Chci začít chovat holuby

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Michael281

15.3.2013 09:18
Michael281

XXX.XXX.113.11

Dobrý den je mi 12 let a chtěl bych začít chovat holuby poradíte mi prosím jak mám zvolit jejich holubník (nikoliv voliéru) a jaký druh holubů by se hodil pro začátečníka. PROSÍM PORAĎTE smajlík

15.3.2013 12:50
ivansm

XXX.XXX.147.84

Vybral bych poštovní holuby pro jejich inteliganci a nenáročnost chovu. Ivan

15.3.2013 18:44
michael281

XXX.XXX.18.167

Děkuji za odpověď a byl by nenáročný i stávák ?smajlík

ferencjo

15.3.2013 19:15
ferencjo

XXX.XXX.5.221

poradím ti. do vyhladavač a n atom to fore zadaj slovo holubnik, začiatočnik,alebo si prejdio témy na moderovanom fóre,dosť veľa je tu o tom popísané,prajem šťastný výber plemena :)

15.3.2013 20:51
rudla

XXX.XXX.250.21

Michael281 napsal(a):
Dobrý den je mi 12 let a chtěl bych začít chovat holuby poradíte mi prosím jak mám zvolit jejich holubník (nikoliv voliéru) a jaký druh holubů by se hodil pro začátečníka. PROSÍM PORAĎTE smajlík

Ahoj
Holubník by bolo najlepšie keby ti s jeho stavbou niekto pomohol. Záleží aké máš podmienky,či ho chceš mať na záhrade alebo na dvore. Ak na dvore tak niekde v pokojnom kúte a hlavne aby v okolí nebola okrasna zahradka na ktorej by mohli spáchať občasné škody . Čo sa týka výberu plemena ,tak záleží čo preferujes,okrasné a ťažké plemena ti budú chodiť po dvore, alebo lietave plemena ktoré ti budú robiť radosť lietaním...

15.3.2013 21:28
michael281

XXX.XXX.18.167

Holubník budu mít tam kde děda míval teké holuby (dvířka ve stěne na půdu a vevnitř připraveno pro holuby) budou volní a budou moci kdy budou chtít jít ven a dovnitř smajlík spíše nevím jaké tp plemeno smajlík nechtěl bych, aby bylo moc výrazné spíše barvou jako stávák nebo pošťák, ale aby spíše láteli a občas chodily po dvoře.

16.3.2013 06:45
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím příteli. Začínáš krásným slovem " CHCI ", to už je dobrý začátek pro dílo. Píšeš, že máš možnost holuby chovat v prostoru, kde je choval děda. Určitě je to dobře, že takové místo máš a tak můžeš začít hned. S výběrem plemena Ti asi nikdo přesně neporadí. Musíš si říci sám, co se Ti na holubech líbí. Jsou plemena ,která zaujmou letem, barvou, kresbou a nebo postavou Máš-li chuť a možnost je chovat na volno, tak by určitě byla vhodná plemena, která se mohou ve volnosti předvést. Je to např. český stavák a nebo rakovnický kotrlák. Krásná a impozantní jsou plemena jak na holubníku, ale i na dvoře jako je moravský pštros, prácheňský káník či polský rys. Určitě by bylo dobře se podívat po svém okolí a nějakého holubáře najít, navštívit a sním si popovídat a když to bude skutečný " srdcový" holubář, tak určitě domů s prázdnou neodejdeš. Nevím, zda jsi zažil dědu, který ty holuby choval, ale určitě i některý z tvých rodičů si musí na svého otce vzpomenout, jak ty holuby choval. Nejdůležitější na všem je to, že se Ti holubi líbí a že je chceš. Vše ostatní se časem naučíš a jestliže propadneš holubářské vášni, tak máš vyhráno na celý život. Tomu věř ! Chovatelství je životní styl, je to učení se citu, vášně, kamarádství,ale i pokory před vším živým a před přírodními zákony. Je to ale hlavně láska k živému tvoru. Ten, kdo nemá lásku k jakémukoli živému tvoru, nemůže chtít být milován. Přeji Ti proto příteli, abys našel, to co hledáš, aby se Ti splnilo to Tvé chtění a byl si se svým chovem spokojen a šťasten. Jsi-li z Jižních Čech - ST,PI, ozvy se a určitě se rád s Tebou sejdu a popovídáme. Zdraví chovu zdar přeje St. Toman
smajlík smajlík smajlík

16.3.2013 20:10
michael281

XXX.XXX.18.167

Velmi děkuji, nejspíš jste musel strávit hodně času nad textem víše, nejredši bych se s vámi hned setkal ale buhužel nejsem z Jižních čech smajlík (jsem z vesnice poblíž Olomouce) skusím se setkat z nějakým holubářem blízko Olomouce smajlík . Až někdy pojudu kolem nebo do Jížních čech dám vám vědět. A rasu holuba jsem si už vybral bude to stávák. Za vše děkuji a přeji hodně úspěchů smajlík smajlík smajlík

Michael

17.3.2013 06:12
jo012810

XXX.XXX.49.191

Pokud to nemáš daleko do Libiny, můžeš navštívit př. Jirku Mazala. Nechová sice staváky, ale české voláče sivé. Určitě ti poradí s praktickým začátkem a nasměruje na místní staváčkáře, pokud by jsi chtěl výhradně staváky.

17.3.2013 09:08
michael281

XXX.XXX.18.167

Prakticky bych tam mohl někdy zajet, ale nebydlím zrovna nejblíž. Bydlím ve vesnici vedle Lutína. Když tak se někdo ozvěte prosím smajlík .

17.3.2013 11:09
lukacko

XXX.XXX.251.42

Pokud jsi z Lutína tak si zajeď do Hněvotína,máš to kousek je tam vynikajíci chovatel Hanáckých voláčů,pan Dorazil František ten by Ti určitě poradil,a taky by jsi u něj sehnal kvalitní holubi.

17.3.2013 12:24
michael281

XXX.XXX.113.11

Dobře pokusím se ho kontaktovat smajlík a jsem ze Slatinic smajlík .

20.3.2013 08:19
lupus4

XXX.XXX.252.137

poslal jsem ti mail

Přidejte reakci

Přidat smajlík