ferencjo

XXX.XXX.5.221
Zdravím, zakladám toto vlákno s cieľom inšpirovať sa pri výrobe prenosky pre holuby
Videl som mnoho typov,ale podrobne si nepamätám,ako vyzerali,mohli by ste sem prosím pridať fotky vašich prenosiek,prepraviek alebo bední na prenos holubov?
Ďakujem
Zdravim,pridavam foto dvoch typov prenosiek. Snáď inšpirujú . Su robené z preglejky aby bola čo najnižšia hmotnosť. Č 1
prenosky pro holubi...
http://www.hradsky-sunk.cz/vyrobky-ze-dreva/
ferencjo

XXX.XXX.161.21
ďakujem, mohli by ste prosím uviesť rozmery?
Před osmi lety se toto téma moc nechytlo, tak ho zkusím obnovit.
Na výstavách je vidět spoustu druhů přepravek od improvizovaných bedýnek až po truhlářská umělecká díla. :-)
Najít na internetu nějaký univerzální návod na výrobu přepravky je nereálné a ani v literatuře se tomuto tématu příliš pozornosti nevěnuje.
Zkuste, prosím, napsat Vaše postřehy a zkušenosti. Jaká konstrukce se Vám nejvíce osvědčila? Jaký materiál používáte? Jaké rozměry pro jaké plemeno jsou podle Vás ideální? Jaké přepravky používáte pro rousná plemena, abyste zabránili poškození a znečištění rousů?
Trocha inspirace neuškodí.
Zdravím
Tak nevím,zda Tě tohle téma uspokojí.Na výstavy jsem vozil holuby přes 30 let a přepravek jsem vyrobil,
a zakoupil hodně.V dřívější době jsem holuby posílal po dráze a např.do Holic cestovali i tři dny,pokud je v Moravanech nezapoměli na celý týden.
Určitě se zde najde mnoho holubářů,kteří představí svou holubářskou inspiraci a umělecká díla,ale já prohlašuji,že mě žádná přepravka a ani ta nejdražší plechová a proutěná,které ještě vlastním neuspokojila.V poslední době jsem přepravku vykládal vlnkovaným papírem a vším možným,ale vždy byl holub umatlaný.
Jediná věc se kterou jsem byl spokojen,že jsem si vyrobil z mřížek z vyhozených ledniček klec na velikost zavazadlového prostoru mého auta a na dno jsem dal cukrářskou přepravku a na ní plastový rošt.Takto jsem vozil holuby vždy,když jsem jel na výstavu sám a zavazadlový prostor jsem mohl použít jen pro mé holuby.
P.s.:Máš u mě ještě knížku,tak na ní nezapomeň. Zdeněk
Letos jsem sehnal snad vhodnou přepravku na holuby.....ještě jsem ji nezkusil, ale je prostorná i vysoká....