PODKLÁDÁNÍ VAJÍČEK

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.6.2013 23:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

Chtěl bych se zeptat chov.holubů jestly odebíráte první snesené vajíčko podsadítte podkladek a při snesení druhého odeberete podkladek a vajíčko vrátíte.Často se mi stávalo že se mi jedno holoubě líhlo dříve než druhé a to už to první velikostně nedohnalo,převládalo při krmení a většinou přežilo jen to první líhnuté.Podsazování mi poradil jeden chovatel,od té doby co jsem to začal dělat tak mám často plod jen v jednom vajíčku-kde je chyba? DÍKY chovám kingy a modeny

5.6.2013 16:45
bublák77

XXX.XXX.156.4

Zdravím příteli.Váš systém podkladání vajíček-podkladky do snesení druhého se mi osvědčuje už dva roky-bez problému.Obě holoubata stejné.Při velkém počtu holubů se to asi bude těžko aplikovát.TURKOTsmajlík

5.6.2013 18:58
bublák77

XXX.XXX.156.4

Ještě jsem zapomněl na jednu věc,nevím jestlí je to důležité,odebrané vajíčko dávám do kelímku špičkou dolu a zasypu obilím nebo holubím zobem,asi 1cm pod povrch obilí.Ať se daří.TURKOT

10.6.2013 22:51
vasekd

XXX.XXX.189.181

Zdravím, u Moden si myslím že je podkládání zbytečné - u Kingů nevím, ty nemám.
U Moden si jen hlídám pár kde je hodně náruživý holub aby mi nerozšlapal snůšku. Takovému páru vejce beru a podkládám jinam - většinou se při dalším hnízdění uklidní a provádím minimální kontrolu. Modeny krmí spolehlivě a nemám problém že by mladší mládě nějak strádalo. Ať se daří. V.

Přidejte reakci

Přidat smajlík