Díky všem za doplnění informací z "našeho rybníčku"... Tu původní informaci jsem bral z angl. webu. Web je prostě fantazie, zde jsem na netu pro nás dohledal něco víc a Ant. Dvořákovi:
Při svých pobytech na letním sídle ve Vysoké bylo Dvořákovou hlavní zálibou pěstování holubů. Nesledoval žádný konkrétní chovatelský cíl, chtěl mít ve svém holubníku zástupce všech druhů. Když byl v Praze nebo v zahraničí, vedl čilou korespondenci s vysockým havířem Hodíkem, kterého ustanovil správcem domu a zahrady, a zasílal mu řadu pokynů, jak poskytnout holubům co nejlepší péči. K tzv. anglickým voláčům a parukářům přišel skladatel neobvyklým způsobem. Při jednom z koncertů v Anglii, na kterém dirigoval své skladby, byli přítomni i členové anglické královské rodiny. Jeden z hodnostářů se během přestávky vyptával Anny Dvořákové, co má její manžel nejraději, že by to ráda věděla sama královna. Anna popravdě řekla, že jeho velkou láskou je chov holubů. Brzy po návratu do vlasti obdržel Dvořák královskou zásilku dvou párů anglických voláčů a čtyř párů parukářů.
Z Dvořákova dopisu příteli Antonínu Rusovi:
"Prosím Vás, buďte tak laskav a pozeptejte se u paní Hovorkové stran těch holubů. Právě nyní bych je potřeboval. Dnes do rána mi právě jeden samec (slepičák) pošel a potřebuji nutně jednoho. Pakli holuby neznáte, upozorňuji, že slepičák má křídla černá, kolem hlavy a krku na půl je touže barvou černou opeřen, a hlavní věc, ocas má jako slepice nahoru. Kdyby bylo možno i ten pár krásných slepičáků, co mně pí. H. slíbila, dostat, bylo by mi to velmi milé."