Dospělý holub - kroužky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2013 09:48
poštovní.holub

XXX.XXX.254.131

Dá se nějak nasadit dospělému holubovi kroužek?

23.3.2013 10:05
lupus4

XXX.XXX.252.137

Pouze otevřený (přeštíplý) nebo jen orientační barevný (umělohmotný)

23.3.2013 11:17
poštovní.holub

XXX.XXX.254.131

a takové kroužky se dají nasadit dospělému holubovy a jak ? http://www.holubnik.com/images/galerie/velke/prispevky_74_20071126224319.jpg

23.3.2013 16:24
lupus4

XXX.XXX.252.137

Jen že ho přeštípneš - roztahneš - navlečeš - sevřeš, pozor na ostré hrany po přeštípnutí, když tak zbrousit.

12345zbbg

23.3.2013 18:53
12345zbbg

XXX.XXX.46.172

poštovní.holub napsal(a):
Dá se nějak nasadit dospělému holubovi kroužek?

Dospělému holubovi se dá, s trochou know-how, navléknout kroužek o 1mm větší, než je pro dané plemeno kýmsi předepsaná velikost (zdroj: někteří členové DFU a, jelikož nevěřím každému šprochu, i moje osobní zkušenost). A když se dá ten kroužek navléknout, tak se dá možná i stáhnout, podle mne. Nejsem vystavovatel, takže nevím jak dobře má Svaz propracovanou velikost kroužků pro každé výstavní plemeno a jaká kritéria při určování velikosti kroužků použili. Další postřeh: Letos jsem byl podívat na Olympiádě PH v Nitře a všiml jsem si, že některé linie PH, snad to jde s dobou, jsou stavbou těla o trochu méně robustnější, než jiné. Soutěží všechny linie se stejným průměrem kroužku? Anebo se věnuje více důrazu na čip?

V našem klubu, nezávislém na ČSCH, má soutěžní holub povolen pouze kroužek vydaný našim klubem o ověřené velikosti, se kterou se nedá "manipulovat". Pouze naši noví členové mají povoleno používat kroužky jiné, ale jen v přechodném období. Poté, jestliže chtějí i nadále soutěžit, musí kroužkovat našimi kroužky. Pořádek dělá přátele, se říká...

Jelikož dotaz zadavatele nezněl zcela přesně, odpovím takto:
1) ANO, dospělému holubovi se dá navléknout nepřestřihnutý kroužek (např. pro soukromé účely evidence rodokmenu).
2) NE, pakliže tento holub, s kroužkem navlečeným ve stáří 1 roku a více, půjde na výstavu nebo do sportovní soutěže - jinak by to byl podvod, není liž pravda?

Frank Otta

Přidejte reakci

Přidat smajlík