Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.11.2013 21:32
kouták

XXX.XXX.40.110

Den 18.listopadu 2013 vyhlásila Světová zdravotnická organizace boj za správné podávání antibiotik u lidí.
Holubáři a jak jsme na tom u holubů?Zhodnotím velmi krátce:
1./ Před 40 roky byla vydána kniha ZDRAVÍ HOLUBI (Dr.Ludwig Schrag).
2./Celkem byla vydána ve 29 státech a v listopadu 1995 v ČR.
Pokud se touto knihou řídí holubáři na celém světě,tak se vůbec nedivím,že v chovech je takové množství různých nemocí a každý holubář se třese,co si přiveze z výstavy za nemoc do svého chovu.Jako příklad uvádím z této knihy:
PREVENCE:
-na přepeřování podávat chlortetraciclin,
-po odstavu holoubat,dát všem po tři dny chlortetraciclin,
-v době výstavní podávat jenou týdně chlortetraciclin.
Pokračovat z této knihy asi nemá cenu,ale naše příručky a chovatelské časopisy na tom nejsou o mnoho lépe viz doporučení prevence širokospektrálního antibiotika AUREOVIT v časopisu CHOVATEL č.2 o kterém jsem již psal.S imunitou zničenou antibiotiky v našich chovech u holubů je to dle mého dosti špatné a tak,když je také ničíme antibiotiky možná více jak 40 let a je ten dnešní den vyhlášen pro lidi,tak se přimlouvám i za holuby.Zdraví všechny Kouťák

18.11.2013 22:51
chov.

XXX.XXX.79.4

Kouťáku, Kouťáku i když do holubů necpu zdaleka tolik antibiotik co nyní cpou a vůbec již nacpali naši lékaři do mě - před spaním jsem to raději číst neměl !!! smajlík B.

19.11.2013 08:39
jo012810

XXX.XXX.49.191

kouták napsal(a):
Den 18.listopadu 2013 vyhlásila Světová zdravotnická organizace boj za správné podávání antibiotik u lidí.
Holubáři a jak jsme na tom u holubů?Zhodnotím velmi krátce:
1./ Před 40 roky byla vydána kniha ZDRAVÍ HOLUBI (Dr.Ludwig Schrag).
2./Celkem byla vydána ve 29 státech a v listopadu 1995 v ČR.
Pokud se touto knihou řídí holubáři na celém světě,tak se vůbec nedivím,že v chovech je takové množství různých nemocí a každý holubář se třese,co si přiveze z výstavy za nemoc do svého chovu.Jako příklad uvádím z této knihy:
PREVENCE:
-na přepeřování podávat chlortetraciclin,
-po odstavu holoubat,dát všem po tři dny chlortetraciclin,
-v době výstavní podávat jenou týdně chlortetraciclin.
Pokračovat z této knihy asi nemá cenu,ale naše příručky a chovatelské časopisy na tom nejsou o mnoho lépe viz doporučení prevence širokospektrálního antibiotika AUREOVIT v časopisu CHOVATEL č.2 o kterém jsem již psal.S imunitou zničenou antibiotiky v našich chovech u holubů je to dle mého dosti špatné a tak,když je také ničíme antibiotiky možná více jak 40 let a je ten dnešní den vyhlášen pro lidi,tak se přimlouvám i za holuby.Zdraví všechny Kouťák

Svatá pravda. Prostě farmaceutickým firmám se podařilo rozšířit si své odbytiště i u chovatelů holubů. Nejdříve to byly chovy PH a nyní i chovatelé okrasných holubů. Bohužel mnohé chovy se již neobejdou bez "preventivních" léčení a tak je nastartován uzavřený bludný kruh a bez radikálního přechodu a vymření neschopných jedinců se zdravotní potíže budou zvětšovat. Byl bych rád, kdybych neměl pravdu. Beran J.

Přidejte reakci

Přidat smajlík