čau kamaráde,konečně pěkná fotka budapešťáků a jsem Ti dlužníkem.Jseš totiž nejen dobrej holubář,ale hlavně supr člověk,máš fakt dobré srdce a darovals mi holoubky.Já Ti na oplatu dám pesti kék,modré pruhové i modré věncové příteli.
Zdravím Vás,mám ty modré pásové sotva dva týdny.Doufám ze vysoko půjdou a také tam vydrží,na létání jsem je pořídil.Pomůze mi snad moje prolétané hejno věncových.Bratislavké obdivuji a snad je nekdy seženu,jsou nádherní.Honza.
pod BVK som myslel vencove, ale mame aj bratislavske. nie je problem, pokial mate zaujem vypomozeme. na rok budeme zavodit,mozte sa prist pozriet.sme zaciatocnici,ziskavame skusenosti.vleni moj najlepsi vykon 8 hodin 45 min u SVK teda slov. vysokoletun.su to nadherne holuby.tie dunakeszi ste kde zohnali ,su velmi vzacne aj v samotnom Madarsku.moj priatel ,Madar ich ma v cervenej farbe.sam uvadza slabsi vykon max. 3 hodiny letu.prejavite zaujem poslem cislo telefonu.je nas malo kazdy zaujem potesi.s pozdravom Michal.
Ahoj,mám je z čech po importech z Maďarska.Od dvou chovatelu.Slovenšťí vysokoletci jsou pěkní,nevěděl jsem že podávají takové výkony.Jsem zvědavej co předvedou ty kék,dva už rozlétávám.Bohužel do toho po každém vypuštění vlétne krahujec a věncové holoubě už to má za sebou.Napadne je při přistání,je odvážná a supr lovec.Už se to nemá v tuhle podzimní dobu poušťet,ale ja na ty dokonalé letce tak rád koukám.Je to relax,miluju let ptáků.Letu zdar.Honza,Můžeš sem dát taky fotky,rád se kouknu na slováky.Tak čus.
Příště fotky 20 samců s kterými létám a jen pro své potěšení,nezávodím.Dunakezi skutečně létaj do 4 hodin, mě to stačí.Michale tel.mi mužeš napsat a někdy zavolám.U vás na Slovensku máte letovej klub a tam se dají zkušenosti a rady jisťě nasbírat.Zatím zdar,jdu do roboty uuuf do noci,H,
Nádhera,jsem rád že ses ozval.Doufám žes nic nedovez,budeš příští rok ode mne mít co budeš chtít zdarma.Ty modrý na mejch prvních fotkách to krásný hejnko není moje foto,to bych ti hned dovez,Ja mám jen dva starší výletky a 4 malá písklata,čekám co z nich vyleze.Ty dva dunakeszi co maj opeřené nožky není moje foto,ty moje po tvé černé maďarce jsou bez punčoch,zřejmě už nejsou čistí a co jsem dovez nedávno je taky nemaj.Máš tu černou ještě?Není jich moc u nás.Ty červení cos nafotil jsou supr,moc jsem o ně nestál,ale už je mám oblíbené,modré a bílé věncové má kde kdo.Ahoj Fando a zas se ozvi.budu rád .Honza
Ahoj Honzo,,předně přeji krásné prožití vánočních svátků a tobě mladé rodince,,a samozdřejmě hodně zdraví,,a chovatelských úspěchů,,tady posílám nové posily,,do letu,,
Zdravím a dodatečně přejeme pěkné prožití svátků vánočních.Do Nového roku hlavně pevné zdraví a krásné chovatelskě zážitky,úspěchy,potěšení z chovu všeho co doma máš.Já Ti pak taky něco dovezu i když modráčky už máš.Ahoj Fando Tvůj přítel s rodinkou.
Zdravím a dodatečně přejeme pěkné prožití svátků vánočních.Do Nového roku hlavně pevné zdraví a krásné chovatelskě zážitky,úspěchy,potěšení z chovu všeho co doma máš.Já Ti pak taky něco dovezu i když modráčky už máš.Ahoj Fando Tvůj přítel s rodinkou.
zdravim peštaky jsem si nechal poslat v v roce 1965 z prešova modraky a šimly.tenkrat jsem začal holubařit.okolo mne byli sami chovatele pražskych a vídeňských rejdiču.na vlastní oči mužu potvrdit že tenkrat pražaci a videnaci letali 2 hodiny.honily i kratkozobe.honily i 100 kusove hejna.byla to parada.to už nikdo nikdy neuvidi.hejna se kolikrat spojily.tomu se tenkrat říkala deka.holubi se do sebe zamotali a jelikož byli holubaři blizko sebe tak si holubi stahli do svého holubniku.holubi si samozřejmě nevraceli.staři holubaři se mne ptali co to mam za holubi.když jsem je pustil tak to byl cvrkot par koleček a byli vysoko ale jim se nelibily protože měli dlouhe zobaky.měl sem i jagerske tankrat vypadali trochu jinak.byli světlejši.letali hodinu až 2 velmi rychle nahoru.dnes co jsem viděl v monoru jsou asi hodně prokřiženi do krátkozobých budapeštaku.pak jsem choval budapeštaky od pana ŠOTKA VELKA POKLONA.bily černohroti.PAN TUDOS POKLONA
.z holubi od těchto panu jsem se zučastnil zavodu vysokoletcu v roce 1974a 1975 vitězně.asi hodně kecam.jestli mužu tak se ozvu.štastny a vesely.
přiště jestli mužu tippleři 20 roku chovu hodně velka zabava od 4 00 do 22 00 nic vic.musi všechno obstarat manželka z domu se nedostanete.dobre pro duchodce.fakt od rana do večera.dělal jsem to při zaměstnani.osvětleni na střechu-nacvik dropperu.let v nočnich hodinách.dosed až rano .jsou to holoubci neskutečni.po letu vezmete do ruky držite jenom peři.zotavuji se tyden i dele.na to musí byt natura.obdivuji všechny tipplerkaře.
Na pretekoch vysokoletúnov v roku 2007 PESTI KÉK krdel chovatela J. Fuferendu dosiahol cas 6 hodín 10 minút (z toho 35 minút v nedohladnej vyske) a obsadil 4. miesto v konkurencii 'budapestákov'! Pocasie velmi neprialo-bolo 40 stupnov Celsia,a napriek útoku sokola zosadli vsetci (17 kusov) naraz. Podla chovatela najlepsie lietajú 1-2 -rocné holuby, silny vietor im nepraje,a tiez nemajú radi vysoké teploty.
Velký pozdrav na Slovensko,tak to mě těší že modří dokážou úžasně létat.Já nezávodím ale létáním doslova žiju a nemohu se dočkat jara.Ten prudký let v takových výškách miluju a co se děje za přítomnosti dravce zná jen chovatel vysokoletců,prostě úchvatné.Dík moc za váš příspěvek.Honza
Pane Jiří,to co píšete v obou příspěvcich je moc zajímavé počteníčko.Díky i Vám,jsem ročník 1972 tak se rád poučím od starého mazáka se spoustou zážitků.Vytrvalost má tippler dokonalou,na mě moc pomalé tempo letu.Mám rád prudké obraty například Vídeňáků,to je pecka adrenalin.Múžete napsat,rád od vás čtu.Letu zdar!!!Honza
Slíbené foto holoubků,kteří mě těší svým letem v nedohledných výškách.Foto nic moc,ale aspoň něco.
16.Let bez Léků ani přírodních,jenom domácí grit a cistá voda ze studny.Ječmen,pšenka a od jara pole,holoubat mrak.
jsou tak vděční a přesto je možná dám někomu kde bude dobře,pokud je časem plně nahradí vysokoletci.