Tak já už jsem to nevydržel, Holice neHolice, jedem...
zde v kluci v akci, dva modří bráchové CT Akorád že vlevo je loňský. Pár mi zůstal spolu, tak pokračoval.
A žlutý CT.
Ještě jednou, blíž už to nešlo, protože nechtěl.
Jinak taky otec předchozího červeného mlaďase.
detail... bez žabotu a slabý lalůček., navíc široký ocas, kde některé rejdováky jsou jakoby s mezerami. Dost dědičná vada...
a holubičky... matka stříbrného taky bez žabo a taky s mezerou v rýdovácích.. i když je s pěkným krkem... v páru s modrým samcem viz. nahoře foto druhé.
modrá loňská, baz žabotu, ale s poměrně čistým okem. Na holubici poměrne silný zob. A Esíčko.
Předloňská modrá kapratá, matka obou modrých samců na prvních fotkách.
detail... pěkná hlava, zob, obočnice, bohužel prokrvené oko i když perlové.
No tohle jsem ani nekroužkoval, nicméně uvidím co se z toho vyloupne ještě.
Zdá se že neodšlechtitelným problémem mého chovu jsou silně prokrvené oči... tak jsem se rozhodl pustit dotoho plemeno čistooké.. co to udělá v F1 je zřejmé a co to bude dělat dál je otázka... Zde samec červený temný dominant. už sem ho sem dával jinam.
a projistotu jsem s nechal i jeho černou sestru z hnízda. Už tu na jiném vlákně také byla...
Zdravím vás páni, v takouto pigmentáciou a vzorkou mám odchované Taklly, ale chystám sa "vyrobiť" aj nejakého Angličana. Chcem napáriť červenoplavého samca, ktorý je štiepiteľný na modrú B+ a rozriedenosť d , BAB+ Dd C+C+, na holubicu žltú jarabú BA- d- CC+ . Keď budem mať šťastie, tak mal by som odchovať aj striebritú jarabú holubičku B+- d CC+. Škoda, že nemám jarabého samca.
kouták
napsal(a):
Zdravím a mohu se zeptat z jakých pochází ten stříbrný kaprák?Jinak jsem se pokochal.Kouťák
Zdravím,
stříbřitá kapratá CC d- je dcerou modré kapračky z příspěvku č. 16. jejími bratry jsou modří samci 1.,2. a 3. příspěvek.
Otec modrý tmavý CT Dd. Jeho otec byl od Patrika Jača, rovněž modrý tmavý Dd. Letos jsem tu měl tři holubičky stříbřité, dvě kapraté a jednu tmavou.
JK.
pekol
napsal(a):
Zdravím vás páni, v takouto pigmentáciou a vzorkou mám odchované Taklly, ale chystám sa "vyrobiť" aj nejakého Angličana. Chcem napáriť červenoplavého samca, ktorý je štiepiteľný na modrú B+ a rozriedenosť d , BAB+ Dd C+C+, na holubicu žltú jarabú BA- d- CC+ . Keď budem mať šťastie, tak mal by som odchovať aj striebritú jarabú holubičku B+- d CC+. Škoda, že nemám jarabého samca.
všechno bude...:-)
S tou striebritou jarabou ste tu pán Kafka asi niečo "vyprovokoval" Pred chvíľou som vošiel do holubníka a pozerám pod tohtoročnú samičku striebritú jarabú, ktorá sa spárila s mladým Košoá (ani neviem ktorým) a pod ńou striebrité jarabé mláďa a bez papučiek. Nechám ho dorásť a o pár týždňov rozdeľujem holuby podľa pohlavia. Po preperení a pri takomto počasí vy som ich neudržal. Peter
pekol
napsal(a):
S tou striebritou jarabou ste tu pán Kafka asi niečo "vyprovokoval" Pred chvíľou som vošiel do holubníka a pozerám pod tohtoročnú samičku striebritú jarabú, ktorá sa spárila s mladým Košoá (ani neviem ktorým) a pod ńou striebrité jarabé mláďa a bez papučiek. Nechám ho dorásť a o pár týždňov rozdeľujem holuby podľa pohlavia. Po preperení a pri takomto počasí vy som ich neudržal. Peter
No vidíte, to je dobře. A mě se zase podařilo podsadit vejce rodičů, které si odvezl pan Šesták a z těch vajec se vylíhla dvě holoubata a obě hnědě plavá pruhová. A jedno navíc s náprsenkou. Tak pozdní nepozdní, už mají kroužek. Akurát o výkendu vyleteli.