- všichni, co jsme se nemohli dostavit /převážně ze zdrav. důvodů
- tak co "bubláčkáři" - jak jste si to užili ??
- za všechny dík B.
Přátelé, těší mě váš zájem, trochu se omlouvám, vyskladňoval jsem kuřata, dnes uzávěrku,v sobotu žením nejmladšího syna..mezitím praskají broskve pod úrodou-zaváříme...nestíhám.
Sobotní ráno opět slunečné a v Kokořínském údolí úplná oáza klidu, balzám na duši.Již od 8-mi hodin jsme se natěšeni sjížděli na již tradiční výjezdní klubové setkání. Mile nás překvapil svou účastí Pavel Wieder předseda ÚOK holubů i další člen ÚOK Jiří Kristek. Nechyběl nestor posuzovatelů a náš velký příznivec i rádce př. Erlich i přítel Ščebel, ani nejstarší člen klubu Miroslav Vesecký tak i nejmladší členka Eliška Krausová. Jako vždy nás mile přivítali manželé Pauzrovi, naše manželky napekly buchty a tak bylo při kávičce o čem hovořit. Stěžejním bodem našeho setkání bylo tentokráte se shodnout a sjednotit na bodovací tabulce pro nové hodnocení českých bubláků na výstavách. Trochu nám to trvalo až nám vyhládlo. To však už byl připraven, tentokráte nevolební, gulášek přítele předsedy Červeného..pohádka...
.. Vítek Pauzr, mladý farmář, pokračovatel rodinné tradice, předvedl několik nádherných klisen Českého plnokrevníka...
..co by kdo dal za roubenku, ale tady je to království Brněnských voláčů..
...konečně bubláci, ti však mají jen "vedlejší" vchod, zato pěkní modří bělopruzí, šupkatí a žlutěplaví žlutěpruzí, na volno, ale dnes se jim ven moc nechtělo, snad aby je někdo neokukoval...
..proběhla i malá burza, kde na 50 kusů českých i franckých bubláků, bílých pošťáků a pomořanských voláčů změnilo své majitele..
..snad se nás mohlo sejít i víc, ale na konec jsme se rozcházeli spokojeni po hezky prožité sobotě a na cestu nás hřála povzbuzující slova Pavla Wiedera : nezoufejte, vždyť je to nádherné jak se scházíte, vždy ti nejvěrnější drží ten klub.