Výstava Lysá 11 ledna 2014

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2014 20:26
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím. Mám pár zážitků z dnešní výstavy a tak se chci s nima podělit. Zaprvý bylo to, že jsem jel poprvé na výstavu druhý den. Byl jsem totiž pozván na klubovou schůzku chovatelů sesexek a tak proto jsem jel až v sobotu. Musím tedy říci, že je to obrovská změna oproti prvnímu dni, tedy pátku. Přijel jsem asi ve třičtvrti na devět a u brány klídek. Klidně jsem si koupil lístek, katalog a šel jsem k bráně. Poprvé jsem byl úplně první u vrat. Ti, co tam postupně přicházeli, tak to byli chovatelé, kteří šli do trhu. Když nás v devět pustili dovnitř, nikdo neběžel, nikdo se netlačil, prostě klídek. Jeden trhovec u stánku si nás filmoval a tak když jsem k němu přišel, tak mu říkám " to jsme pěkní blbci co, to je pro tebe lepší než kino " on na to " dneska jdete pomalu, to včera to by jste koukal, jací dědkové tady utíkali a jak si nadávali, když jeden druhýho předběh". V halách to bylo jasný. Všechno dobrý bylo pryč. Mě to ale nevadilo, protože jsem nic nutně nepotřeboval a tak jsem si to užíval jinak. Potkal jsem tam spoustu kamarádů a tak jsme si zachovatelovali a potom jsem si prošel v klídku holuby.Ti moc prodejní nejsou a tak se bylo na co koukat. Obdivoval jsem velikost některých českých staváků a jejich volatost i po několika dnech v cizím prostředí a kleci, velikost rousů u českých bubláků a českých čejek, krásnou barevnou paletu hýlů a norimberských skřivanů. Chvilku jsem si hrál i s brňáky a provokoval je houkáním. U nich je vidět, že jsou na to zvyklí a perfektně reagujou. Prošel jsem si prostě všechno. No chtěl jsem si jako vždy rejpnout do rysů, protože, když jsem viděl to výtězný těžkotonážní zvíře s malinkou hlavičkou bez nohou, tak jsem jen kroutil hlavou. No ale nemůžu, protože kdyby to náhodou četl Jiraka Punda, tak zase bude kecat, že do všeho rejpam, jako do jeho kingů. Sobota v Lysé je dnem trhu.Tam to teda hučelo a nebylo k hnutí. I to jsem si zakusil vlastně poprvé, protože v pátek je to takový slabý odvárek. Prostě každý den výstavy má své specifika. Tak že přátelé na závěr jedna dobrá zpráva. Jaro určitě přijde a tak se máme na co těšit. Zdraví St. Toman
smajlík smajlík smajlík

12.1.2014 08:20
jo012810

XXX.XXX.49.191

Zajímavosti z Lysé. Oceňovací lístek šampióna. Mimochodem opravdu pěkného holuba. A v polsku došli k názoru, že nemohou na výstavách vystavovat poštovní holuby a tak se vydali na cestu novošlechtění-Polského poštovního. Co takhle u nás?

12.1.2014 08:22
jo012810

XXX.XXX.49.191

Oceňovací lístek českého voláče sivého-dokončení

12.1.2014 21:13
frank.otta

XXX.XXX.46.172

jo012810 napsal(a):
Oceňovací lístek českého voláče sivého-dokončení

takový nesmělý dotaz - na oceňovacím lístku je dovoleno přepisovat číslice? A ještě jeden nesmělejší, ten lístek nikdo nepodepisuje? Datum jsem pochopil. Je to 9.11.4 smajlík

12.1.2014 22:54
slamab

XXX.XXX.255.18

ten trus u sampiona nic moc

13.1.2014 08:55
jo012810

XXX.XXX.49.191

frank.otta napsal(a):
takový nesmělý dotaz - na oceňovacím lístku je dovoleno přepisovat číslice? A ještě jeden nesmělejší, ten lístek nikdo nepodepisuje? Datum jsem pochopil. Je to 9.11.4 smajlík

Oceňovací lístek nemusí být podepsán. Stačí razítko posuzovatele, kde je vše potřebné. Na oceňovacím lísteku by nemělo být přepisováno. Každý posuzovatel má možnost se opravit, vypsáním nového oceňováku a domnívám se, že na speciálce, obzvlášť. Proto jsem vyfotil...

13.1.2014 09:08
peparazak

XXX.XXX.162.50

slamab napsal(a):
ten trus u sampiona nic moc

i sampion ma sve potrebysmajlík

13.1.2014 10:13
frank.otta

XXX.XXX.46.172

jo012810 napsal(a):
Oceňovací lístek nemusí být podepsán. Stačí razítko posuzovatele, kde je vše potřebné. Na oceňovacím lísteku by nemělo být přepisováno. Každý posuzovatel má možnost se opravit, vypsáním nového oceňováku a domnívám se, že na speciálce, obzvlášť. Proto jsem vyfotil...

díky za vysvětlení !

19.1.2014 21:28
frank.otta

XXX.XXX.46.172

pavko napsal(a):
Perlička z Lysé 2014

Tohle snad ani není možné smajlík Já podobným "výplodům" osobně říkám "toaletní papír" a pár jsem jich ve svém holubářském životě bohužel viděl také - jednalo se o písemné doklady výkonů sportovních holubů...

Přidejte reakci

Přidat smajlík