Zdravím přátelé, tak zítra ráno vyrážíme do Lysé na drůbež a králíky. Moc se těším na setkání s přáteli chovateli a hlavně se zvířaty. Krom tohoto těšení jsem moc zvědav, kdo a kde se bude zahajovat celonárodní výstava. Máme nové vedení a tak si myslím, že by bylo dobře, kdyby sestoupilo z " nebes " a zahájilo výstavu na schodišti před vstupem do vestibulu, kde by se mohlo podívat přímo do tváří chovatelům, kteří vlastně tuto výstavu udělali. No a potom mě bude zajímat, jakej politickej "pupík" bude slibovat, děkovat a prosit za hlas. Je před volbama a tak agitace pojede na plný pecky. No prostě zítřejší Lysá bude asi plná zajímavostí. Zdraví St. Toman
Zdravím. Tak jsem dorazil domů, pokrmil havěď, posekal dvůr, vykydal prasatům a sednul k ifauně, abych napsal nějaký ten postřeh. Né, nebudu hodnotit vystavená zvířata a ani jejich bodové hodnocení a ani nebudu psát jakáže tam byla plemena drůbeže či králíků. Vlastně jsem na stránkách holubích, ale protože jsem hlavně holubář, tak to píšu sem.
Byl jsem v pavilonu drůbeže první návštěvník v pátek v 11,03 hod. Protože jsem čekal před výstavní bránou skoro třičtvrtě hodiny, tak jsem měl dostatek času si důkladně proštudovat katalog a vytěšit se na mnou vytipované kousky. Byly tam prodejné zakrské kachničky čárkované, hodnocení nic moc, ale byl jsem na ně zvědav a i případně bych koupil, kdyby mi padly do oka. Ale vše jináč. Lísky od obou prodejných byly pryč. Ptal jsem se tedy pána v zeleném plášti s logem svazu, kde že jsou prodejní lístky, když jsem první v hale a kachničky jsou v katalogu vedené jako prodejné. Odpověď byla jednoduchá " jó, to si vždycky rozeberou posuzovatelé, co potřebujou pro sebe a nebo svoje známé, než se otevře a nebo hned po posuzování ". Něco podobného jsem se dozvěděl od jednoho neznámého návštěvníka s kterým jsem se dal do řeči, že tu byli prý asi Rusové a nebo Ukrajinci před otevřením a ty prej taky vybírali. Nehodnotím! Jen je mi to líto, že to takto funguje . Dále jsem byl zvědav na to slavnostní zahájení, když máme nové svazové vedení. Musím říci, že jsem se teda nedočkal toho, aby přišli za náma na schodiště před vestibul. Musím ale přiznat, že byl udělán malý posun, neboť zahájení nebylo na "nebesích" nad vestibulem, ale v prvním poschodí ,kde bývají holubi. Místa tam bylo mnoho jak pro sedící, tak i pro stojící návštěvníky, ale návštěvníci jaksi nebyli. Zřejmě o tom nevěděli a nebo jim to bylo fuk. No ale když jsem slyšel mluvit pozvaného politika, tak jsem byl vlastně rád, že tam nikdo nebyl. Nó vlastně asi tak , když nepočítám funkcionáře svazu tak nás tam bylo asi 8 . Tak že dobrý.
Z výstavy jsem si přivážel krásný pocit z mnoha přátelských setkání a popovídání, krásný pocit s času prožitého mezi zvířaty, ale ten škraloup z vybírání prodejních lístků před otevřením a ten politik mi ,to musím říci, docela pokazil. Zdraví St. Toman