Nedávno sa tu objavil výborný nápad s kúskom starého koberca na dno hniezda. Já používam kúsok hociakej látky. Keď mladé odhrnú podostielku k okrajom, čo sa stáva v hniezdach z rámikov, obyčajne im utekajú nohy do strán.Na látke sa zachytia pazúrikmi.
Asi mnohí používate gritníky, ako je na fotke. Horná a dolná časť sú spojené drážkou, pevne držia zaštiknutím a obtiažne sa rozdelujú. Ja som vložil do medzierky medzi horným a dolným dielom hrot šrobováka a pootočil. Vnukovi to však nešlo a vždy obsah buď vysypal alebo ani ju nerozpojil, pretože dolný diel nemal ako držať. Našroboval som teda tesne pod dolný obrámok/drážku zvnútra/ šrobu, ktorá vyčnieva vonka. Za túto chytí vnuk dolný diel a horný potiahne za otvor. Možná Vám to pomôže. Dá sa tiež obrúsiť výstupok , ktorý po spojení zapadá do drážky. To som videl u chovateľa, ale väčšinou horný diel pri tlačeniciach sám vypadával a nechránil obsah. Viac na fotkách. J.Hrabal.
ja som si gritník upravoval trochu inak - malé otvory ničili si perie na hrvoli
aj kŕmidlo som riešil rôzne až som si spravil toto , s týmto som už spokojný
tu je jasne vidieť že sa moje holuby nekúpu - ale len prvých desať sekúnd
a ešte aj pomocníka pri znižovaní stavov, má 7 mesiacov a už tri holubice na svedomí.