Pokud hodně chvátáš, tak až budou alespoň týden sedět na vejcích, pak stejně není nic jistého (pokud to není už jen parodie na poštu). Já bych je nechal vyvést alespoň 1 - 2 hnízda, aby pak alespoň něco zůstalo doma...
Jestli jde o x-tou generaci voliéráků, tak nevím, takový jsem nikdy neměl...
kubba
napsal(a):
prosím o radu zkušené chovatele kdy vypustit ven poštovní holuby, mám je zavření 11 dní, podotýkám že u předchozího chovatele nikdy na volno nelétaly jsou z voliérového chovu jsou 2 letí někteří 3 letí děkuji
ja by som urcite este pockal aj ked su z voliery taky jeden mesiac by mal stacit pre nepretekarske PH a najlepsie by bolo keby uz mali svoje miesta v budnikoch a zacali hniezdit.. uz ked maju vajicka a sedia na nich je to v pohode.
Dobrý den, držte se pravidla že přinesení staří pošťáci se nepouští. Slouží pouze k odchovu. Pokud je však chcete opravdu usadit na novém holubníku, platí zásada: odchovat hnízdo, při druhém nasednutí můžete holubici pustit na malých holoubátkách, holuba držíte zavřeného. Při následném nahánění holubice na hnízdo a dokud jsou krmeny již starší holoubata můžete pustit holuba, ne holubici, vždy jeden z nich bývá zavřený. Pokud Vám holubi uletí na původní holubník nikdy nesmí přenocovat, bebo se dostat na svůj původní budník. Hodně štěstí Karel