zdravím všechny, posílám několik dokumetů z této výstavy, takže pro ty kdož tam nebyli, můžou aspoň trochu pokoukat.
mysak
napsal(a):
zdravím všechny, posílám několik dokumetů z této výstavy, takže pro ty kdož tam nebyli, můžou aspoň trochu pokoukat.
Tak pokračuji, času není nazbyt. Říkal jsem si co s načatou únorovou sobotou, a tak jsem využil svého přebývání v Plzni a vypravil se na tuto vyhlášenou zimní výstavu, kam se choděj chovatelé tzv. nabít. A rozhodně jsem nelitoval výletu. Počasí přálo. A tak není divu že ve výstavním areálu bylo doslova našlapáno návštěvníky, a to zejména na velké burze, která je tu tradicí. Početná holubí burza možná předčí i burzu při výstavě v Soběslavi, nebo se mi to možná zdálo díky rozloze dvora.
mysak
napsal(a):
na dvoře byla burza s holuby, drůbeží i okrasnou vodní drůbeží a vlevo pod přístřeškem byla umístěna expozice králíků. Holubi nejčastěji staváci, pštrosi, ale také pro tento kraj typičtí rakovničtí kotrláci, pěkní červení kingové, rysi v barvách, rostovští postavoví, karieři, francouzské bagdety, jeptišky, poštovní, skřivani, a další.
mysak
napsal(a):
přes lidi nebylo chvílema vidět na protější bílou budovu - výstavní halu s holuby a drůbeží..
expozici holubů zahajovali moravští pštrosi. Zde černí př. Babor Josef.
prácheňští káníci - jen dvě voliery modří bezpruzí a modří bělopruzí Hadač Jan. Jen pro důkaz, že se zde také chovají.
Zato rakovničtí kotrláci jsou zde doménou a to v různých barvách...Červení Kvasnička Václav
vedle hnědých byli žlutě plaví šimlové, zde modří šmlové a vedle nich červeně plaví šimlové... Krásná paleta v základních barvách holuba domácího obohacená o grizzle.
a samozřejmě čeští staváci v nejrůznějších rázech... žemláci Šour Jozef
říkají, že loni tam bylo víc holubů, že letos jen polovina. No, kdyby to bylo na zimních výstavách takhle jako letos tak si myslím že je to pěkné.
Stříbrn sedlatí staváci Zdeňka Krůty
tento king mne zaujal svým tvarem, postojem, také mu byl podtržen, barva byla slabší.
holubů bylo opravdu dost, řada i méně vídaných plemen, je vidět že jde o jiný kraj. Převažovali čeští staváci, rakovničtí kotrláci, pštrosi, kingové...
franouzská bagdeta bílá..takí mch Jakub Jílek.. v burze byly k vidění modré¨.
česká bagdeta černý čápek chocholatá, tzv koruní česká bagdeta, vzácnost. Vystavil Potůček Miloslav
tak to byla krátká holubí ukázka z Kralovic kde dominatou je zajímavý cihlový kostel Petra a Pavla kousek od výstavního areálu.