Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.4.2013 13:24
ponka1

XXX.XXX.88.99

přátelé,holubáři,tak se mi vylíhl hedvábný pávík,v chovu zahradních,bílých pávíku.Měl už to z vás někdo? Je to genetická porucha,nebo muže být nová holubice ( matka ) dříve tímto nakřížená? Bylo o polovinu menší než souruzenec.Zítra nafotím smajlík

12.4.2013 14:17
chov.

XXX.XXX.79.4

- choval jsem hedvábné pávíky angl. i indické! Může se stát, že prababička či pradědek byl hedvábný, ale tady bych si vsadil /i dříve než bude foto/ na genet. degener. chybu. Uvidíme?

12.4.2013 16:04
rudla

XXX.XXX.250.149

Možno by bolo dobré nafotiť viaceré detaily operenia tohto holubka . A p.Beda určite bude mať vložiť foto svojich hodvabnych ,len pre porovnanie či sa jedna o geneticky poruchu (odchýlka) alebo hodvabnost. Aj ked samotná hodvabnost a vlastne vsetky odchýlky od pôvodného holuba skalného su vlastne genticke deformácie vzniknuté náhodne alebo umyselnym slachtenim .

12.4.2013 17:37
chov.

XXX.XXX.79.4

- než budeme moci porovnat - to si počkáme! Rozhodující je zřejmě ta velikost holouběte!
// - u holubů to slyším poprvé, ale znám to z drůbeže - z japonek!
- jsou to vše pouze dohady /hlavně ode mě/, nestává se to! smajlík

12.4.2013 17:53
chov.

XXX.XXX.79.4

- dokonce jsem našel foto k tomu o čem jsem psal!
- to není kadeřavý, nebo hedvábný - to je degenerace /včetně velikosti/ o které píšeme! smajlík

13.4.2013 14:36
ponka1

XXX.XXX.88.99

ocásek je roztřepený a krátký,samo jde hned k zemi...

13.4.2013 14:38
ponka1

XXX.XXX.88.99

takže genetická porucha ,ach jo a do nové holubice jsem vkládala naděje,pěkný vějíř,krátká,krátké nožky ach jo smajlík

13.4.2013 15:18
chov.

XXX.XXX.79.4

ponka1 napsal(a):
takže genetická porucha ,ach jo a do nové holubice jsem vkládala naděje,pěkný vějíř,krátká,krátké nožky ach jo smajlík

- porovnej s tím kohoutkem co jsem tam dal - hodně podobné co? /už ten ocásek/!
- čekal jsem to ještě drobnější!
- sourozenec na fotce je ale pěkný, až na ty hodně vysoké nohy - samozřejmě, ale mluvíme o starém typu /nebo chcete-li "zahradním"- já to nepoužívám/.
- novou holubici nemá cenu zatracovat - opravdu se jedná o výjimku!
- a také jde o partnera-holoubka!
- ani hedvábní pávíci nelétají - to snad víme?
smajlík Beda

13.4.2013 15:30
chov.

XXX.XXX.79.4

- holoubě "hedvábného" pávíka, je přeci jen o něčem jiném -co?
//i když zde je ind./ smajlík

13.4.2013 17:36
ponka1

XXX.XXX.88.99

chov. napsal(a):
- porovnej s tím kohoutkem co jsem tam dal - hodně podobné co? /už ten ocásek/!
- čekal jsem to ještě drobnější!
- sourozenec na fotce je ale pěkný, až na ty hodně vysoké nohy - samozřejmě, ale mluvíme o starém typu /nebo chcete-li "zahradním"- já to nepoužívám/.
- novou holubici nemá cenu zatracovat - opravdu se jedná o výjimku!
- a také jde o partnera-holoubka!
- ani hedvábní pávíci nelétají - to snad víme?
smajlík Beda

Jasně to víme smajlík samce mám 4 roky takže to bude novou holubicí,počkám na druhé mladé a když tek ,,pujde "smajlík Jinak dík smajlík

13.4.2013 17:38
ponka1

XXX.XXX.88.99

chov. napsal(a):
- holoubě "hedvábného" pávíka, je přeci jen o něčem jiném -co?
//i když zde je ind./ smajlík

Bedo vy máte nový profil? smajlík

13.4.2013 20:22
chov.

XXX.XXX.79.4

- ano. jsem to já! //- nebyl jsem nadšen, že se tam stále ukazovala moje fotka, i jméno//.
- ještě bych se přimluvil za tu holubičku - to druhé mladé je pěkné a tamto, je hold náhoda, která se nestává!! Ona si již určitě dá pozor!! smajlík B.

13.4.2013 20:48
ponka1

XXX.XXX.88.99

chov. napsal(a):
- ano. jsem to já! //- nebyl jsem nadšen, že se tam stále ukazovala moje fotka, i jméno//.
- ještě bych se přimluvil za tu holubičku - to druhé mladé je pěkné a tamto, je hold náhoda, která se nestává!! Ona si již určitě dá pozor!! smajlík B.

Dobře zítra jí to povím smajlík ,ten hezkej brácha je mazel,jak jsem s něma furt manipulovala aby se malé nažralo,tak teď na mě sedá jak papoušek smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík