Dobrý den, už asi 3 dny se na našem pozemku a v těsném okolí zdržuje holub, který je dost krotký a vypadá zdravě. Posedává různě po parapetech a lavičkách, a občas pospává. Jen opravdu vyjímečně si zaletí na strom do přilehlého parku, ale za chvíli je zase zpět. Je okroužkovaný, na pravé noze má světle modrý kroužek, s čísly, které začínají na 255, a na levé má černý kroužek, je na něm buď 2000 nebo 2010, jde to špatně poznat, protože se mi ho nepodařilo chytit, a když jsem moc blízko, tak se jako na potvoru ani na chvilku nezastaví.
Je to takový ten obyčejný známý holub co vidíme často ve městech, takový šedý se zelenofialově lesklým krkem a bílým ozobím.
Nejsem nijak proti jeho pobytu u nás, jen mám strach, co se děje, že se odsud nechce hnout? Odmítlo ho hejno, nebo je nemocný nebo zraněný, i když vypadá zdravě? Asi nemohl zabloudit, když je to holub, ne? 
Napadlo mě, že by se mohl kamarádit s našimi venkovními žaky, ale to je asi blbost.
Co s ním mám dělat?
Je to vysílený poštovní holub - dávejte mu vodu a krmení, až si odpočine poletí domů.![]()
https://www.ifauna.cz/holubi/nemodforum/r/detail/1570104/postak-u-nas